back to top
34.2 C
Athens
Παρασκευή, 2 Αυγούστου, 2024

34.2 C
Athens
Παρασκευή, 2 Αυγούστου, 2024

Βουλή: Συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τις παρακολουθήσεις

Διαβάστε επίσης

Σε υψηλούς τόνους συνεδριάζει στη Βουλή η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Θάνο Πλεύρη να εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση στην αντιπολίτευση καταγγέλλοντας, απευθυνόμενος κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ, πως «επιθυμούσε πάντα τον έλεγχο των αρμών της εξουσίας», και πως «όταν δεν αρέσει μια δικαστική κρίση, αρχίζει η επίθεση στη Δικαιοσύνη».

«Τα αιτήματά σας γίνονται για λόγους εντυπωσιασμού και εκβιασμού της Δικαιοσύνης. Λυπάμαι για όσους εδώ μέσα διακονούν τη δικαστική επιστήμη», ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να παρεμβαίνει εκ νέου, φωνάζοντας «τον εαυτό σας να λυπάστε κύριε Πλεύρη».

Από την πλευρά της η Θεοδώρα Τζάκρη (ΣΥΡΙΖΑ) επέμεινε πως εφόσον υπάρχει πλέον η πλειοψηφία των ⅖, η ΝΔ δεν έχει πλέον καμία δικαιολογία για να μην καλέσει τους αρμόδιους εισαγγελικούς λειτουργούς στη Βουλή, κατηγορώντας την κυβερνώσα παράταξη για «συγκάλυψη» και «περιφρόνηση».

Για ισχυρό χτύπημα στον πυρήνα του κύρους της δικαστικής εξουσίας, έκανε λόγο από την πλευρά του ο Παναγιώτης Δουδωνής (ΠΑΣΟΚ), επιμένοντας στην κλήση της Γεωργίας Αδειλίνη. «Εκάστη εποχή και ο Παπαγγελόπουλος της. Το μισό σας υπουργικό συμβούλιο παρακολουθούνταν. Από ποιον; Όταν παρακολουθείται ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων και μας λέτε οτι όλα καλά, αυτό πλήττει την κυβέρνησή σας. Ποιον ήταν το κίνητρο;», όπως διερωτήθηκε.

Αιχμές στη Δικαιοσύνη άφησε και ο Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ), σχολιάζοντας για την Γεωργία Αδειλίνη «μήπως παριστάνει τον πάπα της Ρώμης; Νομίζει οτι έχει την απόλυτη αλήθεια;».

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή θα αποφασίσει επί των αιτημάτων των κομμάτων της αντιπολίτευσης για κλήση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη και διαβίβαση του επίμαχου πορίσματος για την υπόθεση των παρακολουθήσεων στη Βουλή.

Newsoom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα