back to top
30.4 C
Athens
Δευτέρα, 5 Αυγούστου, 2024

30.4 C
Athens
Δευτέρα, 5 Αυγούστου, 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ολυμπιονίκης ο «Νόλα» – Κατέκτησε τον μοναδικό τίτλο που του έλειπε

Διαβάστε επίσης

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε 2-0 του Κάρλος Αλκαράθ, 7-6(3), 7-6(2) και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο απλό του τένις των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, στο μεγάλο τελικό του τουρνουά που διεξήχθη στο «Philippe Chatrier».

«Είναι για τη χώρα μου πρώτα, για τη Σερβία», είπε στο Eurosport.

«Έκανα θυσίες, σωματικά και για την οικογένειά μου για να κερδίσω το χρυσό και τελικά τα κατάφερα», πρόσθεσε, μετά το τέλος  ενός αγώνα διάρκειας σχεδόν τριών ωρών, όπου κατάφερε να πάρει την «εκδίκησή» του από τον Κάρλος Αλκαράθ, νικητή στο Ρολάν Γκαρός τον Ιούνιο, ο οποίος είχε υποχρεώσει σε ήττα τον «Νόλε» στον τελικό του Γουίμπλεντον πριν από 21 ημέρες.

«Αυτή η ήττα πονάει πολύ», παραδέχτηκε ο 21χρονος Ισπανός στο Eurosport, εμφανώς συγκινημένος.

«Παίξαμε σχεδόν τρεις ώρες για δύο σετ. Ήταν μια απίστευτη μάχη, απίστευτος αγώνας», είπε  λίγο αργότερα ο Νόβακ Τζόκοβιτς. «Πίστευα ότι μπορούσα να κερδίσω, αλλά συνέχιζε να επιστρέφει.

Συνεχίζει να μου ζητάει να παίξω το καλύτερο μου τένις. Δεν ξέρω τι να πω. Είμαι ακόμα σε σοκ, ειλικρινά. Έβαλα την καρδιά μου, την ψυχή μου, το σώμα μου, την οικογένειά μου, τα πάντα για να κερδίσω το χρυσό Ολυμπιακό στα 37 μου. Τελικά το κατάφερα».

Με τη νίκη του στο «Philippe-Chatrier», ο Τζόκοβιτς εκπλήρωσε έναν μακροχρόνιο στόχο να κερδίσει το μοναδικό έπαθλο στο τένις που του διέφευγε για τόσο καιρό: «Είμαι περήφανος που παίζω για τη Σερβία.

Γνωρίζω τον Κάρλος και το Ράφα Ναδάλ, τους αρέσει να παίζουν για την Ισπανία. Στον Άντι (Μάρεϊ) άρεσε να παίζει για τη Μεγάλη Βρετανία. Στον Ρότζερ (Φέντερερ) για την Ελβετία.

Ο Άλεξ Ζβέρεφ κέρδισε στο Τόκιο για τη Γερμανία. Είδατε τις αντιδράσεις όλων αυτών των παιδιών όταν κερδίζουν. Είναι κάτι το ιδιαίτερο», πρόσθεσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος δεν είχε κερδίσει
τίτλο σε επίπεδο τουρνουά το 2024 πριν φτάσει στο Παρίσι, αλλά μετά το χρυσό  μετάλλιο στη γαλλική πρωτεύουσα έγινε μόλις ο πέμπτος παίκτης – μετά τη Στέφι Γκραφ, τον Αντρέ Αγκάσι, τον Ραφαέλ Ναδάλ και τη Σερένα Γουίλιαμς – που ολοκλήρωσε το «Golden Slam» της κατάκτησης και των τεσσάρων μεγάλων τίτλων και ενός χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου στο απλό.

ΠΗΓη:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα