back to top
34.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Ιουλίου, 2024

34.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Ιουλίου, 2024

Η Ρωσία λέει πως κατέστρεψε 39 drones της Ουκρανίας

Διαβάστε επίσης

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας διαβεβαίωσε πως κατά τη διάρκεια της νύχτας καταστράφηκαν 39 drones που εξαπέλυσε η Ουκρανία εναντίον διαφόρων περιφερειών της.

«Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας αναχαίτισαν και κατέστρεψαν 19 drones πάνω από την περιφέρεια Κουρσκ, 9 πάνω από την Μπιέλγκοροντ, 3 πάνω από τη Βαρόνεζ και 5 πάνω από την Μπριάνσκ», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας μέσω Telegram.

Σύμφωνα με την ιδια πηγή, ακόμη 3 drones καταρρίφθηκαν στην περιφέρεια του Λένινγκραντ, που περιβάλλει την Αγία Πετρούπολη (βορειοδυτικά).

Ωστόσο το υπουργείο δεν έκανε καμιά αναφορά στην περιφέρεια Αριόλ, όπου νωρίτερα ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε ζημιές σε υποδομή.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις διεξάγουν εκστρατεία πληγμάτων στους τομείς των μεταφορών και της ενέργειας, καθώς και σε εγκαταστάσεις εφοδιασμού του στρατού, για να πλήξουν τη ρωσική οικονομία και να μειώσουν τις δυνατότητες του Κρεμλίνου, καθώς ο πόλεμος που ξέσπασε τον Φεβρουάριο του 2022 συνεχίζεται. Κάνουν επίσης λόγο για αντίποινα στους ρωσικούς βομβαρδισμούς στην Ουκρανία.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα