back to top
30.1 C
Athens
Τρίτη, 30 Ιουλίου, 2024

30.1 C
Athens
Τρίτη, 30 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Κανένας σοβαρός τραυματισμός δεν προέκυψε ωστόσο τρεις ελαφρά τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας μετά τη σύγκρουση νωρίτερα, κοντά στην Αυλίδα, φορτηγού με την αμαξοστοιχία 1551 Χαλκίδα-Αθήνα με περίπου 130 επιβαίνοντες. Το φορτηγό, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, βγήκε εκτός πορείας και συγκρούστηκε με τη διερχόμενη αμαξοστοιχία. Τα σιδηροδρομικά δρομολόγια μεταξύ Οινόης – Χαλκίδας έχουν προσωρινά διακοπεί.

Eντολέα σκοτεινού παρακρατικού μηχανισμού», χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Νίκος Ανδρουλάκης από τη Βουλή εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση στον απόηχο του πορίσματος του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για διπλό σκάνδαλο, καθώς εκτός από την παρακολούθηση κάποιοι έβγαλαν και πάρα πολλά χρήματα, ενώ άφησε αιχμές και για την δικαιοσύνη. Πρόσθεσε ότι ο δικός του νομικός αγώνας, θα συνεχιστεί μέχρι τέλους με συναδέλφους και συντρόφους που έχουν κοινές ευαισθησίες. Ενίοτε οι δικογραφίες που αρχειοθετούνται ανασύρονται από εντίμους νομικούς. Θα συνεχιστεί μέχρι τέλους ο καρτερικός, μοναχικός αγώνας» τόνισε. Για «ακόμα μία πράξη στη συγκάλυψη που επιχειρείται σε αυτό το μεγάλο σκάνδαλο δημοκρατίας και θα κλονίσει ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τον θεσμό της δικαιοσύνης» έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος σχολιάζοντας το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές.

Νωρίτερα στη Βουλή ξέσπασε σκληρή αντιπαράθεση στη σκιά του πορίσματος του Αρείου Πάγου. Όποιος αμφισβητεί το πόρισμα, θέτει σε αμφισβήτηση το πολίτευμα της χώρας ανέφερε ο υπ υγείας Άδωνης Γεωργιάδης. Είχε προηγηθεί η αναφορά του Νάσου Ηλιόπουλου από τη Νέα Αριστερά που χαρακτήρισε τη χώρα «παιδική χαρά του οργανωμένου εγκλήματος».

Στο σκάνδαλο των υποκλοπών τα γεγονότα δεν αλλάζουν. Η ελεγχόμενη από το Μαξίμου ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, πολιτικά στελέχη και δημοσιογράφους. Για ποιον λόγο; Ποιος έδωσε την εντολή; Τα ερωτήματα αυτά παραμένουν αναπάντητα τονίζει ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Χάρης Δούκας. Είναι υποχρέωση και ευθύνη του ΠΑΣΟΚ καταλήγει να συνεχίσει τον αγώνα για την αποκάλυψη της αλήθειας.

Το πόρισμα είναι αυτό που ήθελε η κυβέρνηση για να συγκαλύψει, για μία ακόμη φορά, τις τεράστιες ευθύνες της αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. Σήμερα είναι μια μέρα ντροπής για τη χώρα μας σχολιάζει και ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.

Διώξεις κατά τεσσάρων προσώπων αναφορικά με την υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών άσκησε η Εισαγγελία της Λάρισας σήμερα. Δίωξη ασκήθηκε κατά της προέδρου της ΡΑΣ για ενέργειες και παραλείψεις σχετικά με την ασφαλή κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Επίσης, ασκήθηκε δίωξη ενάντια σε τρεις υπαλλήλους της Πυροσβεστικής για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, μετά από μήνυση συγγενών των θυμάτων. Οι κατηγορούμενοι για το δυστύχημα των Τεμπών πλέον ανέρχονται στους 41έναν.

Οριοθετήθηκε νωρίτερα η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στον Μαραθώνα. Σε εξέλιξη πυρκαγιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση ανάμεσα στα χωριά Κασσάνοι και Καραβάδω του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, στην Κρήτη και στις Μουριές στο Κιλκίς. Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική Κύθηρα Βοιωτία Εύβοια Κορινθία Αργολίδας Λακωνία Κρήτη και Βόρειο Αιγαίο.

Έξι μέτρα και 15 πρωτοβουλίες για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της διαφθοράς ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Χάρης Δούκας μετά την γνωστοποίηση των συλλήψεων και της ποινικής δίωξης μελών του κυκλώματος εκβιαστών στους οποίους συμπεριλαμβάνονται τρεις δημοτικοί υπάλληλοι.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά του δικαστή που τον κάλεσε να καταθέσει ως μάρτυρας εναντίον της συζύγου του, κατηγορώντας τον για «παράβαση καθήκοντος» επειδή δεν τήρησε τον νόμο, οργανώνοντας αυτήν την ακροαματική διαδικασία. Στη μήνυσή που κατατέθηκε υποστηρίζεται μεταξύ άλλων ότι ο δικαστής Χουάν Κάρλος Πεϊνάδο δεν σεβάστηκε το αξίωμα του πρωθυπουργού και τον ανέκρινε προφορικά, αντί να του επιτρέψει να δώσει γραπτή κατάθεση, όπως είχε ζητήσει.

Για 4η ημέρα συνεχίζουν τις προσπάθειές τους οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Εθνική ομάδα των ανδρών στο μπάσκετ έχασε με 84-77 από την Ισπανία για την 2η αγωνιστική του τουρνουά και πλέον θα πρέπει να κερδίσει την Αυστραλία την Παρασκευή για να έχει ελπίδες πρόκρισης στους «8». Στην κωπηλασία ο Στέφανος Ντούσκος προκρίθηκε στον ημιτελικό της Πέμπτης στο μονό σκιφ ανδρών. Στο τένις η Μαρία Σάκκαρη αντιμετωπίζει αυτην την ώρα την Ουκρανή Κόστγιουκ για τη φάση των 16 του τουρνουά. Στις 8.30μμ η ομάδα πόλο των ανδρών αντιμετωπίζει το Μαυροβούνιο για την 2η αγωνιστική στην φάση των ομίλων.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Ανεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 34 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα