back to top
31.2 C
Athens
Τετάρτη, 31 Ιουλίου, 2024

31.2 C
Athens
Τετάρτη, 31 Ιουλίου, 2024

Δ. Γκουντούρα: Το νόημα στον πρωταθλητισμό είναι να προχωράς αφήνοντας πίσω δυσκολίες

Διαβάστε επίσης

Λίγες ώρες μετά από την άδικη ήττα της στη σπάθη στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, η Δώρα Γκουντούρα επέστρεψε στην Αθήνα. Η Ελληνίδα ξιφομάχος που πάλεψε αλλά αποκλείστηκε στα προημιτελικά του αγωνίσματος, με την ελληνική πλευρά να εκφράζει έντονα παράπονα για τις αποφάσεις της διαιτησίας, μίλησε στον Αθήνα 984 και στον Γιώργο Αποστολίδη.

Η πρωταθλήτρια από την Ελασσόνα δήλωσε ότι έχει κάποιες ενστάσεις για τα χτυπήματα, ωστόσο εμφανίστηκε γενικά ευχαριστημένη από την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αν και θα μπορούσε να κάνει «σημαία» τις άδικες αποφάσεις, η 5η Ολυμπιονίκης στο Παρίσι δεν ψάχνει για δικαιολογίες και λέει τα πράγματα με το όνομα τους, παρά τις αναποδιές, αφού  ξέρει πως έδωσε όλες τις δυνάμεις της και τώρα την περιμένουν ανάπαυλα ξεκούρασης και νέοι στόχοι. Με ορόσημο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 στην πόλη των Αγγέλων, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΕΚΑΝΑ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑ – ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΕΚΑΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ

«Με εξαίρεση το περιστατικό που συνέβη, είμαι πολύ ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα, την αθλητική μου απόδοση και τον τρόπο με τον οποίο το διαχειρίστηκα. Προφανώς θα ήθελα μια διαφορετική τροπή που θα μου επέτρεπε να διεκδικήσω το μετάλλιο γιατί αισθάνομαι ότι έκανα τη δουλειά μου.. Είχα δουλέψει σκληρά και μπήκα στον αγώνα για να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Ό,τι μπορούσα το έκανα … επιστρέφω ξέροντας πως κατέθεσα την ψυχή μου στην αγωνιστική πίστα».   

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΔΙΚΗΘΕΙΣ Η ΘΑ ΕΥΝΟΗΘΕΙΣ – ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΜΕ ΚΡΙΤΕΣ – ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ  ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

«Σε όλα τα αθλήματα με διαιτησία και κριτές, δημιουργούνται προβλήματα. Υπάρχουν φορές που θα ευνοηθείς, κάποιες άλλες που θα αδικηθείς.. Βέβαια, παρότι το γνωρίζεις είναι πιο δύσκολο να το διαχειριστείς, ειδικά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, γιατί διοργανώνονται κάθε τέσσερα χρόνια και η διάκριση είναι ξεχωριστή πρόκληση και τιμή…  Αυτά έχει ο πρωταθλητισμός…Το νόημα είναι να μην μένεις στις δυσκολίες, αλλά να τις ξεπερνάς και πηγαίνεις πάρα κάτω, όπως σκοπεύω να κάνω κι εγώ».

Η ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΡΙΣΕΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ

«Μετά από 15 χρόνια στον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό, έχοντας  πάρει μέρος σε πολλές διοργανώσεις και με διακρίσεις σε παγκόσμιο και πανευρωπαϊκό επίπεδο, μπορώ να πω ότι η ξιφασκία μου έχει δώσει  απίστευτες συγκινήσεις. Έχω πάρει πολλή χαρά, έχω νιώσει έντονα συναισθήματα, για εμένα το πρόσημο θα είναι πάντα θετικό…. Τώρα είναι περίοδος ξεκούρασης και στη συνέχεια  θα δω τον ορίζοντα για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λος Άντζελες το 2028…..

Βγαίνοντας από τον αγώνα, κατευθύνθηκα αμέσως στο προκαθορισμένο σημείο για τις συνεντεύξεις στα ΜΜΕ και δεν είχα την παραμικρή αίσθηση για αυτό που δημιουργήθηκε. Κατάλαβα τον αντίκτυπο από τις αντιδράσεις στη δική μου δύσκολη στιγμή…Αν μέσα απ όλο αυτό κατάφερα  να εμπνεύσω κάποια παιδιά να ακολουθήσουν το άθλημα της ξιφασκίας τι να πω … χαίρομαι πάρα πολύ…»  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα