back to top
34.5 C
Athens
Παρασκευή, 2 Αυγούστου, 2024

34.5 C
Athens
Παρασκευή, 2 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Απορρίφθηκαν κατά πλειοψηφία στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τα αιτήματα της αντιπολίτευσης για κλήση της ηγεσίας του Αρείου Πάγου ώστε να αιτιολογηθεί γιατί αρχειοθετήθηκε η υπόθεση των παρακολουθήσεων. Επίσης απορρίφθηκε το αίτημα για διαβίβαση του επίμαχου πορίσματος για την υπόθεση των παρακολουθήσεων στη Βουλή. Η συνεδρίαση πάντως εξελίχθηκε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου που ζητούσε ζητώντας να υπάρξει άπλετος χρόνος και άνεση, και καταγγέλλοντας την ΝΔ για «απόπειρα συγκάλυψης».

Ο κ. Μητσοτάκης φοβάται. Φοβάται την αλήθεια, φοβάται το φως και θέλει να επιβάλει το σκοτάδι. Γι’ αυτό θα συνεχίσω τον αγώνα μου. Είναι ζήτημα δημοκρατίας τόνισε ερωτηθείς για το ζήτημα των παρακολουθήσεων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης επισκεπτόμενος το φράγμα στο Ανάβαλο Επίσης στις δηλώσεις του επικεντρώθηκε και στο θέμα της λειψυδρίας και της κλιματικής κρίσης διευκρινίζοντας ότι η διαχείριση των υδάτινων πόρων είναι ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα.

Ερώτηση για τις ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης για τις υποκλοπές και τα κατασκοπευτικά λογισμικά, υπέβαλε η Ευρωκοινουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην Κομισιόν. Η Ευρωκοινουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ υπογραμμίζει πως «σύμφωνα με δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών στην Ελλάδα από τα 87 φυσικά και νομικά πρόσωπα που αποτέλεσαν στόχο του κατασκοπευτικού λογισμικού ”Predator”, τα 28 αποτελούσαν παράλληλα και στόχο παρακολούθησης από την ΕΥΠ.

Την ίδια ώρα δίκτυο παρακολούθησης κυβερνητικών αξιωματούχων, πολιτικών, δικαστικών και δημοσιογράφων φέρονται να είχαν στήσει οι τέσσερις κατηγορούμενοι ιδιώτες- επιχειρηματίες, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση με το κακόβουλο λογισμικό Predator, όπως περιγράφεται στο πολυσέλιδο πόρισμα που συνέταξε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης. και στο οποίο στηρίχτηκε η άσκηση της ποινικής δίωξης. Η απόδοση ποινικών ευθυνών αφορά πλημμελήματα για παραβάσεις της νομοθεσίας για το τηλεφωνικό απόρρητο και τα προσωπικά δεδομένα.

Προειδοποίηση στην κυβέρνηση να μην επιχειρήσει να εμπλακεί στις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ απηύθυνε ο βουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΘΗΝΑ984. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η παρακολούθηση Ανδρουλάκη ξεκίνησε με διοικητή της ΕΥΠ τον Κοντολέοντα όταν άρχισαν οι εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ και ολοκληρώθηκαν αμέσως μετά την εκλογή, τότε που η ΝΔ είχε την αυτοδυναμία και αισθανόταν ισχυρή. Πόσο μάλλον σήμερα που δεν είναι ισχυρή θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις όταν πολλοί θέλουν και φαντάζονται το ΠΑΣΟΚ κυβερνητικό εταίρο της κυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ που πρεσβεύω εγώ δεν πρόκειται να είναι κυβερνητικός εταίρος της κυβέρνησης της ΝΔ.

Προειδοποίηση για πιθανή προσπάθεια να πληγεί στόχος Ισραηλινού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα έχουν απευθύνει υπηρεσίες ασφαλείας του εξωτερικού στη σκιά των απειλών έναντι του Ισραήλ για αντίποινα από Ιράν, Χαμάς και Χεζμπολάχ. Η ΕΥΠ, σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με ομόλογες αρχές του εξωτερικού. Στενή συνεργασία υπάρχει και με την Κύπρο.

Ολοκληρώθηκε συνοδεία πλήθος κόσμου στο Κατάρ η επικήδεια τελετή για τον ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια. Μεταξύ εκείνων που παρέστησαν στην τελετή σε μεγάλο τέμενος βόρεια της πρωτεύουσας Ντόχα ήταν ο Χάλεντ Μεσάαλ, ο οποίος μπορεί να είναι ο νέος ηγέτης της Χαμάς. Ο Χανίγια θα ενταφιαστεί σε κοιμητήριο στην πόλη Λουσάιλ, βόρεια της Ντόχα. Μήνυμα προς το Ισραήλ, μέσω του πρακτορείου Ρόιτερς, απηύθυνε τηλεφωνικά από την κηδεία ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς Σάμι Αμπού Ζούχρι λέγοντας……. βυθίζεστε βαθιά μέσα στη λάσπη και το τέλος σας είναι πιο κοντά από ποτέ. Το αίμα του Χανίγια θα αλλάξει όλες τις εξισώσεις. Ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε χθες τον Ισραηλινό πρωθυπουργό σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ότι οι ΗΠΑ παραμένουν «δεσμευμένες» να εγγυηθούν την ασφάλεια του εβραϊκού κράτους μπροστά σε «όλες τις απειλές του Ιράν». Η δολοφονία του Χανίγια δεν βοηθάει τις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία είπε νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Μεσσηνία στην περιοχή Στενύκλαρος. Σε ύφεση η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στα Βραχναίικα Αχαίας και στο στο Σχιστό Κορυδαλλού. Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και σε χώρο επιχείρησης στις Αχαρνές.

Σε 35 ανέρχονται τα κρούσματα πανώλης αιγοπροβάτων στη χώρα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 13.000 ζώα έχουν θανατωθεί μέχρι στιγμής.

Το Κρεμλίνο απέκλεισε σήμερα οποιαδήποτε άμεση πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για την σύγκρουση στην Ουκρανία μετά την ανταλλαγή κρατουμένων που έγινε χθες ανάμεσα στη Μόσχα και τη Δύση, υπογραμμίζοντας ότι οι δύο αυτές διαδικασίες διέπονται από “εντελώς διαφορετικές αρχές”. Είναι οι αρχές εθνικών συμφερόντων και εθνικής ασφαλείας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας σε ερώτηση για την πιθανότητα να υπάρξει διπλωματική πρόοδος ανάμεσα σε Κίεβο και Μόσχα.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Δυο χάλκινα μετάλλια για την Ελλάδα στο αγώνισμα της Κωπηλασίας, ανδρών και γυναικών στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών. Παπακωνσταντίνου/Γκαϊδατζή και Φίτσιου/Κοντού οι Ολυμπιονίκες που ανεβαίνουν στο βάθρο. Θερμά συγχαρητήρια και στους τέσσερις λαμπρούς μας κωπηλάτες απηύθυνε η ΠτΔ Κατερίνα Σακκελλαροπούλου. Αναρτήσεις για θερμά συγχαρητήρια από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη.

Τελευταία ευκαιρία πρόκρισης για την Εθνική ομάδα μπάσκετ αυτην την ώρα στο παιχνίδι με την Αυστραλία. 46- 59 αυτην την ώρα υπέρ της Εθνικής μας. Πέρασαν, στον τελικό της σφυροβολίας ο Χρήστος Φραντζεσκάκης και η Τατιάνα Γκούσιν στο άλμα εις ύψος. Στις 9 και μισή το βράδυ ο τελικός του Κριστιάν Γκολομέεφ στα 50μ. ελεύθερο στην κολύμβηση.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος άνοδος της θερμοκρασίας από Αύριο στη χώρα, κυρίως στη Βόρειο Ελλάδα. Αίθριος ο καιρός και στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, νότιοι το μεσημέρι και το απόγευμα. Θερμοκρασία στην Αθήνα Από 25 έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. 36 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα