back to top
33.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Ιουλίου, 2024

33.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Ιουλίου, 2024

Κ. Ζαχαριάδης: Με τον τρόπο που πολιτεύεται ο κ. Πολάκης δεν θεωρώ ότι χωράει στον ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

Πυρά κατά του Παύλου Πολάκη με αφορμή την επίθεση  που εξαπέλυσε σε συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη η  οποία και οδήγησε στην αποπομπή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ,  εξαπέλυσε μέσω του Αθήνα 9,84 ο Κώστας Ζαχαριάδης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ανοιχτή Πόλη».

Μάλιστα, ερωτηθείς σχετικά, ξεκαθάρισε με τον πΌπως χαρακτηριστικά είπε, συνομιλώντας με τον Κώστα Κορέλη και τον Βαγγέλη Σαρακινό τάσσεται «υπέρ των καθαρών λύσεων», και πρόσθεσε ότι  «τα ζητήματα συμπεριφοράς είναι και πολιτικά ζητήματα»εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι ο Παύλος Πολάκης, θα έπρεπε να παραπεμφθεί και στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Μάλιστα, ερωτηθείς σχετικά, ξεκαθάρισε με τον πλέον κατηγορηματικό τόνο ότι «με τον τρόπο που πολιτεύεται κομματικά και πολιτικά ο κ. Πολάκης, δεν χωράει στον ΣΥΡΙΖΑ».

 

Σχολιάζοντας δε,  ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη στα  μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στην οποία -μεταξύ άλλων- φαίνεται να ρίχνει γέφυρες προς τον κ. Πολάκη κάνοντας λόγο για «στέλεχος με έργο, αντιπολιτευτική ισχύ και ανιδιοτελή παρουσία »,  ο κ. Ζαχαριάδης , σημείωσε:« Πολλές φορές, στην πολιτική, βρίσκεσαι  μπροστά σε δύσκολες και δυσάρεστες αποφάσεις αλλά πρέπει να είσαι σαφής και καθαρός. Τα ζητήματα συμπεριφοράς  είναι ζητήματα πολιτικής. Αν δεν πάρουμε καθαρές αποφάσεις σε αυτό το ζήτημα, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος γελοιοποίησης του χώρου. Έθεσε κανείς εν αμφιβόλω την προσφορά Πολάκη σε μια σειρά από ζητήματα; Προφανώς, όμως,  δεν έχει προσφέρει μόνο ο κ. Πολάκης. Χιλιάδες αγωνιστές, μέλη του κόμματος έχουν ανιδιοτελή προσφορά. Δεν θα πρέπει να ανεχόμαστε τέτοιου είδους συμπεριφορές».

«Ένα κόμμα που θα υβρίζει όπως ο κ.Πολάκης δεν μπορεί να είναι κυβερνητικό»

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπροστά του ένα συνέδριο και πρέπει να πάρει αποφάσεις που αφορούν τη φυσιογνωμία,  τη στρατηγική και τη λειτουργία του και να απαντήσει στο ερώτημα τι είδους κόμμα θέλει να είναι. Αν θέλει να είναι ένα κυβερνητικό κόμμα που να ενώνει, να συνθέτει να έχει προτάσεις, διεισδυτικό λόγο και να κατακτά τα μεγάλα ακροατήρια  ή αν θα επιλέξει να είναι ένα κόμμα που θα υβρίζει και θα μαλώνει με τον τρόπο που το έκανε ο κ. Πολάκης. Ένα τέτοιο κόμμα, προφανώς δεν μπορεί να είναι κυβερνητικό. Προσωπικά, κάτι τέτοιο δεν με αφορά».

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει μια συγνώμη στην κ. Λινού»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, οφείλει ως κόμμα,  μια μεγάλη συγνώμη στην Αθηνά Λινού.Την επομένη της διαγραφής του, ο κ. Πολάκης, βγήκε και αναφέρθηκε σε εκείνη λέγοντας ότι  το κλάμα της ήταν στημένο και υποκριτικό και δεν έχει βγει ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ να πει ότι πρόκειται για απαράδεκτες δηλώσεις».

«Να συζητήσουμε το πλαίσιο λειτουργίας του κόμματος»

«Το κρίσιμο ζήτημα το οποίο πρέπει να συζητήσουμε τον Οκτώβριο στο συνέδριό μας και για το οποίο πρέπει να δεσμευτεί η σημερινή ηγεσία,  είναι το πλαίσιο λειτουργίας του κόμματος. Θα αδικούσε τον ΣΥΡΙΖΑ αν μπαίναμε σε μια συζήτηση για πρόσωπα και όχι για την πολιτική κατεύθυνση ή για τις πολιτικές συμπεριφορές. Πρέπει να τεθούν επί τάπητος τα επιμέρους ζητήματα γιατί εκεί χάσαμε, εκεί συρρικνωθήκαμε, εκεί έχουμε πρόβλημα».

 

«Μόνο μέσω συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ μπορεί  να αμφισβητηθεί η κυριαρχία της ΝΔ»

«Είμαι πάντα υπέρ των συνεργασιών και σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και σε επίπεδο  κεντρικής πολιτικής σκηνής .Θεωρώ ότι μόνο κατ’ αυτόν τον τρόπο μπορεί να δημιουργηθεί ένας πόλος που θα αμφισβητήσει την κυριαρχία της ΝΔ στις επόμενες εκλογές. Δεν θέλω να παρέμβω στα εσωτερικά ενός άλλου κόμματος,  όπως είναι το ΠΑΣΟΚ, αλλά εμείς, ως ΣΥΡΙΖΑ, διαμορφώνουμε πάντα τη στρατηγική των συνεργασιών».

«Ανοίγουμε την ατζέντα του στεγαστικού ζητήματος στην πόλη»

 

«Η Αθήνα, παρά τις ομορφιές της, είναι μια δύσκολη πόλη, Αυτό το οποίο ταλαιπωρεί καθημερινά τον δημότη αλλά και τους επισκέπτες της, είναι τα ζητήματα της καθημερινότητας, το κυκλοφοριακό που δεν είναι βέβαια αποκλειστική ευθύνη του δήμου, ζητήματα λειτουργικότητας, τα τραπεζοκαθίσματα, η καθαριότητα. Ως Ανοιχτή Πόλη έχουμε εστιάσει σε όλα αυτά και σε πολλά ακόμη  και από τον Σεπτέμβριο θα ανοίξουμε και την ατζέντα του στεγαστικού  ζητήματος στην πρωτεύουσα».

 

«Δεν ταυτιζόμαστε, επικοινωνούμε και συζητάμε με τον Χάρη Δούκα»

«Μετά το αποτέλεσμα  του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, πήρα την απόφαση να στηρίξω την παράταξη του Χάρη Δούκα κόντρα σε εκείνη του φίλου μου, Κώστα Μπακογιάννη, με τον οποίο- αν και  πολιτικοί αντίπαλοι -έχουμε πολύ καλή επικοινωνία. Αυτή τη συνεργασία που ξεκινήσαμε τότε, δεν την εγκαταλείψαμε την επομένη των εκλογών, τη συνεχίζουμε. Επικοινωνούμε με τον Χάρη Δούκα, συζητάμε, προσπαθούμε ως  παράταξη να τους επηρεάζουμε σε μια σειρά από ζητήματα. Δεν είμαστε ταυτισμένοι. Όντως , σε πολλά ζητήματα έχουμε κοινές απόψεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και με την παράταξη και του κ. Δούκα και με αυτήν του κ. Μπακογιάννη, αλλά και  πολλές φορές διαφοροποιούμαστε. Είναι υγιές να υπάρχουν συγκλίσεις,  ιδίως στα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δεν είναι κεντρική πολιτική σκηνή, δεν μπορούμε να τσακωνόμαστε για όλα».

«Όποια ηγεσία και αν προκύψει στο ΠΑΣΟΚ θέλουμε να υπάρξει δυνατότητα πολιτικής επικοινωνίας»

«Ο Χάρης Δούκας πήρε την απόφαση να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Για λόγους αρχής δεν μπορώ να επέμβω σε αυτό. Θα ήταν άκομψο να ανακατευτώ στα εσωτερικά ενός άλλου κόμματος. Όποια ηγεσία και αν προκύψει στο ΠΑΣΟΚ, εμείς σε πολιτικό επίπεδο, θα θέλαμε να υπάρχει μια δυνατότητα πολιτικής επικοινωνίας. Δεν διαλέγουμε κάποιον από τους υποψηφίους. Διαχωρίζω το αυτοδιοικητικό κομμάτι γιατί οι δημότες περιμένουν από εμάς να κρατήσουμε ψηλά την πόλη μας, να διορθώσουμε προβλήματα προβλήματα και στις εκλογές του 2028, η Αθήνα να είναι σε καλύτερη κατάσταση από το 2023».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα