back to top
33.7 C
Athens
Τρίτη, 30 Ιουλίου, 2024

33.7 C
Athens
Τρίτη, 30 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Σκληρή κόντρα στη Βουλή στη σκιά του πορίσματος του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των υποκλοπών που ουσιαστικά έθεσε στο αρχείο τη δικογραφία στο σκέλος που αφορά την ΕΥΠ με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση -που ερεύνησε τα στοιχεία- να μην βλέπει κανένα που να συνδέει το κακόβουλο λογισμικό predator με τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Έτσι ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως όποιος αμφισβητεί το πόρισμα, θέτει σε αμφισβήτηση το πολίτευμα της χώρας. Μάλιστα ο υπουργός Υγείας εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση ότι από σήμερα είναι υποχρεωμένη να μην ξαναμιλήσει για σκάνδαλο υποκλοπών, εμπλέκοντας την κυβέρνηση. Είχε προηγηθεί η αναφορά του Νάσου Ηλιόπουλου από τη Νέα Αριστερά που χαρακτήρισε τη χώρα «με τη βούλα Μπανανία» και «παιδική χαρά του οργανωμένου εγκλήματος». Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι συντόνισε ένα κοινό κέντρο παρακολουθήσεων. Δεν μπορείτε να λέτε ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκανε το χατίρι στην κυβέρνηση για να συγκαλύψει την υπόθεση. Θα τρελαθούμε εδώ», απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Εφόσον τα έκανε σωστά θα πρέπει ο κ. Μητσοτάκης να του ζητήσει συγνώμη και να τον επαναφέρει και εάν ήταν νόμιμες οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ να ξαναπροσλάβει και τον κ. Κοντολέοντα», παρενέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος.

Εν τω μεταξύ την έντονη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου προκάλεσε η σημερινή ανάρτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος μίλησε περί κλονισμού του στην Ελληνική Δικαιοσύνη μετά την απόφαση αρχειοθέτησης του σκανδάλου ΕΥΠ-Predator. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης καταλογίζει στον κ. Κασσελάκη υποκριτική στάση, λέγοντας ότι “ως αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παριστάνει ότι σέβεται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, όπως ορίζει το Σύνταγμά μας, αλλά, ως «απλός πολίτης» που κάνει τις διακοπές του στα σοκάκια της Μυκόνου, μπορεί να λέει και μια κουβέντα παραπάνω”.

Το πόρισμα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των υποκλοπών είναι αυτό που ήθελε η κυβέρνηση για να συγκαλύψει, για μία ακόμη φορά, τις τεράστιες ευθύνες της αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. Σήμερα είναι μια μέρα ντροπής για τη χώρα μας σχολιάζει και ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, σε ανάρτησή του.

Και τρίτο παιδί νεκρό στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά τη χθεσινή επίθεση με μαχαίρι κατά την διάρκεια μαθήματος χορού στο Σάουθπορτ της βορειοδυτικής Αγγλίας. Ένα εννιάχρονο κορίτσι που υπέκυψε στα τραυματά του το τρίτο θύμα της επίθεσης. Άλλα 8 παιδιά νοσηλεύονται. Ενας 17χρονος έχει συλληφθεί ως υπεύθυνος της αποτρόπαιας πράξης.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας δήλωσε σήμερα πως δεν πιστεύει ότι ια σύγκρουση μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ είναι αναπόφευκτη, παρόλο που διατηρεί τις ανησυχίες του για την πιθανότητα κλιμάκωσης ύστερα από φονικό πυραυλικό πλήγμα στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψώματα του Γκολάν.

Οριοθετήθηκε νωρίτερα η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στον Μαραθώνα. Σε εξέλιξη πυρκαγιά στις Μουριές στο Κιλκίς. Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Εύβοια. Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική Κύθηρα Βοιωτία Εύβοια Κορινθία Αργολίδας Λακωνία Κρήτη και Βόρειο Αιγαίο.

Επί ποδός οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής μετά την επιβεβαίωση της εμφάνισης του πρώτου κρούσματος πανώλης των αιγοπροβάτων σε κτηνοτροφική μονάδα στον Ασπρόπυργο.Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιά τέθηκαν σε εφαρμογή αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα Συνεχείς έλεγχοι από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες.

Σε 107 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν σε λόφους στο κρατίδιο Κεράλα της Ινδίας όπως μετέδωσε το ASIANET TV. Δεκάδες άλλοι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί κι εκατοντάδες καταπλακώθηκαν ή παρασύρθηκαν στον ποταμό Τσαλιγιάρ.

Γύρω στο ένα τέταρτο των κοριτσιών που βρισκόντουσαν σε σχέσεις στην ηλικία μεταξύ 15 και 19 ετών έχουν υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία, δείχνει μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, απευθύνοντας έκκληση για περισσότερη προληπτική δράση.

Στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού

Ήττα στο τέλος για την Εθνική μπάσκετ με 84-77 από την Ισπανία. Στις 8μιση το βράδυ η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών αντιμετωπίζει το Μαυροβούνιο.

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 34 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα