back to top
31.2 C
Athens
Τετάρτη, 31 Ιουλίου, 2024

31.2 C
Athens
Τετάρτη, 31 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Αντίποινα υπόσχονται Ιράν και Χαμάς για τη δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της παλαιστινιακής οργάνωσης, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη. Σύμφωνα με ιρανικά ΜΜΕ, δολοφονήθηκε περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα, ενώ βρισκόταν σε «ειδική κατοικία για βετεράνους πολέμου».

Ήταν “ένα επικίνδυνο στοίχημα με στόχο να υπονομεύσει την αποτρεπτική πολιτική της Τεχεράνης”, μετέδωσε το Nournews, δίκτυο που συνδέεται με το Ανώτατο Συμβούλιο Ασφαλείας του Ιράν, το οποίο συνέρχεται εκτάκτως.

Πρώην διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν προειδοποίησε σήμερα ότι το Ισραήλ θα “πληρώσει βαρύ τίμημα”, ενώ το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών σημείωσε ότι η δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς θα ενισχύσει τον δεσμό του Ιράν με την Παλαιστίνη και την αντίσταση.

Νωρίτερα η Χαμάς έκανε λόγο για «ύπουλη σιωνιστική επιδρομή».

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και ηγέτης της Φατάχ καταδικάζει με ανακοίνωσή του την «άνανδρη δολοφονία», όπως τη χαρακτηρίζει.

Για ειδεχθές τρομοκρατικό έγκλημα κάνει λόγο ανώτερο στέλεχος των Χούθι της Υεμένης. “Μοιραζόμαστε τον πόνο με τη Χαμάς για την απώλεια αυτού του σπουδαίου ηγέτη” αναφέρει η Χεζμπολάχ, τονίζοντας ότι ο θάνατός του θα πυροδοτήσει περαιτέρω την αντίσταση στο Ισραήλ.

Αντιδράσεις και από Μόσχα – Άγκυρα.

“Είναι μια απαράδεκτη πολιτική δολοφονία, που θα οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων” τονίζει η Ρωσία.

Για ειδεχθή δολοφονία μιλά και η Τουρκία. «Σκοπός της επίθεσης ήταν να εξαπλωθεί ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας», υποστηρίζει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η δολοφονία του Χανίγια αποτελεί μεγάλο πλήγμα για το γόητρο του Ιράν, που δεν αποκλείεται να επιδιώξει αντίποινα κατά του Ισραήλ, σχολιάζουν διεθνή ΜΜΕ.

Των καταιγιστικών αυτών εξελίξεων προηγήθηκε- χθες το βράδυ -ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό με στόχο τον Μουχσίν Σουκρ, επικεφαλής του επιχειρησιακού βραχίονα της Χεζμπολάχ, τον οποίο το Ισραήλ θεωρεί εντολέα της επίθεσης με ρουκέτα που σκότωσε 12 παιδιά και εφήβους στα Υψίπεδα του Γκολάν.

Από την επίθεση στη Βηρυτό, τρεις άμαχοι, μία γυναίκα και δύο παιδιά, έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 74 άνθρωποι τραυματίστηκαν σύμφωνα με το λιβανικό υπουργείο Υγείας. Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι ο υψηλόβαθμος στρατιωτικός διοικητής της βρισκόταν μέσα στο κτίριο που στοχοθετήθηκε, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες. Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον Σουκρ.

Στην εσωτερική επικαιρότητα: Εισάγεται σήμερα για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια η τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή με την οποία επιβάλλεται ειδική εισφορά 10 ευρώ ανά μεγαβατώρα στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο. Τα έσοδα θα χρηματοδοτήσουν την επιδότηση των οικιακών τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας για τον μήνα Αύγουστο. Στόχος είναι οι τελικές τιμές καταναλωτή να κυμανθούν κοντά στα 15 σεντς ανά κιλοβατώρα.

Πολιτικό σάλο προκαλεί η απόφαση του Αρείου Πάγου να θέσει στο αρχείο τη δικογραφία των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων σε ό,τι αφορά τη σύνδεση της ΕΥΠ με τη χρήση του λογισμικού predator.

Συγκάλυψη βλέπει η αντιπολίτευση, για ψέματα και υποκρισία κάνει λόγο η κυβέρνηση.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τις συνθήκες του σοκαριστικού ατυχήματος στην Αυλίδα, όπου φορτηγό συγκρούστηκε με διερχόμενη αμαξοστοιχία.

Βελτιωμένη η εικόνα από την πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Αχλαδοχώρι Σερρών. Πρόκειται για αναζωπύρωση φωτιάς που είχε οροθετηθεί τις προηγούμενες ημέρες. Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στο Πευκόδασος Κιλκίς.

Αυξήσεις στις τιμές εκατοντάδων σκευασμάτων φέρνει το νέο Δελτίο Τιμών του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, το οποίο εστάλη στην αρμόδια Διεύθυνση του υπ. Υγείας. Η ανατιμολόγηση αφορά 580 φθηνά φάρμακα, των οποίων οι τιμές αυξάνονται κατά περίπου 35%, ώστε να μην αποσυρθούν από την ελληνική αγορά κατόπιν σχετικού αιτήματος των φαρμακευτικών εταιριών.

Η πέμπτη μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων περιλαμβάνει αρκετές ελληνικές συμμετοχές σε διάφορα αγωνίσματα.

Το πρόγραμμα ξεκινάει με τον Θοδωρής Τσελίδης στις 11:42 στον γύρο των “32” στα 90 κιλά στο τζούντο, ενώ στις 12:12 η Ελισάβετ Τελτσίδου διεκδικεί την πρόκριση στις “8” στα 70 κιλά στο τζούντο.

“Σε όλα τα αθλήματα με διαιτησία και κριτές, δημιουργούνται προβλήματα. Αυτά έχει ο πρωταθλητισμός… Το νόημα είναι να μην μένεις στις δυσκολίες, αλλά να τις ξεπερνάς και να πηγαίνεις πάρα κάτω, όπως σκοπεύω να κάνω κι εγώ» είπε στον Αθήνα 9.84 η ξιφομάχος, Δώρα Γκουντούρα, που επέστρεψε στην Αθήνα μετά την ήττα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες από τη Γαλλίδα αντίπαλό της.

Έντονα παράπονα για τις αποφάσεις της διαιτησίας εκφράζει η ελληνική πλευρά.

Και ο καιρός: Αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 35 βαθμούς Κελσίου. 30 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα