back to top
33.6 C
Athens
Τρίτη, 30 Ιουλίου, 2024

33.6 C
Athens
Τρίτη, 30 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Μαίνεται για δεύτερη ημέρα η μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη με το μέτωπο που είναι ανάμεσα στις περιοχές Κριεζά και Πετριές. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις ενώ από αέρος επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Νέα μηνύματα 112 εστάλησαν τα ξημερώματα στους κατοίκους σε Κλιμάκι, Λιανή ‘Άμμο, Πετριές και Κριεζά, προκειμένου να απομακρυνθούν προς Αγίους Αποστόλους, Κάλαμο και Αλιβέρι.

Για «μία δύσκολη πυρκαγιά, καθότι ξεκίνησε σε δύσκολο σημείο, σε χαμηλή βλάστηση και έφυγε γρήγορα» έκανε λόγο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας που μετέβη στην Εύβοια.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα στις περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης, Πελοποννήσου, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων και Βορείου Αιγαίου.

Σήμερα αναμένεται στην Ολομέλεια της Βουλής η ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου του υπ. Υγείας για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση, το οποίο έχει συγκεντρώσει τα πυρά της αντιπολίτευσης, ενώ έχει προκαλέσει σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στους γιατρούς και τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Ένσταση αντισυνταγματικότητας επί του άρθρου 65 που προβλέπει έκτακτες εφημερίες ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Συνεδριάζει σε μία ώρα υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Υπουργικό Συμβούλιο. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας για την εφαρμογή του νέου δικαστικού χάρτη καθώς και τα νομοσχέδια του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον εκσυγχρονισμό της διαχείρισης αποβλήτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης.

“Φρένο” στις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων στην Αττική μέσα από την Airbnb και άλλες πλατφόρμες βάζει από τον Οκτώβριο το υπουργείο Οικονομικών. Εξετάζεται να μπουν αυστηροί περιορισμοί στον αριθμό των καταλυμάτων και τις ημέρες διάθεσής τους για βραχυχρόνια μίσθωση σε 11 περιοχές της Αττικής, όπου σήμερα υπάρχει πρόβλημα εύρεσης στέγης.

Ανάμεσά τους η Αθήνα, ο Άλιμος, η Γλυφάδα, η Νέα Σμύρνη, το Παλαιό Φάληρο και ο Πειραιάς.

Κρούσμα πανώλης αιγοπροβάτων εντοπίστηκε χθες και σε κτηνοτροφική μονάδα της Αττικής και συγκεκριμένα στον Ασπρόπυργο. Η αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής είχε θέσει σε καραντίνα δύο κτηνοτροφικές μονάδες οι οποίες είχαν προμηθευτεί ζώντα αμνοερίφια από τη Ρουμανία όπου κατόπιν ελέγχων διαπιστώθηκε το πρώτο κρούσμα.

Με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα, απαγορεύεται η μετακίνηση αιγοπροβάτων για αναπαραγωγή, πάχυνση και σφαγή, σε ολόκληρη την επικράτεια.

Έξι μέτρα και 15 πρωτοβουλίες κατά της διαφθοράς, μετά την γνωστοποίηση της συμμετοχής τριών δημοτικών υπαλλήλων στο κύκλωμα εκβιαστών και την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος τους, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Μεταξύ άλλων, δημιουργείται πλατφόρμα για ηλεκτρονική υποβολή αναφορών καταγγελιών, αλλάζει η κανονιστική απόφαση για τον έλεγχο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ από τον Σεπτέμβριο τίθεται σε εφαρμογή η εκ περιτροπής συμμετοχή των δημοτικών αστυνομικών σε κλιμάκια ελέγχων από τμήμα σε τμήμα.

Στη Μέση Ανατολή: Ο Αμερικανός υπουργός εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, συνομίλησε με τον Ισραηλινό πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ, και τόνισε τη «σημασία της αποτροπής της κλιμάκωσης» και την επίτευξη μίας διπλωματικής λύσης, παρά τη δέσμευση του Νετανιάχου για σκληρά αντίποινα στη Χεζμπολάχ για το αιματηρό χτύπημα στα Υψίπεδα του Γκολάν, με θύματα παιδιά.

Να φύγουν από τον Λίβανο και να μην ταξιδέψουν στη χώρα αυτή καλεί τους πολίτες το βρετανικό υπ. Εξωτερικών, καθώς όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στο Χ, η κατάσταση εξελίσσεται γρήγορα.

Σύσταση και από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών για αποφυγή επισκέψεων -εκτός των απολύτως απαραίτητων- στο Ισραήλ, τα Παλαιστινιακά Εδάφη, τον Λίβανο και το Ιράν.

Κατολισθήσεις νωρίς το πρωί σε περιοχές στην πολιτεία Κεράλα της Ινδίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δέκα άνθρωποι. Πιθανόν να έχουν θαφτεί εκατοντάδες άλλοι, ανακοίνωσαν οι αρχές στην περιοχή.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού:

Την τέταρτη θέση κατέκτησε χθες ο Απόστολος Χρήστου στον τελικό των 100 μ. ύπτιο με επίδοση 52.41.

Στις 12 το μεσημέρι η 2η αγωνιστική Α’ Ομίλου μπάσκετ ανδρών με την αναμέτρηση Ισπανία – Ελλάδα. Στις 8μιση το βράδυ η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών αντιμετωπίζει το Μαυροβούνιο.

Και ο καιρός: Αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 37 βαθμούς Κελσίου. 31 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα