back to top
29.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

29.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

Αντιπαράθεση στη Βουλή για τη συγχώνευση Attica – Παγκρήτιας Τράπεζας

Διαβάστε επίσης

Επίθεση στην κυβέρνηση για την «απαράδεκτη» διαδικασία νομοθέτησης όπως την χαρακτήρισε εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη συγχώνευση Attica και Παγκρήτιας Τράπεζας.

Συγκεκριμένα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να περάσει σε σύντομο χρονικό διάστημα πολλά νομοσχέδια, με αποτέλεσμα να «υποβαθμίσει τη νομοθετική διαδικασία» και την ίδια τη Βουλή.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι ο 5ος πυλώνας είναι σημαντικός και για τον «πλουραλισμό» στην τραπεζική αγορά αλλά και γιατί πρόκειται για λεφτά που έχουν βάλει οι πολίτες με πολλαπλές ανακεφαλαιοποιήσεις ζητώντας απο την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις στην αποκάλυψη που έχει κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης ότι με αυτή τη συμφωνία το δημόσιο ζημιώνεται, καθώς ενώ θα δώσει περισσότερα κεφάλαια θα έχει τελικά μικρότερο ποσοστό από τους ιδιώτες. Κατηγόρησε, δε, την κυβέρνηση για «εκβιαστικά διλήμματα» οτι δήθεν δεν θα μπορούσε να υπάρξει άλλη λύση.

Τις δραματικές συνέπειες που θα υπήρχαν για το τραπεζικό σύστημα αν δεν προχωρούσε η συμφωνία Attica -Παγκρήτια περιέγραψε ο Κ. Χατζηδάκης χαρακτηρίζοντας επιπόλαιη την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ. «Μπείτε στη θεση μου. Ο διοικητης της ΤτΕ λεει οτι εαν δεν προχωρήσουμε θα εχουμε δραματικες συνεπειες, δεν υπάρχει άλλος επενδυτής, όλοι οι φορείς ειναι υπέρ. Εσεις ειλικρινά τι θα κάνατε στη θέση μου;» αναρωτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών χαρακτηρίζοντας πρωτάκουστα όσα ακούστηκαν.

Στη συνέχεια κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής τα έγγραφα που αποδεικνύουν την αναγκαιότητα της Συμφωνίας, αλλά και την επιστολή του Γ. Στουρνάρα στην οποία καταδεικνύέται οτι το κόστος του δημοσίου είναι μικρό αναλογικά με οποιαδήποτε άλλη λύση.

Το ΠΑΣΟΚ μέσω του Παύλου Γερουλάνου θα ψηφίσει θετικά επί της αρχής, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα αναμένεται να καταψηφίσουν. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί μετά τις 9 το βράδυ.

Newsroom Αθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα