back to top
29.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Ιουλίου, 2024

29.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο γενικότερης ανάφλεξης βρίσκεται πάλι η Μέση Ανατολή, μετά την πολύνεκρη επίθεση με θύματα 12 παιδιά σε γήπεδο, στο κατεχόμενο από το Ισραήλ υψίπεδο του Γκολάν. 

Το Τελ Αβίβ θεωρεί υπεύθυνη την Χεζμπολάχ και προχώρησε ήδη σε αεροπορικές επιδρομές σε θέσεις της στο Λίβανο. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επέστρεψε από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ, νωρίτερα από το προγραμματισμένο, για να παραστεί στη σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας. Το Ιράν προειδοποίησε το Ισραήλ να μην προχωρήσει σε οποιοδήποτε δράση ενώ η Βηρυτός ζήτησε τη διενέργεια «διεθνούς έρευνας» για το φονικό χτύπημα.

Η Χεζμπολάχ, που αρνείται κάθε ανάμειξη, βρίσκεται σε ύψιστη επιφυλακή, δήλωσαν δύο πηγές ασφαλείας στο Ρόιτερς προσθέτοντας ότι απομακρύνθηκε προληπτικά από μερικές σημαντικές τοποθεσίες για το ενδεχόμενο μιας πιθανής επίθεσης από το Ισραήλ. 

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν απάντησε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε συνομιλίες με το Ισραήλ για το περιστατικό αυτό και δεν επιθυμούν κλιμάκωση της σύγκρουσης. “Ολες οι ενδείξεις” υποδηλώνουν ότι ο πύραυλος που έπεσε στα υψίπεδα του Γκολάν εκτοξεύτηκε από την Χεζμπολάχ, σχολίασε ο Μπλίνκεν.

“Δείκτης ώριμης δημοκρατίας είναι και η εύρυθμη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για την αναβάθμιση του οποίου δίνουμε έναν μεγάλο αγώνα με όλες μας τις δυνάμεις” αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ανάρτησή του για τον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου. Τονίζει ότι “σ’ αυτόν τον αγώνα είμαστε σύμμαχοι και όχι αντίπαλοι με τον ιατρικό κόσμο και το υγειονομικό προσωπικό”.

Σε «διαρροές» σχετικά με το θέμα Πολάκη, χωρίς να κατονομάζει κάποιον, απαντά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, με ανάρτησή του στο X. Ο κ. Κασσελάκης αναφέρει ότι ο Παύλος Πολάκης διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος λόγω συμπεριφοράς που δεν αρμόζει στο κοινοβούλιο, αλλά υποστηρίζει ότι “είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με έργο, αντιπολιτευτική ισχύ και ανιδιοτελή παρουσία που όλοι γνωρίζουν. 

Σχολιάζοντας ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός τονίζει πως “δυστυχώς, και στον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη, βλέπουμε το ίδιο έργο που είχαμε δει και επί Αλέξη Τσίπρα σε επανάληψη: Οι ηγεσίες να αλλάζουν, αλλά να μην μπορεί κανείς να διαγράψει τον Πολάκη που είναι η μόνη σταθερά μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. 

“Τα ζητήματα συμπεριφοράς είναι και πολιτικά ζητήματα” τόνισε το μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τους Κώστα Κορέλη και Βαγγέλη Σαρακινό και πρόσθεσε ότι ο Παύλος Πολάκης, θα έπρεπε να παραπεμφθεί και στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ. 

“Στόχος μου είναι το ΠΑΣΟΚ να γίνει ο πολιτικός χώρος, όπου κάθε πολίτης και κάθε στέλεχος θα μπορεί να εκφράσει τις ανησυχίες του ελεύθερα και να προσφέρει ενεργά” επισημαίνει ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας, σε άρθρο του στην Kontra News. Παράλληλα, ασκεί κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη λέγοντας ότι ο δήμος χάνει ζωτικής σημασίας αρμοδιότητες και χρηματοδοτείται με το σταγονόμετρο.

Τραγικό θάνατο βρήκε 60χρονος οδηγός απορριμματοφόρου του δήμου Αθηναίων στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων Φυλής, όταν υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, βρέθηκε κάτω από τις ρόδες του οχήματος. “Για μια πολύ δύσκολη μέρα για τον δήμο της Αθήνας, μετά την απώλεια της ζωής υπαλλήλου καθαριότητας, εν ώρα εργασίας, στη Φυλή” μίλησε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας εκφράζοντας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

 

Περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης της ζωονόσου της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών ελήφθησαν στην Αχαΐα, περιοχή που βρίσκεται στη ζώνη επιτήρησης, η οποία, βάσει ευρωπαϊκών πρωτοκόλλων, ορίζεται στα 10 χιλιόμετρα από το σημείο του εντοπισμού του κρούσματος, στην ορεινή Κορινθία.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς -κατηγορίας 4- αύριο σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα, Κόρινθο και Αργολίδα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.  

Στο Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι διοργανωτές ζήτησαν σήμερα συγγνώμη από Καθολικούς και άλλους Χριστιανούς που τυχόν προσβλήθηκαν από την παρωδία του διάσημου έργου του Λεονάρντο ντα Βίντσι “Μυστικός Δείπνος” κατά την τελετή έναρξης την Παρασκευή. “Σαφώς δεν υπήρξε καμία πρόθεση να δείξουμε ασέβεια απέναντι σε οποιαδήποτε θρησκευτική ομάδα. Η τελετή έναρξης επιχείρησε να γιορτάσει την ανοχή εντός της κοινότητας”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η εκπρόσωπος της διοργάνωσης Παρίσι 2024, Αν Ντεσάμπ.

Αυτή την ώρα ο Στέφανος Τσιτσιπάς αγωνίζεται κόντρα στον Βέλγο Ζιζού Μπεργκς, στο μονό των ανδρών στο τένις.

Νωρίτερα, η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε πολύ εύκολα της Μαυροβούνιας Ντάνκα Κόβινιτς με 2-0 σετ, στον πρώτο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά τένις.

Στην κολύμβηση, στην επόμενη φάση των 100μ ύπτιο πέρασαν ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης και ο Απόστολος Χρήστου. 

Στην κωπηλασία, την πρόκριση στα ημιτελικά της δικώπου εξασφάλισαν η Ευαγγελία Αναστασιάδου και η Χριστίνα Μπούρμπου, όπως και η Ζωή Φίτσιου και η Δήμητρα Κοντού στη δίκωπο ελαφρών βαρών.

Και ο καιρός… 

Αίθριος στην Αττική. Άνεμοι ισχυροί και θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 34 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα