back to top
28.5 C
Athens
Τετάρτη, 31 Ιουλίου, 2024

28.5 C
Athens
Τετάρτη, 31 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Σε πολλές εστίες φωτιάς ανά τη χώρα επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πισσώνας του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων Ευβοίας. Εστάλη νωρίτερα μήνυμα του 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό Αφράτι προς Βασιλικό. Λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά καίει ανεξέλεγκτά και στην περιοχή οι πυροσβεστικές δυνάμεις ανασυγκροτούνται κοντά στα σπίτια του χωριού. Σε εξέλιξη παραμένει η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο Πολύκαστρο του Κιλκίς. Σε εξέλιξη και η πυρκαγιά στην Ανάληψη Ηλείας. Πυρκαγιά και μεταξύ του Καλαμωτού και της Νέας Απολλώνιας, στην Θεσσαλονίκη. Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες και στο ακριτικό Αχλαδοχώρι Σερρών. Φωτιά ξέσπασε και στα Κυπαρίσσια Μεγαλόπολης. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε δασική έκταση στο χωριό Ντομάτα στην Κεφαλονιά. Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική, Αργολίδα, Εύβοια, Βοιωτία και Κορινθία.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας συγκαλεί ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά από τις απειλές για σκληρά αντίποινα σε απάντηση για τη δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, στην Τεχεράνη, που αποδίδεται στο Ισραήλ. Ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν θέλει πόλεμο. «Προετοιμαζόμαστε όμως», είπε, «για όλα τα ενδεχόμενα». Η Τεχεράνη δεν έχει την πρόθεση να κλιμακώσει την σύγκρουση είπε νωρίτερα ο πρώτος αντιπρόεδρος του Ιράν Μοχάμαντ Ρεζά Αρεφ. Πριν από λίγο ο Ισραηλινός κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε εκ νέου να σχολιάσει τη δολοφονία Χανίγια ενώ ο ΥΠΕΞ Ισραέλ Κατς δήλωσε ότι ένας ολοκληρωτικός πόλεμος με τη Χεζμπολαχ μπορεί να αποτραπεί με την εφαρμογή ψηφίσματος του ΣΑ που απαγορεύει στις ένοπλες οργανώσεις στο νότιο Λίβανο να βρίσκονται κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ. Τριήμερο εθνικό πένθος στο Ιράν. Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς τόνισε πως η “δολοφονία” θα έχει “τεράστιες συνέπειες σε όλη την περιοχή”. Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής και ηγέτης της Φατάχ, Μαχμούντ Αμπάς καταδικάζει με ανακοίνωσή του την «άνανδρη” δολοφονία», όπως τη χαρακτηρίζει. Όπως έγινε γνωστό ο Αμπάς θα επισκεφτεί την Τουρκία στις 14 και 15 Αυγούστου και θα μιλήσει στην Εθνοσυνέλευση. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ενημέρωθηκαν και δεν ενεπλάκησαν στον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια. Υπογράμμισε την “επιτακτική ανάγκη” να επιτευχθεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας. Για τον κίνδυνο περαιτέρω κλιμάκωσης της κατάστασης στη Μέση Ανατολή προειδοποιεί το Βερολίνο καλώντας όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να επιδείξουν «τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση». Ανάλογες δηλώσεις και του υπ εξωτερικών της Ιταλίας Αντόνιο Ταγιάνι.

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την άνευ προηγουμένου κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή. Οι διεθνείς δρώντες οφείλουν να αναλάβουν εδώ και τώρα τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την άμεση αποκλιμάκωση και την επίδειξη της απαιτούμενης αυτοσυγκράτησης από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές», αναφέρει.

Αθώοι κρίθηκαν λόγω αμφιβολιών και οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβαζ. Ο 49χρονος κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών. Κατά πλειοψηφία κηρύχθηκε αθώος και ο 41ενός ετών με μειοψηφία τακτικής δικαστικής λειτουργού.

“Στόχος μας είναι η σύγκλιση με την Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα: στους μισθούς, στην ανεργία, στην ποιότητα ζωής”, αναφέρει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του με αφορμή τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την πτώση της ανεργίας στο 9,6% τον Ιούνιο από 10,3% τον Μάιο.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η κόντρα στη Βουλή στον απόηχο του πορίσματος του Αρείου Πάγου για τις παρακολουθήσεις. Ο Υπουργός εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης που υπήρξε ένα πρόσωπο που φέρεται να είχε δεχθεί επισύνδεση δέχθηκε νωρίτερα μπαράζ ερωτήσεων από την αντιπολίτευση. «Με ρωτάτε τι έκανα όλο αυτόν τον καιρό. Περίμενα την έρευνα του Αρείου Πάγου. Και αυτή την ώρα υπάρχει ένα πόρισμα» είπε ο υπουργός αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί ότι δεν παραιτείται των νόμιμων δικαιωμάτων του. Επιβεβαίωσε πως δεν εκλήθη από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Δεν μπορώ να σας απαντήσω γιατί δεν εκλήθη, θα σας απαντήσουν οι αρμόδιοι τόνισε.

Για χιονοστιβάδα αποκαλύψεων συγκάλυψης είχε κάνει λόγο νωρίτερα ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φαμελλος.

Τέσσερα ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό στον απόηχο του πορίσματος του Αρείου Πάγου απηύθηνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτησή του. Ο Στέφανος Κασσελάκης διερωτάται μεταξύ άλλων εάν η ανακοίνωση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου αποτυπώνει όπως λέει, την αλήθεια και εάν “το υπουργικό συμβούλιο,του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτελείται από πρόσωπα ύποπτα για την εθνική ασφάλεια που χρήζουν παρακολούθησης;”

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα με τον επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης Κώστα Μπακογιάννη με φόντο τις κοινωνικές δομές του δήμου. Ο κ. Μπακογιάννης παίζει εν ου παικτοίς τονίζει σε νέα ανακοίνωσή του ο κ. Δούκας και καλεί τον κ. Μπακογιάννη να επιδείξει σοβαρότητα και ευθύνη.

Στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Στην κολύμβηση την πρόκριση στον αποψινό ημιτελικό των 200μ. ύπτιου πήραν οι Χρήστου και Σίσκος, αλλά και η Δαμασιώτη στα 200μ. πεταλούδα. Στις εννέα και πέντε το βράδυ η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών αντιμετωπίζει την Ισπανία για τη δεύτερη αγωνιστική του ολυμπιακού τουρνουά.

Στην υπόλοιπη αθλητική επικαιρότητα

Στο ποδόσφαιρο ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Μπόρατς Μπάνια Λούκα στον αγώνα ρεβάνς του 3-2 της τούμπας για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο αγώνας ξεκινά στις 22.00 και θα μεταδοθεί απευθείας από το Novasports Prime.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι έως και 7 μποφόρ στα αντολικά με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 32 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα