back to top
28.9 C
Athens
Παρασκευή, 2 Αυγούστου, 2024

28.9 C
Athens
Παρασκευή, 2 Αυγούστου, 2024

«Μια άλλη Θήβα»: Επιπλέον παραστάσεις τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Η παράσταση «Μια άλλη Θήβα», μία από τις πιο επιτυχημένες θεατρικές παραγωγές των δύο τελευταίων ετών, συνεχίζει δυναμικά την πορεία της και αυτό το καλοκαίρι.

Με τις παραστάσεις της καλοκαιρινής περιοδείας σε επιλεγμένα θέατρα στην Αττική και στην υπόλοιπη χώρα, να είναι όλες sold out, το Θέατρο του Νέου Κόσμου υποδέχεται το φθινόπωρο με επιπλέον παραστάσεις σε ανοιχτά θέατρα στην Αθήνα.

Η προπώληση έχει ανοίξει για το Βεάκειο Θέατρο στον Πειραιά, το Θέατρο Αλέξης Μινωτής στο Αιγάλεω, το Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη και το Κηποθέατρο Παπάγου.

Το έργο του Σέρχιο Μπλάνκο, που σκηνοθέτησε ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, έχει ήδη καταγράψει δύο σεζόν με διαρκή sold out στο Θέατρο του Νέου Κόσμου και αργότερα στο Θέατρο Πόρτα. Η σκηνοθεσία επαινέθηκε ιδιαίτερα από την κριτική και το κοινό, για τον εξαιρετικό ρυθμό και την υποβλητική της ατμόσφαιρα. Οι εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών είναι ένα από τα δυνατότερα στοιχεία της παράστασης: ο Θάνος Λέκκας ερμηνεύει τον ρόλο του Συγγραφέα και ο Δημήτρης Καπουράνης στον διπλό ρόλο Μαρτίν/Φεδερίκο, για τον οποίο τιμήθηκε πρόσφατα με το Βραβείο Χορν.

Το έργο

Ένας συγγραφέας συναντά επί σειρά μηνών μέσα στη φυλακή έναν εικοσάχρονο πατροκτόνο, τον Μαρτίν. Σκοπός του είναι να γράψει ένα έργο βασισμένο στην ιστορία του νεαρού κρατούμενου, στον οποίο προτείνει να ερμηνεύσει τον εαυτό του στη θεατρική σκηνή. Όταν τελικά αυτό απαγορεύεται από το αρμόδιο υπουργείο, τον ρόλο αναλαμβάνει ο Φεδερίκο, ένας νεαρός ηθοποιός με τον οποίο δουλεύει ταυτόχρονα πλέον ο συγγραφέας. Ενδιαφέρον έχει ότι ο Σέρχιο Μπλάνκο θέλει να παίζονται οι δύο αυτοί ρόλοι από έναν ηθοποιό.

Ο Γαλλο-ουρουγουανός Σέρχιο Μπλάνκο, από τις πιο δυνατές σημερινές φωνές του ισπανόφωνου θεάτρου, μας παραδίδει μια σύγχρονη σπουδή για την ανδρική ταυτότητα, την καταπίεση, τη βία και το έγκλημα, την τιμωρία και τις διακρίσεις, αλλά ταυτόχρονα και τις ίδιες τις δημιουργικές διαδικασίες της τέχνης του θεάτρου, με αναφορές στο μύθο του Οιδίποδα αλλά και στο Έγκλημα και τιμωρία του Ντοστογιέφσκι.

Μια άλλη Θήβα
του Σέρχιο Μπλάνκο
Σκηνοθεσία Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος

Νέες παραστάσεις τον Σεπτέμβριο στην Αττική
2/9 Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

5/9 Θέατρο Αλέξης Μινωτής, Αιγάλεω
6/9 Θέατρο Βράχων-Μελίνα Μερκούρη
7/9 Κηποθέατρο Παπάγου

Ταυτότητα της παράστασης

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος 
Επιμέλεια κίνησης: Ξένια Θεμελή    
Σχεδιασμός σκηνικού: Κώστας Πολίτης 
Κοστούμια: Κλαιρ Μπρέισγουελ 
Σχεδιασμός φωτισμών – Βίντεο: Αποστόλης Κουτσιανικούλης
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
Βοηθός σκηνοθέτη: Θάνος Παπαδογιάννης
Παίζουν: Θάνος Λέκκας, Δημήτρης Καπουράνης

Διάρκεια: 105’

Εισιτήρια: 18 ευρώ, μειωμένο 15 ευρώ

Προπώληση

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα