back to top
31.2 C
Athens
Τετάρτη, 31 Ιουλίου, 2024

31.2 C
Athens
Τετάρτη, 31 Ιουλίου, 2024

Παρίσι 2024: Ο ελληνικός απολογισμός της Τρίτης

Διαβάστε επίσης

Σε έξι αθλήματα από πλευράς ελληνικού ενδιαφέροντος κινήθηκε την Τρίτη η δράση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τα αποτελέσματα να είναι ανάμεικτα.

Η μέρα ξεκίνησε πολύ καλά, με τη μάχη του Στέφανου Ντούσκου στο μονό σκιφ ανδρών, καθώς ο Έλληνας αθλητής προκρίθηκε στα ημιτελικά! Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο τερμάτισε τρίτος στην τρίτη προημιτελική σειρά με χρόνο 6:56:68, εξασφαλίζοντας με άνεση το εισιτήριο για τους «12» καλύτερους αθλητές του αγωνίσματος.

Ο Έλληνας πρωταθλητής θα διεκδικήσει την πρόκρισή του στον τελικό το πρωί της Πέμπτης (1/8), με τις σειρές να εκκινούν στις 10:50. Υπενθυμίζεται πως οι τρεις πρώτοι από τις δύο σειρές θα πάρουν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Εν συνεχεία, στις 12:00, πήρε τη σκυτάλη η Εθνική Ανδρών στο μπάσκετ, η οποία -παρά το καλό της ξεκίνημα- δεν τα κατάφερε απέναντι στον κακό της δαίμονα, Ισπανία, γνωρίζοντας την ήττα (84-77) στη 2η αγωνιστική του 1ου Ομίλου.
Παρόλα αυτά, το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη μετά και την επικράτηση (93-83) του Καναδά επί της Αυστραλίας, παραμένει «ζωντανό» για την πρόκριση.
Δείτε εδώ όλα τα σενάρια, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να αντιμετωπίζει την Παρασκευή (2/8, 14:30) τα «καγκουρό».

Λίγο αργότερα, η ελληνική σκυταλοδρομία έμεινε εκτός τελικού στα 4Χ200 ελεύθερο Ανδρών, αγγίζοντας ωστόσο το Πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο και βρίσκεται στα 7:09:10!
Συγκεκριμένα, οι Δημήτρης Μάρκος, Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης, Κωνσταντίνος Στάμου και Ανδρέας Στάμου τερμάτισαν 5οι στη σειρά τους με χρόνο 7:09:60, όντας στην 11η θέση της τελικής κατάταξης.

Από την πλευρά του, ο Βύρων Κοκκαλάνης συμμετείχε σε έξι κούρσες στην κατηγορία σκαφών IQFoil της ιστιοπλοΐας, με τον Έλληνα αθλητή να ολοκληρώνει την πρώτη μέρα στη 16η θέση με 64 πόντους ποινής.
Συγκεκριμένα, στην πρώτη ιστιοδρομία ο Έλληνας ιστιοπλόος τερμάτισε 18ος, 8ος στη δεύτερη, 15ος στην τρίτη, 25ος στην τέταρτη (η οποία ακυρώθηκε), 4ος στην πέμπτη και 20ός στην έκτη.

Οι ιστιοδρομίες θα συνεχιστούν το μεσημέρι της Τετάρτης (31/7). Υπενθυμίζεται, δε, ότι ο πρώτος της συνολικής κατάταξης θα προκριθεί απευθείας στον τελικό, ο δεύτερος και ο τρίτος στα ημιτελικά, ενώ όσοι τερματίσουν από τις θέσεις «4» έως «10» θα συμμετάσχουν στα προημιτελικά.

Στο τένις, ακόμα μία μέρα με δύο αγώνες για τη Μαρία Σάκκαρη, με την κούραση σαφώς να παίζει τον ρόλο της στις προσπάθειες της Ελληνίδας πρωταθλήτριας.
Αρχικά, η 29χρονη τενίστρια αποκλείστηκε στις «16» του μονού Γυναικών, γνωρίζοντας την ήττα (2-1 σετ) με ανατροπή από τη Μάρτα Κόστιουκ.
Αφού πήρε μια… ανάσα, επέστρεψε στα courts, για να παίξει με τη Δέσποινα Παπαμιχαήλ στην πρεμιέρα τους στο διπλό. Οι Ελληνίδες έχασαν 2-0 σετ από τις ανώτερες Αμερικανίδες Ντανιέλ Κόλινς/Ντεζιρέ Κράβτσικ, στο πλαίσιο του πρώτου γύρου του αγωνίσματος και έτσι έμειναν εκτός συνέχειας.

Τέλος, το βράδυ η Εθνική Ανδρών στο πόλο ντούμπλαρε τις νίκες της στον 1ο Όμιλο, επικρατώντας 17-16 του Μαυροβουνίου στη διαδικασία των πέναλτι!
Σ’ ένα μεγάλο ματς, όπου η Ελλάδα έδειξε ψυχικά αποθέματα, βρισκόμενη δις πίσω με τρία τέρματα (5-2 και 7-4). Μάλιστα, προηγήθηκε για πρώτη φορά στο 0-1 και έπειτα στα… 29” πριν το φινάλε για το 12-11! Ωστόσο, οι αντίπαλοί της ισοφάρισαν σε 12-12 στα 2”, με το παιχνίδι να πηγαίνει κατευθείαν στα πέναλτι, εκεί που οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου αποδείχθηκαν απόλυτα ψύχραιμοι και εύστοχοι.
Επόμενος αγώνας για την Εθνική το πρωί της Πέμπτης (1/8, 11:30) απέναντι στις ΗΠΑ.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα