back to top
29.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

29.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Λύθηκε το πρόβλημα με τις ελλείψεις γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων στις επτά από τις οκτώ περιοχές, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Διευκρίνισε ότι στο ζήτημα των ελλείψεων γιατροί απάντησαν θετικά για τα δημόσια νοσοκομεία μεταξύ άλλων σε Ξάνθη, Δράμα, Κοζάνη, Σπάρτη, με το μείζον πρόβλημα να αντιμετωπίζεται μέχρι στιγμής στην Κω. Ο υπουργός
ευχαρίστησε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υπουργείου, λέγοντας πως «ας κρίνει ο κόσμος αν έπαιξε ρόλο η διάταξη του υπουργείου για τη συνταγογράφηση, η οποία όμως δεν πρόκειται να εφαρμοστεί πλέον για όσους έβαλαν πλάτη».

Στο μεταξύ αύριο και την ερχόμενη Δευτέρα δεν θα χορηγούνται ηλεκτρονικές συνταγές, με εξαίρεση τα επείγοντα περιστατικά και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, όπως αποφάσισε νωρίτερα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Ωστόσο θα χορηγούνται χειρόγραφες συνταγές. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι οι ελλείψεις στα νοσοκομεία είναι ένα χρόνιο πρόβλημα, και οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης είναι “στα πρόθυρα εκβιασμού”. “Εάν δεν υπήρχαν οι απειλές, δεν θα υπήρχε πρόβλημα”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αυτό που ονομάστηκε ως επίταξη είναι ένα έσχατο μέτρο που φαίνεται μέχρι στιγμής ότι δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί, ούτε στόχος του υπουργείου ήταν να χρησιμοποιηθεί”, δήλωσε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος , Παύλος Μαρινάκης.

Για εμάς στο ΠΑΣΟΚ, η δημόσια υγεία και το ΕΣΥ είναι ένα μέρος από την ψυχή και την ιστορία μας. Για εμάς η δημόσια υγεία είναι προτεραιότητα, δικαίωμα και κοινωνική κατάκτηση, τόνισε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης στο πλαίσιο της σημερινής του επίσκεψης στο γενικό νοσοκομείο Χαλκίδας.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κορύτιανη Θεσπρωτίας. Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή Μεσαύλια, του δήμου Πλατανιά Χανίων. Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αιγαίο και Κρήτη.

Νέο έκτακτο δελτίο από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για επικίνδυνες καιρικές συνθήκες τις επόμενες ώρες.

Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν ως αργά το απόγευμα σε ανατολική Πελοπόννησο κεντρική και ανατολική Μακεδονία, Θράκη και πρόσκαιρα στις Σποράδες και βόρεια Εύβοια. Χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησε το Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας έπειτα από το χθεσινό θανάσιμο τραυματισμό 63χρονου και τον τραυματισμό 22χρονου την ώρα που εργάζονταν στο συνεργείο, όταν υποχώρησε ο καταπέλτης του πλοίου. Συνελήφθησαν ο Ύπαρχος, ο Α’ Μηχανικός, ο Τεχνικός Ασφαλείας οχηματαγωγού πλοίου κυπριακής σημαίας και η νόμιμη εκπρόσωπος του ιδιωτικού συνεργείου. Αναζητείται από τις αρχές το εξουσιοδοτημένο φυσικό πρόσωπο της διαχειρίστριας εταιρείας του πλοίου.

Υπεγράφη η επιστολή αποδοχής για την απόκτηση των 20 μαχητικών αεροσκαφών F-35, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της σημερινής του ομιλίας στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα, δήλωσε ότι «H Ελλάδα χτίζει πανίσχυρες Ένοπλες Δυνάμεις αγοράζοντας το πιο σύγχρονο πολεμικό αεροσκάφος στον κόσμο».

Εντός της ημέρας η συνάντηση Τζο Μπάιντεν – Μπενιαμίν Νετανιάχου στον Λευκό Οίκο. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα έχει συνομιλίες και με τους υποψηφίους για την αμερικανική προεδρία, Καμάλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ.

Συνεδριάζει στις 6.30 το απόγευμα υπό τον Στέφανο Κασσελάκη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο την επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου.

Η τρίτη διμηνιαία δόση για το επίδομα παιδιού, για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, θα καταβληθεί την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024. Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα παραμένει κλειστή από τις 5 Ιουλίου και θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις την Τετάρτη 31 Ιουλίου και ώρα στις 8 το πρωί.

Στους 257 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την κατολίσθηση που συνέβη την περασμένη Δευτέρα σε δυσπρόσιτη περιοχή στη νότια Αιθιοπία. Εκφράζονται φόβοι από το γραφείο συντονισμού ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ ότι οι νεκροί μπορεί να φθάσουν και τους 500ιους.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι αύριο στην Αττική. Ανεμοι βόρειοι έως 4 μποφόρ και από μεσημέρι μεταβλητοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία στην Αθήνα από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα