back to top
28.9 C
Athens
Παρασκευή, 2 Αυγούστου, 2024

28.9 C
Athens
Παρασκευή, 2 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Ημέρα μεταλλίων και προκρίσεων για τη χώρα στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Η Εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών επικράτησε με σκορ 77-71 της Αυστραλίας και περιμένει νίκη της Σερβίας επί του Νοτίου Σουδάν με πάνω από τρεις πόντους διαφορά- αύριο στις δέκα το βράδυ -για να γνωρίζει εάν θα περάσει στα προημιτελικά του ολυμπιακού τουρνουά ως τρίτη καλύτερη ομάδα των ομίλων. Προηγήθηκαν τα δυο χάλκινα μετάλλια για την Ελλάδα στο αγώνισμα της Κωπηλασίας, ανδρών και γυναικών στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών. Παπακωνσταντίνου/Γκαϊδατζή και Φίτσιου/Κοντού οι Ολυμπιονίκες που ανεβαίνουν στο βάθρο. Θερμά συγχαρητήρια και στους τέσσερις λαμπρούς μας κωπηλάτες απηύθυνε η ΠτΔ Κατερίνα Σακκελλαροπούλου. Αναρτήσεις για θερμά συγχαρητήρια από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη. Συγχαρητήρια στα ελληνικά πληρώματα της κωπηλασίας και από το ΚΚΕ. Νωρίτερα πέρασαν, στον τελικό της σφυροβολίας ο Χρήστος Φραντζεσκάκης και η Τατιάνα Γκούσιν στο άλμα εις ύψος. Στις 9 και μισή το βράδυ ο τελικός του Κριστιάν Γκολομέεφ στα 50μ. ελεύθερο στην κολύμβηση. Βαριά ήττα όμως υπέστη η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών με σκορ 12-8 από την Ιταλία. Πλέον την Κυριακή κόντρα στην Γαλλία θα παίξει για την πρόκριση της στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων, εφόσον οι διοργανώτριες δεν κερδίσουν τις ΗΠΑ απόψε.

Εν τω μεταξύ συναγερμός σήμανε νωρίτερα σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, στο Stade de France, στο Παρίσι όπου διεξάγονται οι Ολυμπιακοί αγώνες όταν αστυνομικοί εντόπισαν κάποιο ύποπτο αντικείμενο στον περιβάλλοντα χώρο. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες, το σημείο παραμένει αποκλεισμένο. Την πληροφορία μετέδωσαν η γερμανική εφημερία Bild, η βρετανική Sun.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση μετά την απόρριψη -κατά πλειοψηφία στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής- των αιτημάτων της για κλήση της ηγεσίας του Αρείου Πάγου ώστε να αιτιολογηθεί γιατί αρχειοθετήθηκε η υπόθεση των παρακολουθήσεων καθώς και του αιτήματος διαβίβασης του επίμαχου πορίσματος για την υπόθεση των παρακολουθήσεων στη Βουλή.

«Το ζήτημα της δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης δεν αφορά μόνο τους βουλευτές της αντιπολίτευσης. Ορκιζόμαστε στο Σύνταγμα και στην τήρηση των κανόνων της χώρας μας -αλλά και των ευρωπαϊκών κανόνων-, όχι μόνο με βάση το κόμμα που ανήκουμε αλλά και με βάση την προσωπική μας ευθύνη στην πολιτική», τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Talk Radio».

Ο κ. Μητσοτάκης φοβάται την αλήθεια. Γι’ αυτό θα συνεχίσω τον αγώνα μου. Είναι ζήτημα δημοκρατίας τόνισε ερωτηθείς για το ζήτημα των παρακολουθήσεων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης επισκεπτόμενος το φράγμα στο Ανάβαλο.

Ερώτηση για τις ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης για τις υποκλοπές και τα κατασκοπευτικά λογισμικά, υπέβαλε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην Κομισιόν. Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ υπογραμμίζει πως «σύμφωνα με δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών στην Ελλάδα από τα 87 φυσικά και νομικά πρόσωπα που αποτέλεσαν στόχο του κατασκοπευτικού λογισμικού ”Predator”, τα 28 αποτελούσαν παράλληλα και στόχο παρακολούθησης από την ΕΥΠ.

Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης των παρακολουθούμενων υπουργών απέρριψε τα αιτήματα της αντιπολίτευσης υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης. Νωρίτερα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την ΠτΔ και σύμφωνα με πηγές από την ΚΟ του κόμματος και εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσμούς της Δικαιοσύνης.

Προειδοποίηση στην κυβέρνηση να μην επιχειρήσει να εμπλακεί στις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ απηύθυνε ο βουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΘΗΝΑ984.

Για πιθανή προσπάθεια να πληγεί στόχος Ισραηλινού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα έχουν απευθύνει υπηρεσίες ασφαλείας του εξωτερικού στη σκιά των απειλών έναντι του Ισραήλ για αντίποινα από Ιράν, Χαμάς και Χεζμπολάχ. Η ΕΥΠ, σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με ομόλογες αρχές του εξωτερικού. Στενή συνεργασία υπάρχει και με την Κύπρο. Στο μεταξύ το γαλλικό υπ εξωτερικών καλεί του Γάλλους πολίτες που βρίσκονται ακόμη στο Ιράν να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα λόγω αυξημένου κινδύνου.

Ολοκληρώθηκε στο Κατάρ η επικήδεια τελετή για τον ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια. Μεταξύ εκείνων που παρέστησαν στην τελετή σε μεγάλο τέμενος βόρεια της πρωτεύουσας Ντόχα ήταν ο Χάλεντ Μεσάαλ, ο οποίος μπορεί να είναι ο νέος ηγέτης της Χαμάς. Μήνυμα προς το Ισραήλ, μέσω του πρακτορείου Ρόιτερς, απηύθυνε τηλεφωνικά από την κηδεία ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς Σάμι Αμπού Ζούχρι λέγοντας: το τέλος σας είναι πιο κοντά από ποτέ. Το αίμα του Χανίγια θα αλλάξει όλες τις εξισώσεις. Η δολοφονία του Χανίγια δεν βοηθάει τις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία είπε νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στην Μεσσηνία και στα Βραχναίικα Αχαίας.

Άνοδος της θερμοκρασίας από αύριο στη χώρα. Αίθριος ο καιρός και στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, νότιοι το μεσημέρι και το απόγευμα. Θερμοκρασία στην Αθήνα Από 25 έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. 36 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα