28.3 C
Athens
Πέμπτη, 1 Αυγούστου, 2024

28.3 C
Athens
Πέμπτη, 1 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Σε μεγάλη ανταλλαγή κρατουμένων, τη μεγαλύτερη από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, προχώρησαν σήμερα Ρωσία, ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες. Συνολικά ανταλλάχθηκαν είκοσι έξι άτομα που κρατούνταν σε φυλακές σε επτά διαφορετικές χώρες. Ανάμεσά τους ήταν ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal, Εβάν Γκερσκόβιτς, ο πρώην πεζοναύτης των ΗΠΑ, Πολ Γουΐλαν και η ρωσοαμερικανίδα ραδιοφωνική δημοσιογράφος Άλσου Κουρμασέβα. Ανάμεσα στους οκτώ Ρώσους υπηκόοους που αναμένεται να απελευθερωθούν είναι και ο Βαντίμ Κράζικοφ, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία ενός αντιπάλου του Κρεμλίνου, το 2019, στο Βερολίνο. Η ανταλλαγή των κρατουμένων γίνεται στην Άγκυρα, υπό την εποπτεία των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Στη Μέση Ανατολή: Το ισραηλινό συμβούλιο εθνικής ασφάλειας προειδοποίησε σήμερα τους Ισραηλινούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό, τονίζοντας ότι το Ιράν ή οι σύμμαχοί του, Χαμάς και Χεζμπολάχ, ενδέχεται να στοχοποιήσουν ισραηλινά ή εβραϊκά ιδρύματα εκτός Ισραήλ. Η προειδοποίηση έρχεται εν μέσω αυξανόμενων φόβων στο Ισραήλ για μια επίθεση από τους εχθρούς του ως αντίποινα για τη δολοφονία ανώτερων ηγετών της Χεζμπολάχ και της Χαμάς. Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επανέλαβε ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο για κάθε ενδεχόμενο και θα απαντήσει σκληρά σε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια. Αργότερα απόψε ο ισραηλινός πρωθυπουργός αναμένεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν. Ο πόλεμος με το Ισραήλ εισήλθε σε νέα φάση δήλωσε σήμερα ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ο οποίος μίλησε για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγιε. Ο επικεφαλής της λιβανέζικης ένοπλης οργάνωσης είπε επίσης ότι θα υπάρξει σίγουρα απάντηση στη δολοφονία του ανώτατου διοικητή της, Φουάντ Σουκρ, από ισραηλινή επίθεση στη νότια Βηρυτό. Τέλος, ο Νασράλα επανέλαβε ότι η σιιτική οργάνωση δεν εμπλέκεται στη φονική επίθεση με ρουκέτα το Σάββατο που οδήγησε στον θάνατο δώδεκα παιδιών στα κατεχόμενα και προσαρτημένα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν. Υψηλόβαθμοι Ιρανοί αξιωματούχοι έχουν προγραμματίσει να συναντηθούν σήμερα στην Τεχεράνη με εκπροσώπους συμμάχων του Ιράν από τον Λίβανο, το Ιράκ και την Υεμένη, προκειμένου να συζητήσουν για το ενδεχόμενο αντιποίνων εναντίον του Ισραήλ μετά την δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των New York Times η δολοφονία του πολιτικού αρχηγού της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, δεν προήλθε από κατευθυνόμενο πύραυλο αλλά από εξελειγμένη τηλεχειριζόμενη βόμβα και όχι με πύραυλο ή drone και είχε τοποθετηθεί στον ξενώνα που διέμενε στην Τεχεράνη πριν από δύο μήνες.

Συνεχίζει να καταγράφεται αυξημένη δραστηριότητα του κορονοϊού στη χώρα μας, σύμφωνα με τη νέα έκθεση του ΕΟΔΥ. Μέσα σε μια εβδομάδα 38 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της λοίμωξης Covid-19, περισσότεροι από 923 νοσηλεύονται, ενώ σε 21 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι.

Σπαρακτικές ήταν και οι σημερινές καταθέσεις στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων όπου μεταξύ άλλων μαρτύρων στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκαν δύο άνθρωποι που βιώνουν τον υπέρτατο πόνο, δύο γονείς που έχασαν τα παιδιά τους το απόγευμα του Ιουλίου του 2018 στο Μάτι. Η Αθηνά Μουτάφη, που είδε τον γιο της να χάνεται μπροστά στα μάτια της και ο Ιωάννης Φιλιππόπουλος, ο οποίος ράγισε καρδιές όταν περιέγραψε ότι τα δίδυμα κοριτσάκια του χάθηκαν μαζί με τους γονείς του στο κτήμα Φράγκου μέσα στην κόλαση που κύκλωσε το Μάτι. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 26 Αυγούστου.

Στο 1,6 λεπτό ανά κιλοβατώρα διαμορφώνεται η έκτακτη στήριξη στους λογαριασμούς ρεύματος για τις καταναλώσεις του Αυγούστου όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η τελική τιμή για την πλειονότητα των καταναλωτών, μετά την επιδότηση, διαμορφώνεται κάτω από τα 15 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

To ενδεχόμενο να μειωθεί ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη κάτω από τον στόχο του 2% επισήμανε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα Platow. Επίσης, επανέλαβε ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει φέτος σε δύο μειώσεις επιτοκίων, υπό την προϋπόθεση ότι η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού θα συνεχιστεί όπως αναμένουμε. «Είμαστε στον σωστό δρόμο. Επιπλέον, η ανάπτυξη είναι ασθενέστερη από ό,τι αναμενόταν, γεγονός που και αυτό συνηγορεί υπέρ της μείωσης των επιτοκίων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

Σε εξέλιξη η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, τον νέο Επίτροπο της χώρας μας στην Κομισιόν. Την πρόταση της Αθήνας γνωστοποίησε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Αύριο στις 10 το πρωί συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να συζητήσει και να λάβει απόφαση επί των αιτημάτων πέντε κομμάτων της αντιπολίτευσης για την κλήση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη και την διαβίβαση του πορίσματος με το οποίο οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ κρίθηκαν νόμιμες και η υπόθεση αρχειοθετήθηκε. H ΝΔ αντιδρά και υποστηρίζει ότι το αίτημα της αντιπολίτευσης για σύγκληση της επιτροπής επί δικαστικής κρίσης συνιστά ευθεία παρέμβαση στη δικαιοσύνη και κατάργηση της διάκρισης των εξουσιών.

Ψηφιακά διαθέσιμες, μέσω της εφαρμογής myAADE, θα είναι από αύριο όλες οι βεβαιώσεις του φορολογικού μητρώου. Ειδικότερα, όλοι οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εκδίδουν εκτός από τις βεβαιώσεις στοιχείων μητρώου και εκείνες που περιέχουν το ιστορικό μεταβολών των στοιχείων τους συγκεντρωτικά ή ανά θεματική ενότητα.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, στις 9.30 ο Απόστολος Χρήστου διεκδικεί μετάλλιο στον τελικό των 200μ. ύπτιο. Στις 8, στο τένις ο Στέφανος Τσιτσιπάς πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Νόβακ Τζόκοβιτς για τα προημιτελικά.

Στο ποδόσφαιρο, στις 7 και μισή Ίντερ ντ’ Εσκάλδες – ΑΕΚ και στις 9 Μπότεφ- Παναθηναϊκός αγώνες ρεβάνς για τον β’ προκριματικό γύρο του Conference και του Europa League αντίστοιχα.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος προβλέπεται αύριο στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά μέχρι το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 26 έως 37 βαθμούς Κελσίου. 33 βαθμοί αυτήν την ώρα στην

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα