back to top
34.4 C
Athens
Τρίτη, 30 Ιουλίου, 2024

34.4 C
Athens
Τρίτη, 30 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Στο αρχείο τίθεται η δικογραφία για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων στο σκέλος που αφορά την ΕΥΠ, καθώς δεν προέκυψε κανένα στοιχείο που να συνδέει το κακόβουλο λογισμικό predator με τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης όπως προκύπτει από το πολυσέλιδο πόρισμα που υπέβαλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη η οποία είχε διατάξει την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για τη σοβαρή αυτή υπόθεση. Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός συμφωνεί, όπως επισημαίνεται και σε σχετική ανακοίνωση, με τον συνάδελφό της. Αντίθετα, κατά την κρίση των ανώτατων εισαγγελέων, προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για πραγματικούς ιδιοκτήτες εταιρειών που ενεπλάκησαν στην υπόθεση για το αδίκημα της παραβίασης απορρήτου επικοινωνιών, το οποίο όμως κατά τον χρόνο τέλεσης της αξιόποινης πράξης ήταν πλημμέλημα.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στις Πετριές Εύβοιας. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε χθες και ένας σήμερα το πρωί, καθώς υπέστη εγκαύματα στο πρόσωπο και τα χέρια την ώρα που επιχειρούσε στο πύρινο μέτωπο στα Κριεζά και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου.

Πριν από λίγο, πυρκαγιά ξέσπασε στις Μουριές Κιλκίς, σε αγροτοδασική έκταση κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία.

Σε εξέλιξη το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ξεκινώντας την εισήγησή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η καθιερωμένη μηνιαία συνεδρίαση του υπουργικού προφανώς στέλνει το μήνυμα ότι η δουλειά συνεχίζεται και στην καρδιά του καλοκαιριού διότι η Βουλή μπορεί μεν να κλείσει για κάποιες εβδομάδες όμως τα μέτρα για την καθημερινότητα προφανώς και δεν πάνε διακοπές.
Ο πρωθυπουργός εξέπεμψε και πάλι μήνυμα απόλυτης εγρήγορσης για τις πυρκαγιές, λέγοντας ότι έχουμε έναν ακόμη πολύ δύσκολο μήνα μπροστά μας, ενώ για το μέτωπο της ακρίβειας έκανε λόγο για “πρώτες αρχικές θετικές ενδείξεις ότι το πλαίσιο των μέτρων αρχίζει να αποδίδει”.  Στην ατζέντα της συνεδρίασης μεταξύ άλλων ο νέος δικαστικός χάρτης, η διαχείριση αποβλήτων και η ολοκλήρωση της κτηματογράφησης.

Nέα κόντρα στην Ολομέλεια της Βουλής μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη. Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής έκανε λόγο για προβοκάτσιες που αφορούν το ύφος και το ήθος του και ευχαρίστησε τους χιλιάδες διαδικτυακούς του φίλους που όπως είπε δεν “τσίμπησαν” στο στημένο σκηνικό με τη συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας. Υποστήριξε πως θα το ξαναέκανε και επιτέθηκε και πάλι στην Αθηνά Λινού ότι «έκλαψε με χρονοκαθυστέρηση, υποκριτικά και στημένα».

«Δεν έπρεπε να είναι εδώ ο κ. Πολάκης. Στην Ευελπίδων έπρεπε να είστε, σας έχει κάνει μήνυση η κ. Αραμπατζή. Πάτε για πέμπτη αναβολή» απάντησε ο υπουργός Υγείας.
Ο Π. Πολάκης επανήλθε λέγοντας ότι θα πάει τώρα στο δικαστήριο, ενώ ο Αδωνις Γεωργιάδης τον κατηγόρησε ότι κάνει σόου.

“Πρώτος στόχος η οικοδόμηση μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης με την κοινωνία. Σε ένα νέο συμβόλαιο με ξεκάθαρους τους όρους των παρεμβάσεων που θα πρέπει να υπάρξουν παντού», τονίζει ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας σε συνέντευξη στο Aigiovoice.gr.

Θέλω να εκφράσω ένα ανοιχτό ΠΑΣΟΚ που θα αγκαλιάσει ευρείες δυνάμεις και θα έχει καθαρές θέσεις, επεσήμανε η υποψήφια Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου, σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ. Παράλληλα, γνωστοποίησε οτι συμπλήρωσε ήδη τις απαιτούμενες 5.000 υπογραφές προς κατάθεση για την υποψηφιότητά της.

Έκτακτη σύσκεψη το πρωί στην Ελευσίνα μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος πανώλης σε κτηνοτροφική μονάδα στην Αττική, και συγκεκριμένα στον Ασπρόπυργο.
Η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό των πληγέντων κτηνοτρόφων, δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας.

“Δεν έχω καταχραστεί ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος». Τη θέση αυτή εκφράζει μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων του ο ιδρυτής της Κώστας Πολυχρονόπουλος σε βάρος του οποίου ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

211 νέα λεωφορεία εντάσσονται σε περιαστικές γραμμές της Αττικής, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα. Ήδη, τα πρώτα 130 λεωφορεία έχουν παραληφθεί από την ανάδοχη κοινοπραξία και τους επόμενους μήνες αναμένεται να ολοκληρωθεί η προμήθεια και των υπόλοιπων οχημάτων. Η σταδιακή ένταξή τους στις λεωφορειακές γραμμές θα ξεκινήσει στα τέλη Αυγούστου, αρχής γενομένης από την Ανατολική Αττική.

Εννιά νέες περιοχές των δήμων Μαραθώνα και Ωρωπού εντάχθηκαν στο κτηματολόγιο, μετά την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης. Οι ψηφιακές υπηρεσίες είναι ενεργές για ιδιοκτήτες και επαγγελματίες.

Στην Καλιφόρνια συνεχίζονται οι προσπάθειες χιλιάδων πυροσβεστών για την κατάσβεση της μεγαλύτερης πυρκαγιάς της χρονιάς στην αμερικανική πολιτεία, που έχει ήδη κατακάψει περιοχή μεγαλύτερη σε έκταση από την πόλη του Λος Άντζελες. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα. Πάνω από 26.000 άνθρωποι έλαβαν εντολές εκκένωσης περιοχών χθες.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού,  Τζάμπολ αυτή την ώρα στην αναμέτρηση Ισπανία – Ελλάδα για την 2η αγωνιστική του Α’ ομίλου μπάσκετ ανδρών.

Και ο καιρός: Αίθριος στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 37 βαθμούς Κελσίου. 33 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα