back to top
31.6 C
Athens
Δευτέρα, 29 Ιουλίου, 2024

31.6 C
Athens
Δευτέρα, 29 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Κλειστή η Εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα, στο 95χλμ, στο ύψος της Υλίκης εξαιτίας ανατροπής βυτιοφόρου νωρίτερα φορτωμένο με υγραέριο. Εκτροπή της κυκλοφορίας από την τροχαία.

Προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους της περιοχής Κακουραίικα Γορτυνίας στην Αρκαδία, να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω δασικής πυρκαγιάς. Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και σε δασική έκταση στην περιοχή Πετριές του δήμου Κύμης – Αλιβερίου, στην Εύβοια. Επίσης μήνυμα 112 προς τους κατοίκους προς ετοιμότητα. Πυρκαγιά και στην Παναγία Γοργόνας στο Λιμάνι της Συκαμιάς, στη Λέσβο.

Καθήλωσε με την μαρτυρία της, στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, ανάμεσα σε άλλους μάρτυρες, η Βαρβάρα Βουκάκη, η γυναίκα που το απόγευμα της φωτιάς που κατέκαψε το Μάτι έχασε την οικογένεια της, τον σύζυγό της Γρηγόρη Φύτρο και τα δυό τους παιδιά την 13χρονη Εβίτα και τον 11χρονο Ανδρέα. Στην σημερινή διαδικασία προβλήθηκαν ιδιαίτερα οι ευθύνες της Πυροσβεστικής αλλά και της Αστυνομίας ενώ μάρτυρες αναφέρθηκαν και στον κατηγορούμενο, τότε δήμαρχο Ραφήνας, Ευάγγελο Μπουρνούς, ο οποίος καταγγέλεται από κατοίκους ότι ουσιαστικά τους καθησύχασε όταν δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό, την ώρα που η φωτιά κατέβαινε με σφοδρότητα, πως «το Μάτι δεν κινδυνεύει».

Τον δρόμο που οδηγεί αυτή τη φορά στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια έδειξαν οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας στον ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου πατέρα Αντώνιο. Οι δικαστές με βούλευμά τους αποφάσισαν την παραπομπή του σε δίκη μετά τις καταγγελίες.

Eνστάσεις αντισυνταγματικότητας κατά του άρθρου 65 του νομοσχεδίου για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση που προβλέπει «ποινές» για τους ιδιώτες γιατρούς που αρνηθούν να βάλουν πλάτη στο ΕΣΥ το οποίο έχει φέρει σε μετωπική σύγκρουση τους γιατρούς με τον Άδωνι Γεωργιάδη, κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. «Να αποσύρετε το άρθρο 65, αφήστε τα τερτίπια. Είναι παράλογο, αντισυνταγματικό και πέραν κάθε επιστημονικής δεοντολογίας. Δεν είναι δυνατόν να προσβάλλετε τους ιατρούς, ανέφερε ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Παναγιώτοπουλος, επικρίνοντας παράλληλα την κυβέρνηση για τα άρθρα του νομοσχεδίου που αφορούν στην ψυχιατρική μεταρρύθμιση. Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Μάντζος κατέθεσε την ένσταση αντισυνταγματικότητας για το ίδιο άρθρο, όπως επίσης, και την κατάθεση αιτήματος ονομαστικής ψηφοφορίας για τρία άρθρα του σχεδίου νόμου.

Η κυβέρνηση θα φορολογήσει τα ουρανοκατέβατα κέρδη για τους παραγωγούς ενέργειας με έκτακτο τέλος ενημέρωσε σχετικά την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου Ο Πρωθυπουργός το μεσημέρι στην μηνιαία καθιερωμένη συνάντησή τους Σχετικά με την υγεία εξέφρασε ικανοποίηση καθώς όπως είπε φαίνεται να βρέθηκε λύση σχετικά με την εθελοντική προφορά ιδιωτών γιατρών σε άγονες περιοχές. Παράλληλα γνωστοποίησε ότι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα τα προβλήματα λειψυδρίας σε ορισμένες περιοχές και προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σύντομα σε επιπρόσθετες εξαγγελίες σχετικά με την διαχείριση του νερού.

Εντείνεται η διεθνής ανησυχία για τον κίνδυνο γενικότερης ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή. Με σκληρά αντίποινα απειλεί το Ισαρήλ τη Χεζμπολάχ μετά την αιματηρή επίθεση σε χωριό στο προσαρτημένο υψίπεδο του Γκολάν με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 12 παιδιών και εφήβων. Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ εξουσιοδότησε τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ να αποφασίσουν για τον τρόπο και τον χρόνο που θα ανταποδώσουν το χτύπημα. Την ίδια ώρα πολλές χώρες καλούν τους υπηκόους τους στο Λίβανο να φύγουν από τη χώρα αμέσως ενώ σύμφωνα με το τηλεοπτικό Κανάλι 12 του Ισραήλ, σκάφη του Βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού πλέουν προς τη Βηρυτό για να βοηθήσουν στην εκκένωση όσων θέλουν να φύγουν.

Το Κρεμλίνο απέρριψε σήμερα τις εκτιμήσεις δυτικών μέσων ενημέρωσης σύμφωνα με τα οποία η Ρωσία βρίσκεται πίσω από τη σειρά επιθέσεων εναντίον των γαλλικών σιδηροδρόμων, λέγιντας ότι τα δυτικά ΜΜΕ προσπαθούν συχνά να επιρρίψουν την ευθύνη στη Μόσχα για οτιδήποτε συμβαίνει χωρίς αποδείξεις.

Τουλάχιστον 140 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν επιβατική αμαξοστοιχία στην οποία επέβαιναν 800 επιβάτες συγκρούστηκε με φορτηγό, στην Ρωσική περιφέρεια Βόλγκο γκραντ, με αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό οκτώ βαγονιών.

Περισσότεροι από 8 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι στη βορειοδυτική Αγγλία. Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα.

Η παράσταση θεάτρου σκιών με τίτλο «Ο Καραγκιόζης εν Μικρά Ασία ή η Παρέλαση», παρουσιάζεται απόψε στα Εξάρχεια.

Στη φάση των «8» της σπάθης στην ξιφασκία προκρίθηκε νωρίτερα στο Παρίσι η Δώρα Γκουντούρα που κέρδισε με 15-7 την Γαλλίδα Μπερντέρ. Αυτήν την ώρα αντιμετωπίζει την 28χρονη Γαλλίδα Μανόν Απιτί-Μπρουνέ.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι έως και 7 μποφόρ τοπικά. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 36 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα