back to top
30.4 C
Athens
Δευτέρα, 5 Αυγούστου, 2024

30.4 C
Athens
Δευτέρα, 5 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Με χρυσά γράμματα ο Λευτέρης Πετρούνιας έγραψε το όνομά του στο πάνθεον της ενόργανης γυμναστικής, με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παρίσι, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο και χάλκινος του Τόκιο, στο αγώνισμα των κρίκων, έγινε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του αθλήματος, που κατέκτησε τρία μετάλλια σε τρεις διαδοχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες και βρέθηκε στο βάθρο των νικητών κατακτώντας την τρίτη θέση.

Συγχαρητήρια για το μετάλλιο που κατέκτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας από την Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Σήμερα στο Παρίσι επίσης με ένα εντυπωσιακό άλμα στα 8.32, ο Μίλτος Τεντόγλου εξασφάλισε με την πρώτη του προσπάθεια στα προκριματικά, την πρόκριση για τους τελικούς του μήκους. η Εμμανουέλα Κατσουράκη κατέλαβε την πέμπτη θέση στον τελικό της σκοποβολής. Το βράδυ ο τελικός στο άλμα εις ύψος με τη συμμετοχή της Τατιάνας Γκούσιν (20:55) και της σφυροβολίας με τον Χρήστο Φραντζεσκάκη (21:30).

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα φωτιά που ξέσπασε στον Όλυμπο και σε δύσβατο σημείο, κοντά στη θέση «Γκόρνα, ενώ πιθανολογείται ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από κεραυνό.

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στα Σκούρτα Βοιωτίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε νωρίτερα βόρεια από τα Δερβενοχώρια, στην περιοχή Άγιος Αθανάσιος.

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Τανάγρα, στη Βοιωτία. Η φωτιά καίει σε αγροτοδασική έκταση .

Υπό έλεγχο η φωτιά στην περιοχή Κορομηλιάς Δομοκού . Φωτιά εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής και στην περιοχή Βαδίστρατης Λάκκας Σουλίου. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα οι φλόγες απείλησαν κατοικίες.

Στη Γάζα, αεροπορικός βομβαρδισμός των Ισραηλινών έπληξε το νοσοκομειακό συγκρότημα Αλ Άκσα, στα κεντρικά της Λωρίδας, με συνέπεια να σκοτωθούν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, αυξάνοντας στους 19 τους Παλαιστίνιους που έχασαν σήμερα τη ζωή τους, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών υγείας

Λόγω του κινδύνου στρατιωτικής κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία, και η Γαλλία κάλεσε σήμερα τους πολίτες της στον Λίβανο να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Τηλεφωνική γραμμή εκτάκτου ανάγκης (210 36 81 017) για την παροχή προξενικής αρωγής σε Έλληνες πολίτες σχετικά με την κατάσταση στο Λίβανο, ενεργοποίησε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών. Η προηγούμενη σύσταση του Υπουργείου Εξωτερικών περί αποφυγής επισκέψεων και αναχώρησης επισκεπτών από τη χώρα, παραμένει σε ισχύ.

Τον εμπλουτισμό του κυβερνητικού σχεδιασμού με 58 νέα έργα και 87 νέες μεταρρυθμίσεις από το Φθινόπωρο, για να αντιμετωπιστούν ακόμη πιο στοχευμένα οι νέες πιεστικές προκλήσεις της καθημερινότητας, προαναγγέλλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εβδομαδιαία επισκόπηση του κυβερνητικού έργου. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται επίσης μεταξύ άλλων στην επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος του Αυγούστου με παράλληλη φορολόγηση των υπερκερδών των παρόχων.

Αιχμηρό το σχόλιο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ: «Στο καθιερωμένο κυριακάτικο κατεβατό του -ανασκόπηση της εβδομάδας- ο πρωθυπουργός ξεχνάει τέσσερις λέξεις: ΕΥΠ, Predator, Άρειος Πάγος», γράφει σε ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης

Για ένα σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων με τρεις αλληλένδετες πτυχές κάνει λόγο αναφερόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης σε άρθρο του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής.

Με τίτλο «”Ανένδοτος” για τη θωράκιση της Δικαιοσύνης και του Κράτους Δικαίου» σε άρθρο του στην Κυριακάτικη One Voice, ο Χάρης Δούκας, δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, αφού κάνει εκτενή αναφορά σε υποθέσεις όπως αυτή των υποκλοπών την οποία χαρακτηρίζει ως κορυφή του παγόβουνου, αναφέρεται στις πανθομολογούμενες -όπως τις χαρακτηρίζει-παθογένειες σε Δικαιοσύνη και Κράτος Δικαίου.

Τους λόγους για τους οποίους είναι σημαντικές οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την οικονομία εξηγεί με άρθρο του στην Απογευματινή ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος

Και καιρός…

Γενικά αίθριος για αύριο στην Αττική, με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες, οπότε και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια. Θερμοκρασία από 23 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα