back to top
33.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Ιουλίου, 2024

33.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Ιουλίου, 2024

Χ. Δούκας: Ενώνουμε δυνάμεις – Κερδίζουμε την ελπίδα

Διαβάστε επίσης

«Στόχος μου είναι το ΠΑΣΟΚ να γίνει ο πολιτικός χώρος, όπου κάθε πολίτης και κάθε στέλεχος θα μπορεί να εκφράσει τις ανησυχίες του ελεύθερα και να προσφέρει ενεργά. Πιστεύω στη δύναμη των ομάδων. Πιστεύω στους ανθρώπους επισημαίνει ο Χάρης Δούκας σε άρθρο του  στην Kontra News με τίτλο “Ενώνουμε δυνάμεις. Κερδίζουμε την ελπίδα”» .

Ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφού αναφέρει ότι η υποψηφιότητά του δεν είναι αποτέλεσμα προσωπικής φιλοδοξίας, αλλά προσωπικής εμπειρίας, επισημαίνει οτι είναι μια απόφαση για άμεση δράση. Μια επιτακτική ανάγκη για πραγματική αλλαγή και ελπίδα στην πράξη. Ασκεί κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας:

Από την πρώτη μέρα μετά τις δημοτικές εκλογές, βρήκα την κυβέρνηση Μητσοτάκη απέναντι και όχι δίπλα στην Αθήνα και τους πολίτες της. Με τον Δήμο να χάνει ζωτικής σημασίας αρμοδιότητες και να χρηματοδοτείται με το σταγονόμετρο Και ο κ. Δούκας καταλήγει λέγοντας: Οι συνθήκες δεν ωριμάζουν ερήμην μας. Την ιστορία τη γράφουμε μαθαίνοντας από το παρελθόν, φροντίζοντας για το μέλλον, αλλά και βελτιώνοντας αποφασιστικά το παρόν.
Ακολουθεί άρθρο Χ.Δούκα στην “Kontra News” 
Ενώνουμε δυνάμεις. Κερδίζουμε την ελπίδα.
Την ώρα που ο κόσμος και η καθημερινότητά μας αλλάζει με καταιγιστικό ρυθμό, η εποχή μας απαιτεί και τις αντίστοιχες αποφάσεις, τις οποίες όλοι καλούμαστε να πάρουμε, με γνώμονα το κοινό καλό.
Οι πολίτες ωστόσο, δικαιούνται πάντα να παίρνουν απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτουν και εμείς πρέπει να ανταποκρινόμαστε με ειλικρίνεια.
Θέλω λοιπόν να είμαι σαφής: η υποψηφιότητά μου στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ δεν είναι αποτέλεσμα προσωπικής φιλοδοξίας, αλλά προσωπικής εμπειρίας.
Είναι μια απόφαση για άμεση δράση. Μια επιτακτική ανάγκη για πραγματική αλλαγή και ελπίδα στην πράξη.
Ως δήμαρχος, ήρθα σε επαφή με τα προβλήματα της καθημερινότητας. Περπάτησα όλη την πόλη, συνομίλησα με ανθρώπους που πιστεύουν πως η φωνή τους δεν ακούγεται. Είδα την απόγνωση και την παραίτηση στα μάτια τους. Συναντήθηκα με οικογένειες που παλεύουν να τα βγάλουν πέρα, με νέους ανθρώπους που θέλουν να ονειρευτούν ξανά, με ηλικιωμένους που νιώθουν παραμελημένοι.
Γιατί, βλέπω ότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη. Αυτό είναι κάτι που ούτε μπορώ να αγνοήσω, ούτε αντέχω να το παραβλέψω. Δεν έχουμε το δικαίωμα να δώσουμε την ευκαιρία στην ακροδεξιά να δηλητηριάζει την κοινωνία με μισαλλοδοξία και διχασμό.
Από την πρώτη μέρα μετά τις δημοτικές εκλογές, βρήκα την κυβέρνηση Μητσοτάκη απέναντι και όχι δίπλα στην Αθήνα και τους πολίτες της.
Με τον Δήμο να χάνει ζωτικής σημασίας αρμοδιότητες και να χρηματοδοτείται με το σταγονόμετρο.
Με αιτήματα μας, όπως οι αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού στην καθαριότητα, να μένουν επιδεικτικά στα συρτάρια των υπουργών.
Με καψόνια στη λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας.
Όλα αυτά έγιναν με στόχο να γονατίσουμε και να υποκλιθούμε στο Μαξίμου. Λες και φταίνε οι δημότες της Αθήνας που δεν ψήφισαν «σωστά».
Ακόμα και τώρα, προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ παρεμβαίνουν στις εσωτερικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ, έχοντας όμως ως αποκλειστικό στόχο εμένα. Τι φοβούνται;
Κατανοώ ότι υπάρχουν συμπολίτες μου που αναρωτιούνται «γιατί τώρα;».
Η απάντηση είναι πως η πατρίδα μας δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει ούτε λεπτό.
Πώς θα ορθοποδήσουν οι πόλεις, οι κοινότητες και τα χωριά μας, κάτω από τις συνθήκες που ζούμε τα τελευταία χρόνια;
Με τους πολίτες να βάλλονται από παντού και με μια κυβέρνηση που συγκεντρώνει συνεχώς εξουσίες με τη βαρυτική δύναμη μιας «μαύρης τρύπας». Έξω από κάθε ευρωπαϊκή λογική.
Ποιος δεν αισθάνεται αδύναμος μπροστά στην λαίλαπα της ακρίβειας, της ενεργειακής φτώχειας, της στεγαστικής και κλιματικής κρίσης;
Οι συνθήκες δεν ωριμάζουν ερήμην μας. Την ιστορία τη γράφουμε μαθαίνοντας από το παρελθόν, φροντίζοντας για το μέλλον, αλλά και βελτιώνοντας αποφασιστικά το παρόν.
Γι’ αυτό έθεσα υποψηφιότητα για το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός μας αλλά και του παρόντος μας.
Στόχος μου είναι το ΠΑΣΟΚ να γίνει ο πολιτικός χώρος, όπου κάθε πολίτης και κάθε στέλεχος θα μπορεί να εκφράσει τις ανησυχίες του ελεύθερα και να προσφέρει ενεργά. Πιστεύω στη δύναμη των ομάδων. Πιστεύω στους ανθρώπους.
Bγαίνουμε ξανά στην κοινωνία. Ενώνουμε δυνάμεις. Kερδίζουμε την ελπίδα.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα