back to top
30.1 C
Athens
Τρίτη, 30 Ιουλίου, 2024

30.1 C
Athens
Τρίτη, 30 Ιουλίου, 2024

Διαμαντοπούλου: Πέντε χρόνια χωρίς καμία βελτίωση στο Σύστημα Υγείας – Το ΕΣΥ έχει φτάσει στο σημείο μηδέν

Διαβάστε επίσης

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της στο χώρο της υγείας, άσκησε με συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό Talk Radio 98,9 η υποψήφια Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου.

«Σήμερα μιλάμε για την Υγεία. Πέντε χρόνια τώρα μπορούμε να κρίνουμε το έργο της Νέας Δημοκρατίας.. Πέντε χρόνια τώρα δεν βελτιώθηκε ούτε ένας δείκτης ποιότητας στο Σύστημα Υγείας όπως το προσδόκιμο επιβίωσης, το πόσο υγιής είναι κάποιος μετά τα 65, οι ιδιωτικές δαπάνες, οι θάνατοι από συγκεκριμένες παθήσεις, η ποιότητα των υπηρεσιών, η ικανοποίηση των πολιτών. Πέντε χρόνια τώρα δεν έγινε ούτε μια μεταρρυθμιστική κίνηση στο χώρο της υγείας» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Διαμαντοπούλου και πρόσθεσε:

«Αντιμετωπίζουμε με έκπληξη το θέμα των γιατρών που δεν φτάνουν, όταν έχουν ήδη φύγει 20.000 γιατροί από την Ελλάδα. 20.000 γιατροί που το ελληνικό κράτος τους σπούδασε με τα χρήματα του ελληνικού λαού. Σήμερα βρισκόμαστε σε πλήρη οργανωτική αδυναμία. Το ΕΣΥ έχει φτάσει στο σημείο μηδέν γιατί δεν έγινε ούτε μια προσπάθεια αναδιοργάνωσης και έχει ξεπερασμένες δομές από την προηγούμενη 20ετία. Μεταρρυθμιστικές προτάσεις και λύσεις υπάρχουν. Δυστυχώς η Νέα δημοκρατία δεν τις άγγιξε. Χρειάζεται αναδιοργάνωση του ΕΣΥ, ψηφιακά εργαλεία και πολιτική βούληση» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, μιλώντας για την ακρίβεια σημείωσε πως η τεχνολογία μπορεί να αποτελέσει σύμμαχο των καταναλωτών, επιτρέποντας τους να συγκρίνουν την τιμή ενός προϊόντος σε σχέση με άλλες αγορές όπου πωλείται.

Καταλήγοντας, η πρώην Επίτροπος και Υπουργός, ανέφερε πως βρίσκει φτηνά τα μαχαιρώματα μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως το ζητούμενο είναι η μεγάλη αλλαγή που θα καταστήσει το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα ξανά κυβερνών.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα