back to top
31.3 C
Athens
Τετάρτη, 31 Ιουλίου, 2024

31.3 C
Athens
Τετάρτη, 31 Ιουλίου, 2024

Κ.Τζέλλας:(Καρδίτσα) Δεν βγήκαμε στους δρόμους για πλάκα, η αδικία με τις αποζημιώσεις είναι μεγάλη

Διαβάστε επίσης

Στους δρόμους βγαίνουν ξανά τα τρακτέρ στη Θεσσαλία, καθώς οι αγρότες σε Λάρισα και Καρδίτσα διαμαρτύρονται για τα δεκάδες προβλήματα που άφησαν πίσω τους οι κακοκαιρίες “Daniel” και “Elias” και τα προβλήματα με τις αποζημιώσεις, κάνοντας λόγο για κοροϊδία της κυβέρνησης.

«Ζητάμε άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις σε ποσοστό 100% για τις ζημιές από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, να αντιμετωπιστούν οι χαμηλές τιμές στα προϊόντα και το υψηλό κόστος παραγωγής, με ουσιαστικά μέτρα στήριξης και να προχωρήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα», τόνισε στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου, ο Κώστας Τζέλλας, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

«Δεν βγήκαμε στους δρόμους με 40 κελσίου για βόλτα, τα πράγματα είναι δύσκολα και η αδικία που έγινε με τις αποζημιώσεις είναι μεγάλη», είπε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση επέλεξε να διαχωρίσει τους αγρότες, να τους βάλει σε κατηγορίες, ενώ για πρώτη φορά έγινε εφαρμογή του μέτρου του ΕΛΓΑ -20 , + 20 παραγωγή και εισφορά, μειωμένη ή αυξημένη αντίστοιχα. Τα χρήματα δε, που λένε ότι καλύπτονται από το ελληνικό δημόσιο, θα έπρεπε για όλους τους αγρότες που έπαθαν 100% ζημιά να είναι τα ίδια», πρόσθεσε.

Ο κόσμος φοβάται 

«Ακόμα και σήμερα δεν έχει γίνει κανένα αντιπλημμυρικό έργο στη Θεσσαλία. Δεν έχουν καθαριστεί καν τα ποτάμια. Ο κόσμος εδώ ζει μέσα την αγωνία και τον φόβο μην επαναληφθούν τα ίδια και πνιγούμε όπως πέρσι».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα