28.9 C
Athens
Παρασκευή, 2 Αυγούστου, 2024

28.9 C
Athens
Παρασκευή, 2 Αυγούστου, 2024

Καρίνι: «Η Κελίφ είναι γυναίκα όπως κι εγώ»

Διαβάστε επίσης

Η Ιταλίδα πυγμάχος Άντζελα Καρίνι ζήτησε συγνώμη από την Αλγερινή Intersex Ιμάνι Κελίφ για τον αμφιλεγόμενο αγώνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

H Ιταλίδα που έχασε στα 46 δευτερόλεπτα από την Αλγερινή αντίπαλό της και εγκατέλειψε το ρινγκ χωρίς να ανταποδώσει τον χαιρετισμό.

H 25χρονη δήλωσε ότι η εγκατάλειψη του αγώνα ήταν ένα βήμα που έπρεπε να κάνει, αλλά εξέφρασε τη λύπη της που δεν έσφιξε το χέρι της Κελίφ μετά.

«Δεν είμαι εγώ αυτή που θα κρίνει την Ιμάνι. Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρουμε τίποτα για την αντίπαλό μου, εκτός από ένα πράγμα: δεν έχει να κατηγορήσει τον εαυτό της για τίποτα. Είναι μια γυναίκα που ήρθε για να αγωνιστεί, όπως κι εγώ. Ποια είμαι εγώ για να την κρίνω; Δεν είναι στο χέρι μου να το κάνω εγώ, είναι στο χέρι άλλων», τόνισε η Ιταλίδα μιλώντας στη γαλλική «Le Figaro».

Στην ερώτηση γιατί δεν χαιρέτισε την αντίπαλό της πριν αποχωρήσει, απάντησε: «Έκανα λάθος. Έφυγα από το ρινγκ γεμάτη οργή. Δεν έχω αφήσει ποτέ αγώνα χωρίς να χαιρετίσω την αντίπαλό μου. Ζητώ συγγνώμη από την Ιμάνι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Καρίνι υποστήριξε ότι δεν υπέκυψε σε πολιτικές πιέσεις που δέχτηκε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα