30.1 C
Athens
Τρίτη, 30 Ιουλίου, 2024

30.1 C
Athens
Τρίτη, 30 Ιουλίου, 2024

Δούκας: Η νέα εργολαβία πρασίνου είναι πιο οικονομική – Μπακογιάννης: Ζητήστε συγγνώμη

Διαβάστε επίσης

Σφοδρή επίθεση στον Κώστα Μπακογιάννη εξαπέλυσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας με φόντο την σύμβαση για τις υπηρεσίες πρασίνου – ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ – που εγκρίθηκε με πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο.

“Μπορώ να κατανοήσω την αγωνία του κ. Μπακογιάννη να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις για την αποτυχημένη θητεία του και την ήττα του στις εκλογές. Δεν μπορώ όμως να μην στηλιτεύσω όμως την απαράδεκτη τακτική του όταν επιχειρεί με ρεβανσιστικό τρόπο να μετακινήσει τις ευθύνες τις κυβέρνησης στον δήμο κι σε εμένα προσωπικά.

Δεσμεύεστε από τις προσωπικές σχέσεις σας με την κυβέρνηση. Δεν μπορείτε όμως να παριστάνετε ότι αγνοείτε ότι η εμμονή της κυβέρνησης στις προβλέψεις των μνημονιακών νόμων- ενώ έχουν λήξει τα μνημόνια- απειλεί όλη την Αθήνα και όλη την Αυτοδιοίκηση με ασφυξία και αδιέξοδο. Εμείς κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας όπως πρέπει προς όφελος του λαού της Αθήνας σε όλους τους τομείς. Ακριβώς αυτή η αίσθηση του καθήκοντος μας υποχρεώνει να φέρουμε τη νέα εργολαβία του πρασίνου που είναι πολύ πιο οικονομική για τον δήμο και με καλύτερες προοπτικές για το πράσινο απ’ ότι η δική σας” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δούκας.

“Όμως κ. Μπακογιάννη οφείλετε να μας απαντήσετε εκτός από τα παραμύθια γιατί ενώ όλοι οι δήμοι ακόμη και η ΚΕΔΕ με ομόφωνη απόφαση καταγγέλλουν τις κυβερνητικές πρακτικές και διεκδικούν αυτό που μας ανήκει, εσείς συνεχίζετε μία απαράδεκτη εξαίρεση. Συνεχίζετε να τα βρίσκετε όλα καλά με την κυβερνητική πολιτική και πως πρέπει να μην αλλάξει τίποτα. Πρέπει έστω και σήμερα να κάνετε το καθήκον σας, να διαμαρτυρηθείτε για τις κυβερνητικές ενέργειες και να ενώσετε τη φωνή σας με όλη την αυτοδιοίκηση . Διαφορετικά ο ρόλος που έχετε επιλέξει δηλαδή εργολάβος της κυβέρνησης στην επίθεση κατά της ΑΘήνας και του θεσμού της Αυτοδιοίκησης, δεν σας ταιριάζει. Είναι θλιβερός ρόλος δεν πρέπει να τον παίξετε δεν σας τιμά ξανασκεφτείτε το” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χάρης Δούκας.

Κώστας Μπακογιάννης: Ζητήστε συγγνώμη

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κάλεσε τον Δήμαρχο Αθηναίων να ζητήσει συγγνώμη διότι- όπως είπε- προεκλογικά έλεγε ότι ” Το πράσινο δεν είναι εργολαβία, είναι ζωή και οξυγόνο”.
“Ήταν μια φράση που δεν έλειπε από καμία συνέντευξη και δήλωση του δημάρχου προεκλογικά” σημείωσε ο Κώστας Μπακογιάννης και έθεσε δύο ερωτήματα. ” Τώρα που το πράσινο έγινε εργολαβία δεν υπάρχει ζωή και δεν υπάρχει οξυγόνο στην πόλη; Δεν αισθάνεστε την ανάγκη να ζητήσετε μία συγγνώμη και να πείτε ότι έτσι έλεγα τότε αλλά μετά μπήκα μέσα, είδα ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά κι άλλαξα γνώμη. Να πείτε συγγνώμη λάθος, κάνω πίσω. Διότι αλλιώς διακυβεύεται η αξιοπιστία σας. Όχι τίποτε άλλο αλλά φέρνετε σε δύσκολη θέση και τον αντιδήμαρχό σας. Έχει δώσει μάχες κατά της εργολαβίας κι εδώ και στις γειτονιές και τώρα αναγκάζεται να υπερασπιστεί τη δική σας εργολαβία” σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης και πρόσθεσε ” Προτείνω ένα συγγνώμη-λάθος, τραβάμε μια γραμμή με το παρελθόν και προχωράμε μπροστά”.

Την αγορά 15 χιλιάδων δέντρων προβλέπει η νέα σύμβαση για το πράσινο

Η νέα σύμβαση για το πράσινο ανέρχεται σε περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ και μεταξύ άλλων προβλέπει την αγορά 15 χιλιάδων δέντρων. Το συνολικό κόστος της προηγούμενης σύμβασης που έγινε από τη διοίκηση Μπακογιάννη ξεπέρασε τα 37 εκατομμύρια ευρώ και προέβλεπε την αγορά 10 δέντρων. Παράλληλα, το 2019 στην Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων εργάζονταν 314 μόνιμοι υπάλληλοι ενώ σήμερα έχουν μειωθεί σε 243. 13 από αυτούς είναι στα πρόθυρα σύνταξης και 71 είναι ΑμΕΑ ή περιορισμένης ικανότητας ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων είναι 57-58 ετών.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα