back to top
34.4 C
Athens
Τρίτη, 30 Ιουλίου, 2024

34.4 C
Athens
Τρίτη, 30 Ιουλίου, 2024

Β. Λέανδρος στον Αθήνα 9.84: Είμαι πάντα ερωτευμένη με την Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Καριέρα που θα ζήλευαν πολλοί. Τραγούδια που πέρασαν τα σύνορα της Ελλάδας γνωρίζοντας τεράστια δισκογραφική επιτυχία σε όλο τον κόσμο,  με εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων παγκοσμίως, σε περισσότερες από 50 χώρες, σε 7 και πλέον γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά ακόμη και στα ιαπωνικά).

Η Βίκυ Λέανδρος, η διεθνούς φήμης Ελληνίδα ερμηνεύτρια με την μοναδική φωνή που εξύμνησε την αγάπη και τον έρωτα, στο πλαίσιο της παγκόσμιας αποχαιρετιστήριας περιοδείας της η οποία ξεκίνησε την άνοιξη του 2023,έρχεται στις 6 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο για μια ξεχωριστή συναυλία, ολοκληρώνοντας την πλούσια καριέρα της στην Αθήνα,  στους πρόποδες της Ακρόπολης,

Για αυτήν την πολυαναμενόμενη συναυλία, μίλησε στον Αθήνα 9,84 και στην Έλενα Χατζηιωάννου, καλώντας το ελληνικό κοινό να ζήσει από κοντά το μαγικό φινάλε μιας μοναδικής μουσικής διαδρομής και να τραγουδήσει μαζί της επιτυχίες που φέρουν την υπογραφή των μεγαλύτερων συνθετών του κόσμου με τους οποίους έχει συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Michel Legrand, ο Jaques Brel, ο Charles Aznavour, κ.α.

«Είμαι εξαιρετικά χαρούμενη που έρχομαι ξανά στην πατρίδα μου, στο Ηρώδειο για να τραγουδήσω. Αγαπώ πάρα πολύ τη χώρα μου και τους ανθρώπους της, τη φύση, τη θάλασσα , τα νησιά. Είμαι πάντα ερωτευμένη με την Ελλάδα», ανέφερε, γεμάτη ενθουσιασμό.

Με αφορμή τη συναυλία στο Ηρώδειο που έχει τίτλο «Η ζωή είναι ωραία», η Βίκυ Λέανδρος, έκανε ένα ταξίδι στο παρελθόν και αφηγήθηκε στον ραδιοφωνικό αέρα του σταθμού της πόλης, σημαντικές στιγμές της ζωής και της καριέρας της. Μίλησε για το «Songs und Folklore, τον πρώτο της δίσκο σε ηλικία μόλις 16 ετών στον οποίο τραγούδησε συνθέσεις του Μπομπ Ντίλαν και του Μάνου Χατζιδάκι, θυμήθηκε την πρώτη της συμμετοχή στον διαγωνισμό της Eurovision το 1967 με το «L´ amour est bleu» αλλά και τη νίκη της στον διαγωνισμό, το 1972, για το Λουξεμβούργο, με το τραγούδι «Aprés toi» και  με πωλήσεις που ξεπέρασαν τα 7 εκατομμύρια αντίτυπα.

«Είχα μεγάλη αγάπη στον Χατζιδάκι και στον Θεοδωράκη. Υπήρχαν τραγούδια τους σχεδόν σε κάθε δίσκο και συναυλία μου»,  είπε, αποκαλύπτοντας, πάντως ότι το δικό της αγαπημένο τραγούδι ήταν και παραμένει… «Το μυστικό σου».

Ποιος είναι, όμως ο λόγος που αποφάσισε  πως ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσει το κοινό της;

«Θέλω όταν τραγουδάω να είμαι καλά και να είναι εντάξει και η φωνή μου. Δεν θα ήθελα να βρίσκομαι πάνω στη σκηνή με ένα μπαστούνι», εξήγησε  με τον ξεχωριστό της, αφοπλιστικό τρόπο και πρόσθεσε: «Ίσως να ηχογραφήσω άλλο ένα CD, αλλά δεν νομίζω ότι θα κάνω κάτι  παραπάνω. Επί τόσα χρόνια, τα είπα όλα και σε πολλές γλώσσες. Ερμήνευσα περισσότερα από 4000 τραγούδια και ηχογράφησα  450 άλμπουμ σε όλο τον κόσμο. Έρχεται κάποια στιγμή που δεν έχεις να πεις κάτι άλλο».

Ως πολυσχιδής προσωπικότητα που ανάμεσα στις καλλιτεχνικές της δραστηριότητες ανέπτυξε και έντονη φιλανθρωπική δράση, η Βίκυ Λέανδρος,  αποκάλυψε πως αυτό που επιθυμεί πλέον είναι πραγματοποιεί  μικρότερης διάρκειας κονσέρτα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Αδυναμία της, τα παιδιά της για τα οποία, στο απόγειο της καριέρας της, εγκατέλειψε το τραγούδι για 9 χρόνια προκειμένου να τα μεγαλώσει με τον τρόπο που επιθυμούσε, και φυσικά, τα εγγόνια της.

 «Έχω τη μεγάλη τύχη να ζω και να μεγαλώνω μαζί τους, στον ίδιο χώρο που είναι σαν μια μεγάλη αυλή. Τα εγγόνια μου, έρχονται σε εμένα μετά το σχολείο και πάντα τους μαγειρεύω ελληνικά φαγητά. Πριν από τη συναυλία στο Ηρώδειο όπου και θα τους έχω στο πλευρό μου,  θα έρθουμε όλοι μαζί οικογενειακώς για διακοπές, τον Αύγουστο στα ελληνικά νησιά», ανέφερε.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα