back to top
34.2 C
Athens
Παρασκευή, 2 Αυγούστου, 2024

34.2 C
Athens
Παρασκευή, 2 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Συνεδριάζει εκτάκτως σε μία ώρα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής μετά από ξεχωριστά αιτήματα 6 κομμάτων, προκειμένου να συζητήσει και να λάβει απόφαση επί των αιτημάτων της αντιπολίτευσης να κληθεί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και να διαβιβαστεί το πόρισμα, με το οποίο οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ κρίθηκαν νόμιμες και η υπόθεση αρχειοθετήθηκε.

Η συνεδρίαση αναμένεται θυελλώδης, καθώς η πλευρά της πλειοψηφίας, όπως όλα δείχνουν, θα απορρίψει την κλήση των ανώτατων δικαστικών λειτουργών, με το σκεπτικό ότι ποτέ στο παρελθόν η Βουλή δεν έχει θέσει υπό την κρίση της δικαστικές αποφάσεις και μάλιστα ανώτατων δικαστηρίων.

Δίκτυο παρακολούθησης κυβερνητικών αξιωματούχων, πολιτικών, δικαστικών και δημοσιογράφων φέρονται να είχαν στήσει οι τέσσερις κατηγορούμενοι ιδιώτες- επιχειρηματίες, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση με το κακόβουλο λογισμικό Predator, όπως περιγράφεται στο πόρισμα των 286 σελίδων που συνέταξε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης και στο οποίο στηρίχθηκε η άσκηση της ποινικής δίωξης.

Η απόδοση ποινικών ευθυνών αφορά πλημμελήματα για παραβάσεις της νομοθεσίας για το τηλεφωνικό απόρρητο και τα προσωπικά δεδομένα.

Η μεγαλύτερη ανταλλαγή κρατουμένων Δύσης – Ρωσίας μετά τον Ψυχρό Πόλεμο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες στην Άγκυρα.

Το αεροπλάνο που μετέφερε τους τρεις απελευθερωμένους Αμερικανούς – τον δημοσιογράφο της Wall Street Journal Έβαν Γκέρσκοβιτς, τον πρώην πεζοναύτη των ΗΠΑ, Πολ Γουίλαν και τη Ρωσοαμερικανίδα δημοσιογράφο Άλσου Κουρμάσεβα, προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση Andrews στο Μέριλαντ το βράδυ.

Τους υποδέχθηκαν ο Τζο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρις.

Αντιδράσεις προκαλεί πάντως στη Γερμανία η αποφυλάκιση του Ρώσου Βαντίμ Κράζικοφ, που έγινε στο πλαίσιο της ανταλλαγής κρατουμένων. Ο Κράζικοφ είχε καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία, μετά από εντολή των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, ενός Γεωργιανού αντιπάλου του Κρεμλίνου, σε πάρκο του Βερολίνου, το 2019.

Στη Μέση Ανατολή, σε κατάσταση συναγερμού το Ισραήλ, στη σκιά των απειλών για αντίποινα από Ιράν, Χαμάς και Χεζμπολάχ.

Οι σειρήνες ήχησαν χτες βράδυ στο βόρειο Ισραήλ καθώς η Χεζμπολάχ εκτόξευσε περίπου 60 ρουκέτες, σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα Kan, υποστηρίζοντας ότι έχει βάλει στο στόχαστρο το κιμπούτς Ματζούβα στη Δυτική Γαλιλαία.

Το ισραηλινό συμβούλιο εθνικής ασφάλειας προειδοποίησε τους Ισραηλινούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό, τονίζοντας ότι το Ιράν ή οι σύμμαχοί του ενδέχεται να στοχοποιήσουν ισραηλινά ή εβραϊκά ιδρύματα εκτός Ισραήλ.

Σήμα ξένων υπηρεσιών στις ελληνικές αρχές για επιφυλακή. Σε αυξημένη ετοιμότητα οι αρχές, σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Ημέρα εθνικού πένθους σήμερα στην Τουρκία, με απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς στην Ντόχα του Κατάρ θα πραγματοποιηθεί η ταφή του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε.

Τελευταία ημέρα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα.

Λήγει η προθεσμία και για την πληρωμή εφάπαξ του φόρου εισοδήματος με έκπτωση 3%.

Σε 35 ανέρχονται τα κρούσματα πανώλης αιγοπροβάτων, καθώς χθες εντοπίστηκαν νέα στην Ηλεία και στη Βόνιτσα.

Αναμένονται τα αποτελέσματα των δειγμάτων από κτηνοτροφική μονάδα της Κομοτηνής όπου οι πρώτες κλινικές ενδείξεις είναι θετικές.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 13.000 ζώα έχουν θανατωθεί μέχρι στιγμής.

Κάναμε μεγάλη ιχνηλάτηση γύρω από τις εστίες και η αντιμετώπιση ήταν πολύ γρήγορη και αποτελεσματική, λέει στον 984 ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας. Όπως ανέφερε, έγιναν έλεγχοι σε 1480 μονάδες με 400.000 ζώα, όπου εντοπίστηκαν και θανατώθηκαν ως εν δυνάμει μολυσμένα 12.000, ενώ 33 μονάδες πρέπει να αποζημιωθούν καθώς έχασαν το ζωικό τους κεφάλαιο. Το πρωί ο κ. Κουρέτας μετέχει σε κυβερνητική σύσκεψη για τα έργα στην Θεσσαλία.

Κατασβέστηκε λίγο μετά τη μία η φωτιά που εκδηλώθηκε μετά τις 11 χθες το βράδυ στη Μαρίνα Ζέας. Τρία πολυτελή σκάφη τυλίχτηκαν στις φλόγες ενώ χρειάστηκε ο απεγκλωβισμός ατόμων που εκείνη την ώρα έκαναν βόλτα στην προβλήτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας πυροσβέστης λιποθύμησε, καθώς παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα και παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός εξερράγη στις 3.45 τα ξημερώματα σε ψητοπωλείο, στη Μεταμόρφωση, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές. Η ΕΛΑΣ διενεργεί έρευνα για το περιστατικό.

Νέα άνοδος της θερμοκρασίας από σήμερα σε μεγάλο μέρος της χώρας, κυρίως στα ανατολικά. Αύριο ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου κυρίως σε Θεσσαλία και Μακεδονία, όπως ανέφερε στον Αθήνα 9.84 ο μετεωρολόγος, Γιώργος Παπαβασιλείου. Χαρακτήρισε τον Ιούνιο και τον Ιούλιο ως δύο ακραία θερμούς μήνες.

Στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού: Τεράστια επιτυχία για τον Απόστολο Χρήστου, ο οποίος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. ύπτιο. Είναι το πρώτο μετάλλιο για τη χώρα μας στην κολύμβηση μετά τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896 και το δεύτερο για την ελληνική αποστολή μετά από το χάλκινο του Θοδωρή Τσελίδη στο τζούντιο.

Στους σημερινούς αγώνες, η Άννα Κορακάκη αγωνίζεται σε μία ώρα στα προκριματικά των 25μ. στο πιστόλι γυναικών.

Και ο καιρός: Αίθριος καιρός στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί έως 5 μποφόρ στα ανατολικά. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 37 βαθμούς Κελσίου. 29 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα