back to top
36.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Ιουλίου, 2024

36.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Την ενοχή και των δύο κατηγορουμένων για την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ πρότεινε πριν από λίγο η εισαγγελέας της έδρας. Εντός της εβδομάδας αναμένεται η απόφαση.

“Σαμποτάζ” σε δίκτυα οπτικών ινών σε 6 περιφέρειες της Γαλλίας αναφέρουν αστυνομικές πηγές, εν μέσω της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η περιοχή του Παρισιού, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν έχει πληγεί.

Νωρίτερα, ο υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας, Πετρίς Βεργκριέτ, δήλωσε στο RTL πως “όλα τα τρένα” υψηλής ταχύτητας του σιδηροδρομικού δικτύου λειτουργούν “κανονικά”, τρεις ημέρες μετά τις ενέργειες δολιοφθοράς, ενώ πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι γι αυτή την υπόθεση συνελήφθη ακτιβιστής της άκρας αριστεράς.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τρεις τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους ένα παιδί, σε ισραηλινή επίθεση με drone στα περίχωρα της πόλης Σάκρα, στον νότιο Λίβανο, ανακοίνωσε η λιβανική υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

Πρόκειται για το πρώτο ισραηλινό πλήγμα με νεκρούς στον Λίβανο, μετά την επίθεση του Σαββάτου με ρουκέτα στα κατεχόμενα από το Ισραήλ υψίπεδα του Γκολάν, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 12 παιδιά και νέους.

Την ίδια ώρα το διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού ανακοίνωσε αρκετές ακυρώσεις πτήσεων προς την πρωτεύουσα του Λιβάνου. Οι πτήσεις που ακυρώθηκαν ήταν προγραμματισμένες να αναχωρήσουν από την Αθήνα, την Στοκχόλμη, το Ντίσελντορφ, την Αντίς Αμπέμπα, την Άγκυρα, την Αττάλεια και τα Άδανα.

Σε κρίσιμο σημείο η υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση να αξιολογεί το υλικό που συγκέντρωσε. Από την πραγματογνωμοσύνη των δύο ειδικών προκύπτει ότι 28 από τα πρόσωπα που το κινητό τους είχε μολυνθεί με το κακόβουλο λογισμικό Predator είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση και από την ΕΥΠ.

Στη δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, συνεχίζονται οι καταθέσεις συγγενείς θυμάτων, που περιγράφουν εκείνες τις εφιαλτικές ώρες και τον τρόπο που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους.

Την ανιούσα παίρνει ξανά ο υδράργυρος με θερμοκρασίες που από σήμερα θα φτάνουν στα ηπειρωτικά τους 36 με 39 βαθμούς κελσίου και τοπικά στα δυτικά τους 40 βαθμούς. Επιστρέφουν και τα μελτέμια στο Αιγαίο που τοπικά θα φθάνουν και τα 7 μποφόρ.

Σε πορτοκαλί συναγερμό η Πυροσβεστική – Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς -κατηγορίας 4- σήμερα σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα, Κόρινθο και Αργολίδα.

Δεκτός από την πρόεδρο της Δημοκρατίας θα γίνει σε μία ώρα ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων.

24ωρη απεργία σήμερα των νοσοκομειακών γιατρών και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή σε λίγη ώρα. Οι γιατροί ζητούν να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση.

Τέλος από την 1η Αυγούστου στις παραγγελίες σε χαρτί στα καταστήματα εστίασης.

Οι περίπου 90.000 ιδιοκτήτες θα πρέπει να έχουν εγκαταστήσει ως τότε νέου τύπου φορολογικούς μηχανισμούς, ώστε να εκδίδουν ηλεκτρονικά δελτία παραγγελίας. Τα νέα αυτά ηλεκτρονικά συστήματα έκδοσης αποδείξεων και παραγγελιοληψίας θα αντικαταστήσουν τις «κλασικές» ταμειακές μηχανές και τα γνωστά “μπακαλόχαρτα”.

Σορός άνδρα ανασύρθηκε από γραμμές τρένου στο ύψος των Νέων Πόρων Πιερίας, σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα. Τις συνθήκες του τραγικού συμβάντος ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

Συνεχίζουν τις προσπάθειές τους οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σήμερα, οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη θα αγωνιστούν στον δεύτερο γύρο του τουρνουά τένις.

Με στόχο ένα μετάλλιο ο Απόστολος Χρήστου αγωνίζεται στον τελικό των 100μ ύπτιο της κολύμβησης.

“Κερδίσαμε με το 70% των ψήφων” λέει ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Εδμούνδο Γκονσάλες Ουρούτια, κι αρνήθηκε να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα που ανακοινώθηκε από το εθνικό εκλογικό συμβούλιο, σύμφωνα με το οποίο ο Νικολάς Μαδούρο επανεκλέγεται για τρίτη συνεχόμενη θητεία.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας χαρακτήρισε νωρίτερα θρίαμβο της ειρήνης και της δημοκρατίας την επανεκλογή του, ωστόσο οι φωνές που την αμφισβητούν πληθαίνουν εντός και εκτός συνόρων.

Ο πρόεδρος της Χιλής, Γκαμπριέλ Μπόριτς, ήταν ο πρώτος αρχηγός κράτους που αμφισβήτησε δημόσια το αποτέλεσμα, λέγοντας πως είναι «δύσκολο να το πιστέψουμε».

Ο πρόεδρος της Κόστα Ρίκα Ροδρίγο Τσάβες «απορρίπτει κατηγορηματικά» την ανακήρυξη της νίκης του Νικολάς Μαδούρο και κάνει λόγο για «απάτη».

“Απόλυτη διαφάνεια στην εκλογική διαδικασία” ζήτησε με ανάρτησή του στο Χ ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.

Και ο καιρός: Αίθριος σήμερα στην Αττική – Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα έως 37 βαθμούς Κελσίου. 32 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα