back to top
28.3 C
Athens
Πέμπτη, 1 Αυγούστου, 2024

28.3 C
Athens
Πέμπτη, 1 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Μεγάλης κλίμακας ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας βρίσκεται σε εξέλιξη, η οποία περιλαμβάνει τον δημοσιογράφο της Wall Street Journal, Έβαν Γκέρσκοβιτς σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg. Το Κρεμλίνο απελευθερώνει επίσης τον αντιφρονούντα Βλαντιμίρ Καρα-Μούρζα δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος. Ο Μούρζα υπήρξε σκληρός επικριτής του Βλαντιμίρ Πούτιν και καταδικάστηκε τον Απρίλιο του 2023 σε ποινή 25 ετών φυλάκισης για προδοσία. Η τουρκική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (MIT) δήλωσε ότι θα συντονίσει σήμερα μια εκτεταμένη ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ της Ρωσίας και της Λευκορωσίας από τη μία πλευρά και των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γερμανίας και της Σλοβενίας από την άλλη.

Στο 1,6 λεπτό ανά κιλοβατώρα διαμορφώνεται η έκτακτη στήριξη στους λογαριασμούς ρεύματος για τις καταναλώσεις του Αυγούστου όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Συγκεκριμένα για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh, η ενίσχυση διαμορφώνεται σε 16 ευρώ/MWh. Η κατηγορία αυτή καταλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα. Οι ενισχύσεις αφορούν σε καταναλωτές, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας. Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο η ενίσχυση ανέρχεται σε 50 ευρώ/MWh για το σύνολο της κατανάλωσης.

Θυελλώδης αναμένεται η αυριανή συνεδρίαση, στις δέκα το πρωί, της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να συζητήσει και να λάβει απόφαση επί των αιτημάτων της αντιπολίτευσης να κληθεί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και να διαβιβαστεί το πόρισμα, με το οποίο οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ κρίθηκαν νόμιμες και η υπόθεση αρχειοθετήθηκε. Είχαν προηγηθεί αιτήματα πέντε κομμάτων. H Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει ότι το αίτημα της αντιπολίτευσης για σύγκληση της επιτροπής επί δικαστικής κρίσης συνιστά ευθεία παρέμβαση στη δικαιοσύνη και κατάργηση της διάκρισης των εξουσιών.

Για τον Ουμπέρτο Έκο, Αύγουστος ήταν ο μήνας που δεν υπάρχουν ειδήσεις. Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, Αύγουστος είναι ο μήνας που ξεπλένει τα ίχνη του καθεστώτος του. Τώρα που λείπουν οι πολίτες, χορεύουν τα τρωκτικά», έγραψε σε ανάρτηση ο Στέφανος Κασσελάκης, αναφέροντας: Στο αρχείο οι υποκλοπές, νόμιμες οι παρακολουθήσεις των υπουργών. Φιάσκο η σύλληψη των «δολοφόνων» του Καραϊβάζ. Ελεύθερος ο σταθμάρχης των Τεμπών, το διορισμένο από τον Κώστα Καραμανλή «ανθρώπινο λάθος» στο οποίο φορτώθηκε όλη η ευθύνη του κρατικού εγκλήματος.

Λίγο μέτρο δεν βλάπτει κ. Μαρινάκη απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στον Κυβερνητικό εκπρόσωπο ο οποίος έκανε λόγο μεταξύ άλλων για πράσινο ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τις αντιδράσεις των δυο κομμάτων για την υπόθεση των υποκλοπών. Ύψωσε πολύ το δάχτυλο σήμερα για να κάνει μαθήματα δημοκρατίας και «διάκρισης των εξουσιών» στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσθέτει η ανακοίνωση επειδή ζήτησε το αυτονόητο, να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το θέμα της απόφασης της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Η Νέα Δημοκρατία, που ως αντιπολίτευση διερρήγνυε τα ιμάτια της για τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, αντί να επουλώσει τα τραύματα στους θεσμούς, άνοιξε νέες μεγαλύτερες πληγές. Γι’ αυτό, κ. Μαρινάκη, κρείττον του λαλείν το σιγάν. Αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων και σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ απαντώντας στις επικρίσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Σε ύφεση η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου. Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις παραμένουν στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στον Πισσώνα Ευβοίας για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Κλιμακώνεται η ανησυχία για γενικευμένη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, ύστερα από τις δύο δολοφονίες, ηγετών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ καθώς το Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι σκότωσε στις 13 Ιουλίου τον Μοχάμεντ Ντέιφ. Υψηλόβαθμοι Ιρανοί αξιωματούχοι θα συναντηθούν σήμερα με εκπροσώπους των περιφερειακών συμμάχων του Ιράν από τον Λίβανο, το Ιράκ και την Υεμένη προκειμένου να συζητήσουν ενδεχόμενα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ δήλωσαν πέντε πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Την ίδια ώρα σύμφωνα με τους New York Times, που επικαλούνται αξιωματούχους της χώρας ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, έδωσε εντολή για άμεσο χτύπημα στο Ισραήλ.

Το Ισραήλ είναι έτοιμο για όλα τα σενάρια, και θα απαντήσει σκληρά σε κάθε μορφή επιθετικότητας από όπου κι αν προέρχεται”, τόνισε ο Μπένιαμιν Νετανιάχου σε έκτακτο διάγγελμα του. Έκκληση του Αμερικανού ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν να συνεχιστούν οι «προσπάθειες» για να συναφθεί συμφωνία κατάπαυσης.

Άλυτη εξίσωση για την ώρα χαρακτήρισε την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στον τηλεοπτικό ΣΚΑΙ. Ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε τη σημερινή κατάσταση ως την δυσκολότερη φάση που έχει υπάρξει μεταπολεμικά και έκανε λόγο για σοβαρή κλιμάκωση.

Τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα προτείνει η χώρα μας για την θέση του Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στις 6 θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Στην κολύμβηση απόψε στις 9.30μμ ο Απόστολος Χρήστου διεκδικεί μετάλλιο στον τελικό των 200μ. ύπτιο. Στον ημιτελικό των 200μ μεικτής ατομικής προκρίθηκαν οι Γκολομμέβ και Παπαστάμος, ενώ αποκλείστηκε ο Μπίλας. Στο πόλο η Εθνική ομάδα των ανδρών κέρδισε με 13-11 τις ΗΠΑ και πέρασε στα προημιτελικά του ολυμπιακού τουρνουά. Στο τένις απόψε στις οκτώ ο Στέφανος Τσιτσιπάς πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Νόβακ Τζόκοβιτς για τα προημιτελικά.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά μέχρι το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 26 έως 37 βαθμούς Κελσίου.33 βαθμοί αυτην την ώρα στο Γκάζι

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα