back to top
28.3 C
Athens
Πέμπτη, 1 Αυγούστου, 2024

28.3 C
Athens
Πέμπτη, 1 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Εντείνεται η ανησυχία για γενικευμένη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο ανέφερε νωρίτερα ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου. Σύμφωνα με τον ιστότοπο Axios, που επικαλείται πηγή προσκείμενη στο πρωθυπουργικό γραφείο, ο Νετανιάχου θα συνομιλήσει αργότερα τηλεφωνικά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Την ίδια ώρα υψηλόβαθμοι Ιρανοί αξιωματούχοι θα συναντηθούν σήμερα με εκπροσώπους των περιφερειακών συμμάχων του Ιράν από τον Λίβανο, το Ιράκ και την Υεμένη προκειμένου να συζητήσουν ενδεχόμενα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ δήλωσαν πέντε πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Ο ηγέτης της λιβανέζικης ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα επισήμανε, μιλώντας για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια ότι ο πόλεμος με το Ισραήλ εισήλθε σε νέα φάση, προειδοποιώντας ότι η οργάνωση θα απαντήσει σίγουρα στη δολοφονία. Επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι η οργάνωση δεν ευθύνεται για την φονική επίθεση με ρουκέτα το Σάββατο που οδήγησε στον θάνατο παιδιών στα κατεχόμενα και προσαρτημένα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν. Όπως είπε η Χεζμπολάχ θα παραδεχόταν αν έκανε λάθος και σκότωνε αμάχους. Εν τω μεταξύ σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των New York Times ο θάνατος του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, δεν προήλθε από κατευθυνόμενο πύραυλο αλλά από βόμβα.

Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα υπάρξει απάντηση της Τεχεράνης στη δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς τόνισε στον ΑΘΗΝΑ 984 ο Κωνσταντίνος Φίλης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων. Το ερώτημα είναι πρόσθεσε, πότε, με ποιον τρόπο και πόσο αποτελεσματική θα είναι η επίθεση και αν θα προκαλέσει μια νέα αντίδραση από την πλευρά του Ισραήλ.

Άλλοι 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του COVID-19 το διάστημα 21-28 Ιουλίου, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται περισσότερα από 923 άτομα. Διασωληνωμένοι είναι 21ένας ασθενείς.

Θυελλώδης αναμένεται η αυριανή συνεδρίαση, στις δέκα το πρωί, της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να συζητήσει και να λάβει απόφαση επί των αιτημάτων της αντιπολίτευσης να κληθεί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και να διαβιβαστεί το πόρισμα, με το οποίο οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ κρίθηκαν νόμιμες και η υπόθεση αρχειοθετήθηκε. Είχαν προηγηθεί αιτήματα πέντε κομμάτων. H Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει ότι το αίτημα της αντιπολίτευσης για σύγκληση της επιτροπής επί δικαστικής κρίσης συνιστά ευθεία παρέμβαση στη δικαιοσύνη και κατάργηση της διάκρισης των εξουσιών.

Για τον Ουμπέρτο Έκο, Αύγουστος ήταν ο μήνας που δεν υπάρχουν ειδήσεις. Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, Αύγουστος είναι ο μήνας που ξεπλένει τα ίχνη του καθεστώτος του. Τώρα που λείπουν οι πολίτες, χορεύουν τα τρωκτικά», έγραψε σε ανάρτηση ο Στέφανος Κασσελάκης, αναφέροντας: Στο αρχείο οι υποκλοπές, νόμιμες οι παρακολουθήσεις των υπουργών. Φιάσκο η σύλληψη των «δολοφόνων» του Καραϊβάζ. Ελεύθερος ο σταθμάρχης των Τεμπών, το διορισμένο από τον Κώστα Καραμανλή «ανθρώπινο λάθος» στο οποίο φορτώθηκε όλη η ευθύνη του κρατικού εγκλήματος.

Είκοσι έξι άτομα που κρατούνταν σε φυλακές σε επτά διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, ανταλλάχθηκαν σήμερα σε μια μεγάλη ανταλλαγή κρατουμένων στην Άγκυρα, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.Σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι τα 26 άτομα προέρχονταν επίσης από φυλακές της Γερμανίας, της Πολωνίας, της Σλοβενίας, της Νορβηγίας και της Λευκορωσίας. Μεταξύ αυτών που ανταλλάχθηκαν περιλαμβάνονται ο Αμερικανός δημοσιογράφος της Wall Street Journal Έβαν Γκέρσκοβιτς και ο Αμερικανός πρώην πεζοναύτης Πολ Γουίλαν, ο οποίος είχε φυλακιστεί στη Ρωσία, ανέφερε η τουρκική προεδρία. Ανάμεσα στους κρατουμένους σύμφωνα με την εφημερίδα BILD κσαι o Βαντίμ Κράζικοφ, ο οποίος το 2019 δολοφόνησε στο κέντρο του Βερολίνου έναν Γεωργιανό που είχε λάβει μέρος στον Δεύτερο Πόλεμο της Τσετσενίας.

Τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα που πρότεινε η χώρα μας για την θέση του Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δεχθεί σε λίγη ώρα στο Μέγαρο μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο 1,6 λεπτό ανά κιλοβατώρα διαμορφώνεται η έκτακτη στήριξη στους λογαριασμούς ρεύματος για τις καταναλώσεις του Αυγούστου όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Eνισχύεται το κοινωνικό δίχτυ προστασίας της πόλης από τον Δήμο Αθηναίων που στις 8 Αυγούστου προσφέρει Δωρεάν Γυναικολογικό Έλεγχο.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Στην κολύμβηση απόψε στις 9.30μμ ο Απόστολος Χρήστου διεκδικεί μετάλλιο στον τελικό των 200μ. ύπτιο. Στον ημιτελικό των 200μ μεικτής ατομικής προκρίθηκαν οι Γκολομμέβ και Παπαστάμος, ενώ αποκλείστηκε ο Μπίλας. Στο πόλο η Εθνική ομάδα των ανδρών κέρδισε με 13-11 τις ΗΠΑ και πέρασε στα προημιτελικά του ολυμπιακού τουρνουά. Στο τένις απόψε στις οκτώ ο Στέφανος Τσιτσιπάς πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Νόβακ Τζόκοβιτς για τα προημιτελικά.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε και επίσημα την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής ομάδας από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά μέχρι το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 26 έως 37 βαθμούς Κελσίου.33 βαθμοί αυτην την ώρα στο Γκάζι

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα