back to top
32.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Ιουλίου, 2024

32.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στη Μέση Ανατολή, μετά την πολύνεκρη επίθεση με ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο και έπληξε γήπεδο ποδοσφαίρου στα κατεχόμενα από το Ισραήλ, υψίπεδα του Γκολάν, με αποτέλεσμα το θάνατο 12 εφήβων και παιδιών. Από την επίθεση τραυματίστηκαν άλλοι 19 άνθρωποι, εκ των οποίων έξι σοβαρά, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των ισραηλινών υπηρεσιών διάσωσης.  

Το Τελ Αβίβ εμφανίζεται βέβαιο ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται η Χεζμπολάχ, κάτι που αρνείται το ισλαμιστικό κίνημα του Λιβάνου. O πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι η Χεζμπολάχ θα πληρώσει βαρύ τίμημα για την επίθεση, ενώ η κυβέρνηση του Λιβάνου “καταδίκασε όλες τις επιθέσεις εναντίον αμάχων” και απηύθυνε έκκληση για τερματισμό των εχθροπραξιών σε όλα τα μέτωπα. Το απόγευμα συνεδριάζει το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ. 

“Πλησιάζει ένας ολοκληρωτικός πόλεμος κατά της Χεζμπολάχ και του Λιβάνου” τόνισε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, ενώ ο εκπρόσωπος του ισραηλινού  στρατού υπογράμμισε ότι προετοιμάζεται απάντηση κατά της Χεζμπολάχ.  

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε την πυραυλική επίθεση και σημείωσε ότι η υποστήριξη για την ασφάλεια του Ισραήλ είναι σταθερή και ακλόνητη. Η ειδική συντονίστρια του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τον Λίβανο και ο διοικητής των κυανόκρανων στη χώρα αυτή, απηύθυναν τις πρώτες πρωινές ώρες έκκληση προς τα μέρη να δείξουν τη «μέγιστη αυτοσυγκράτηση».  

Νέο κρούσμα πανώλης σε αιγοπρόβατα εντοπίστηκε σε κτηνοτροφική μονάδα στην Φαλάνη Λάρισας και ένα στην Κόρινθο, κατά την διάρκεια στοχευμένου ελέγχου. Χθες έγινε σύσκεψη των αρμοδίων φορέων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, ενώ σήμερα αναμένεται νέα σύσκεψη στην Αχαΐα. 

Σε «διαρροές» σχετικά με θέμα Πολάκη, χωρίς να κατονομάζει κάποιον, απαντά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, με μεταμεσονύκτια ανάρτησή του στο X. Ο κ. Κασσελάκης αναφέρει ότι ο Παύλος Πολάκης διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος λόγω συμπεριφοράς που δεν αρμόζει στο κοινοβούλιο, αλλά υποστηρίζει ότι “είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με έργο, αντιπολιτευτική ισχύ και ανιδιοτελή παρουσία που όλοι γνωρίζουν. Και αυτό -για εκείνον όπως τονίζει- “είναι αδιαπραγμάτευτο”. 

Το Παρίσι, “δεν μπορεί να αποκλείσει ανάμειξη ξένης χώρας στις ενέργειες δολιοφθοράς κατά του σιδηροδρομικού δικτύου τρένων υψηλής ταχύτητας” τόνισε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών. Η κίνηση στο σιδηροδρομικό δίκτυο αναμένεται να έχει επιστρέψει στα κανονικά επίπεδα μέχρι αύριο. 

Δύο προκρίσεις μέτρησε η ελληνική αποστολή κατά την πρώτη ημέρα του αγωνιστικού προγράμματος των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Ο Στέφανος Ντούσκος πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του μονού σκιφ της κωπηλασίας  και θα αγωνιστεί στην οκτάδα την Τρίτη. 

Η δεύτερη πρόκριση ήρθε από τον Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος συγκέντρωσε 14.800 βαθμούς στον προκριματικό των κρίκων και πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό ως έκτος.   

Η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών ηττήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως και η Εθνική Ανδρών στο μπάσκετ που έχασε 79-86 από τον Καναδά. 

Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα (κατηγορίας 4) για Αττική, Κύθηρα, Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα, Κορινθία, Αργολίδα και Λακωνία.   

Και ο καιρός…  

Αίθριος στην Αττική. Άνεμοι ισχυροί και θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.  

 

  

  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα