back to top
29.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

29.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

Πανελλαδικές: Αγωνία τέλος – Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής

Διαβάστε επίσης

Νωρίτερα από τις αρχικές προβλέψεις ανακοινώθηκαν φέτος οι βάσεις των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων, βάζοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων.

Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024 μέσω της σχετικής πλατφόρμας, στη διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Επιπλέον, όσοι υποψήφιοι είχαν εγγραφεί στην ειδική εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας θα λάβουν τα αποτελέσματα εισαγωγής με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αποστολή των SMS έχει ήδη αρχίσει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων για επιλογή ανήλθε σε 73.161, εκ των οποίων 61.985 υποψήφιοι με τις διαδικασίες των ΓΕΛ και 11.176 υποψήφιοι με τις διαδικασίες των ΕΠΑΛ.

Συνολικά, εισήχθησαν στα ΑΕΙ, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στην ΑΣΤΕ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος 63.412 υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Ειδικότερα, για τα αποτελέσματα των ΣΑΕΚ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τον προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password) που είχαν χρησιμοποιήσει για την υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Ταυτόχρονα, θα υπάρχει στην ίδια ιστοσελίδα σύνδεσμος με μια λίστα με τους επιτυχόντες, η οποία περιέχει μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα