back to top
33.6 C
Athens
Τρίτη, 30 Ιουλίου, 2024

33.6 C
Athens
Τρίτη, 30 Ιουλίου, 2024

Μελόνι: Tο Ισραήλ να μην πέσει στην «παγίδα» των αντιποίνων

Διαβάστε επίσης

Να μην πέσει στην «παγίδα» των αντιποίνων, κάλεσε το Ισραήλ η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, σημειώνοντας ότι «ανησυχεί πάρα πολύ» για τον κίνδυνο περιφερειακής κλιμάκωσης της κρίσης.

Σε δηλώσεις που έκανε στη διάρκεια επίσκεψής της στην Κίνα, η Ιταλίδα πρωθυπουργός σημείωσε επίσης ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να συνεχίσει να στέλνει μηνύματα μετριοπάθειας και ότι η Κίνα μπορεί να βοηθήσει στις προσπάθειες αυτές, έχοντας «στέρεους δεσμούς» με το Ιράν και τη Σαουδική Αραβία.

«Ανησυχώ ιδιαίτερα για τα όσα συμβαίνουν στο Λίβανο. Για τον κίνδυνο μιας περιφερειακής κορύφωσης της έντασης σε μια φάση, ακριβώς, κατά την οποία έμοιαζε να υπάρχουν περιθώρια διαλόγου. Είναι και αυτό ένα στοιχείο που πρέπει να ληφθεί υπόψη», δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός. «Κάθε φορά που μοιάζει να είμαστε λίγο πιο κοντά στην δυνατότητα να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός, συμβαίνει κάτι. Σημαίνει, δηλαδή, ότι υπάρχουν διαφορετικοί περιφερειακοί παράγοντες, οι οποίοι στοχεύουν στην κορύφωση της έντασης. Παράγοντες οι οποίοι στοχεύουν, επίσης, στο να αναγκάσουν το Ισραήλ να αντιδράσει. Το επισημαίνω και επειδή θέλω να απευθύνω έκκληση στο Ισραήλ να μην πέσει στην συγκεκριμένη παγίδα», πρόσθεσε.

Η Τζόρτζια Μελόνι τόνισε ότι «είναι σε επαφή με τους συμμάχους» και ότι «στην φάση αυτή, πρέπει να σταλούν μηνύματα μετριοπάθειας». «Η Κίνα, και στο θέμα αυτό, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντική, δεδομένων των ισχυρών σχέσεων που διατηρεί με το Ιράν και την Σαουδική Αραβία. Στην όλη προσπάθεια που στοχεύει στην εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και στις αραβικές χώρες, η Κίνα είναι σίγουρα ένας πολύ σημαντικός συνομιλητής», ολοκλήρωσε η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα