back to top
34.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Ιουλίου, 2024

34.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Ιουλίου, 2024

Ο Μπορέλ ζητεί «απόλυτη διαφάνεια» μετά την ανακήρυξη της νίκης Μαδούρο

Διαβάστε επίσης

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ ζήτησε «απόλυτη διαφάνεια στην εκλογική διαδικασία» στη Βενεζουέλα, μετά την ανακήρυξη της νίκης του Νικολάς Μαδούρο στις προεδρικές εκλογές, αποτέλεσμα που αμφισβήτησε η αντιπολίτευση, διαβεβαιώνοντας πως εκείνη κέρδισε.

«Ο λαός της Βενεζουέλας ψήφισε για το μέλλον της χώρας του ειρηνικά και κατά μεγάλους αριθμούς. Η βούλησή του πρέπει να γίνει σεβαστή. Είναι απολύτως αναγκαία η εξασφάλιση πλήρους διαφάνειας της εκλογικής διαδικασίας, συμπεριλαμβανομένων της λεπτομερειακής καταμέτρησης των ψήφων και της πρόσβασης στα αρχεία της καταμέτρησης στα εκλογικά τμήματα», σημείωσε ο κ. Μπορέλ μέσω X.

Εν τω μεταξύ, «απάτη» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Κόστα Ρίκα Ροδρίγο Τσάβες την ανακήρυξη της νίκης του Νικολάς Μαδούρο.

«Η κυβέρνηση της Κόστα Ρίκα απορρίπτει κατηγορηματικά» την ανακήρυξη της νίκης του προέδρου Μαδούρο, «την οποία θεωρούμε απάτη», εξήγησε ο κ. Τσάβες σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε μέσω X.

Πρόσθεσε πως η χώρα του θα «συνεργαστεί με άλλες δημοκρατικές κυβερνήσεις της ηπείρου και διεθνείς οργανισμούς ώστε να γίνει σεβαστή η απαράβατη βούληση του λαού της Βενεζουέλας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα