back to top
33.7 C
Athens
Τρίτη, 30 Ιουλίου, 2024

33.7 C
Athens
Τρίτη, 30 Ιουλίου, 2024

«Κύπρος 74. Δεν Ξεχνώ»: Σε συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης

Διαβάστε επίσης

Μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 25 Ιουλίου τα εγκαίνια της έκθεσης «Κύπρος΄74. Δεν Ξεχνώ» από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η Πρόεδρος της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος κ. Μαριέττα Μινώτου απευθύνοντας χαιρετισμό υπογράμμισε τους στενούς δεσμούς της Εταιρίας και του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου με τον Κυπριακό Ελληνισμό.

Η Γενική Γραμματέας της ΙΕΕΕ κ. Χαρίκλεια Δημακοπούλου στον δικό της χαιρετισμό επικεντρώθηκε στη δράση της Πανελλήνιας Ένωσης Συμπαράστασης προς την Κύπρο (ΠΕΣΚ), της οργάνωσης που συστήθηκε τον Αύγουστο του 1974 στην Αθήνα από άνδρες και γυναίκες, που αγαπούσαν με πάθος την Κύπρο και αφιερώθηκαν ολόψυχα στην αλληλεγγύη προς τον Κυπριακό λαό. Κεντρικός ομιλητής ήταν κ. Πέτρος Παπαπολυβίου, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Νεότερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κύπρου ο οποίος ανέπτυξε τις θεματικές της έκθεσης με διεισδυτική ματιά αλλά και βιωματική προσέγγιση. Ακολούθησε ξενάγηση από την Επιμελήτρια κ. Δήμητρα Κουκίου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια ΕΙΜ και τις συνεπιμελήτριες κ.κ. Ιφιγένεια Βογιατζή, Άννα Κάνδια και Ανδρονίκη Μαρκασιώτη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Ιάσονας Φωτήλας, Υφυπουργός Πολιτισμού, εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, ο Σταύρος Αυγουστίδης Πρέσβης Κυπριακής Δημοκρατίας, η Χριστίνα-Στέλλα Ζίγκα Πρόξενος Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιέων Παύλος, Εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, η Νίνα Κασιμάτη, εκπρόσωπος Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο Δημήτριος Μάντζος, εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ο Φάνης Παρής και η Σεμίνα Διγενή, εκπρόσωποι του ΚΚΕ, ο πρώην υπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Ταξίαρχος (Ι), Διευθυντής Α3/ΓΕΑ, Χρήστος Γρηγορούδης, ο Υποστράτηγος Ευθύμιος Γιαννακάκης, Διευθυντής Διεύθυνσης Μηχανικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, εκπρόσωπος του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΣ, ο Αρχιπλοίαρχος (Ο) Δημήτριος Παλάσκας ΠΝ, η Πρέσβης Αλίκη Χατζή Γενική Γραμματέας Προεδρίας, ο συνταγματολόγος κ. Νίκος Αλιβιζάτος, η κ. Άρτεμις Σκουμπουρδή εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Ιστορικής Ανάδειξης της Πόλης των Αθηνών, ο καθηγητής κ. Πασχάλης Κιτρομηλίδης, η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων κ. Μαρία Καμηλάκη, η Διευθύντρια της ΕΒΕ κ. Χρύσα Νικολάου, εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος, εκπρόσωποι Κυπριακών οργανώσεων, εκπρόσωποι των δημοτικών αρχών και των πνευματικών ιδρυμάτων της χώρας και πλήθος Ελλήνων και Κυπρίων φίλων του Μουσείου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα