back to top
28.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

28.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Λίγες ώρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων ανακοίνωσε ότι κατά την διάρκεια της νύχτας σήμερα, υπέστη “μαζική επίθεση -συμπεριλαμβανομένων εμπρηστικών επιθέσεων- ικανή να προκαλέσει παράλυση” του δικτύου τρένων υψηλής ταχύτητας , το οποίο “διαταράχθηκε σε μεγάλο βαθμό”. Σύμφωνα με την εταιρεία για τον λόγο αυτό θα γίνουν εκτροπές τρένων σε κλασικές γραμμές, μεγάλος αριθμός δρομολογίων θα ακυρωθεί, ενώ “η κατάσταση αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον όλο το σαββατοκύριακο, όσο δηλαδή θα γίνονται επισκευές”.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει στοιχεία που να συνδέουν την επίθεση με την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων .

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων θα ξεκινήσει στις 8 και μισή το βράδυ στον Σηκουάνα, με πλωτή παρέλαση των αθλητών για πρώτη φορά. Περίπου 10.500 αθλητές από 206 αποστολές θα παρελάσουν κατά μήκος του ποταμού σε μια διαδρομή 6 χιλιομέτρων.

Τουλάχιστον 300 χιλιάδες θεατές -οι οποίοι θα πρέπει να έχουν προσωπική πρόσκληση- θα παρακολουθήσουν από κοντά το υπερθέαμα, αν και ο αρχικός σχεδιασμός περιλάμβανε εως και 600.000 άτομα. «Για να διαχειριστούμε την κίνηση του πλήθους και για ασφάλεια, δεν μπορούμε να πούμε σε όλους να έρθουν», σχολίασε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμαρίν. Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας. Στη γαλλική πρωτεύουσα αστυνομικοί και από πολλές άλλες χώρες. Στο Παρίσι από χθες και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τα φυσικά πρόσωπα και έως τις 9 Αυγούστου για τα νομικά, καθώς και η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής της πρώτης δόσης φόρου. Ωστόσο, η δυνατότητα εφάπαξ καταβολής φόρου με έκπτωση 3% παραμένει έως τις 31 Ιουλίου.

 

Απέχουν σήμερα και τη Δευτέρα από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση οι ιδιώτες γιατροί, εν μέσω της σύγκρουσής τους με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την διάταξη που τους υποχρεώνει να προσφέρουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ. Εξαιρούνται τα επείγοντα περιστατικά και τα άτομα με αναπηρία. Χειρόγραφες συνταγογραφήσεις θα γίνονται κανονικά.

 

“Τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον χαρίζω σε κανέναν! Ούτε πρώην ούτε νυν! Ο λαός αποφασίζει ποιον διαγράφει” διαμηνύει ο Παύλος Πολάκης σε νέα του ανάρτηση στο facebook μετά τη διαγραφή του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τη λεκτική επίθεσή του σε συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Επιμένει, δε, στον ισχυρισμό του για στήσιμο και ψεύτικα δάκρυα, αναφερόμενος στη συγγνώμη που εξέφρασε φορτισμένη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνά Λινού την ώρα της επίμαχης συνεδρίασης.

 

“Στη Βουλή πρέπει να είμαστε θεσμικοί και να μιλάμε με τον ανάλογο σεβασμό σε όλους. Ο Παύλος ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μέσα στη Βουλή υπάρχουν και όρια” είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στο κλείσιμο της συνεδρίασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Νωρίτερα, έστειλε μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος. «Δεν υπάρχει χώρος για τακτικισμούς και ατομικές ατζέντες. Υπάρχουν εκεί έξω 10.000.000 ζευγάρια μάτια που μας παρακολουθούν και μας κρίνουν καθημερινά», όπως τόνισε.

Η συμπεριφορά του κ. Πολάκη είναι σοκαριστική και δεν είναι αντίστοιχη με τις δικές μας αρχές και την κοινοβουλευτική διαδικασία υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φαμελος.

 

Το περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Παύλο Πολάκη καταδίκασαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, καθώς και εκπρόσωποι των κομμάτων στη Βουλή.

 

«Κάλιο αργά παρά ποτέ γιατί πρέπει να υπάρχει ήθος στον κοινοβουλευτισμό», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη στο Attica tv, ερωτηθείς για τη διαγραφή Πολάκη.

Επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ανανεωμένο, δεν είναι πια κόμμα μνήμης και έχει προοπτική.

 

“Από το σοκαριστικό επεισόδιο bullying στα έδρανα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, κρατάω τα δάκρυα και την συγκινητική αντίδραση της Αθηνάς Λινού, αλλά και όλων των εκπροσώπων των κομμάτων. Γιατί, δείχνει ότι υπάρχει ελπίδα” τονίζει σε ανάρτησή του ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος.

 

Πτώση στις υψηλόβαθμες σχολές και άνοδο στις χαμηλόβαθμες, δείχνουν οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε το υπ. Παιδείας, στο 38% των τμημάτων καταγράφεται άνοδος των βάσεων και πτώση στο 62%.

 

Να οριστικοποιήσει τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας κάλεσε ο Τζο Μπάιντεν τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, αναφέρει ο Λευκός Οίκος για τη συνάντηση των δύο ανδρών στην Ουάσιγκτον.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Καμάλα Χάρις, που επίσης συνάντησε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό. Εξέφρασε την «έντονη ανησυχία» της για τα θύματα στις τάξεις των αμάχων.

Τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα επιλέγουν οι περισσότεροι ταξιδιώτες για να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, με τα πλοία να φεύγουν από τον Πειραιά με μεγάλη πληρότητα

 

Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στην Αττική, οπότε είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 35 βαθμούς Κελσίου. 29 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα