back to top
33.8 C
Athens
Δευτέρα, 5 Αυγούστου, 2024

33.8 C
Athens
Δευτέρα, 5 Αυγούστου, 2024

staycation

Διαβάστε επίσης

Σούζα

Λωποδύτης

Νερό

Κουτσομπόλα

Τραγέλαφος

Γαλλία

Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια. Δηλαδή, εάν δεν μπορούμε να καταφέρουμε κάτι, το υποβαθμίζουμε, ή το απαξιώνουμε, ή απλώς το χρησιμοποιούμε δολίως, για να καλύψουμε την ανικανότητά μας. Αυτό κρατήστε το ως γενική παρατήρηση.

Σήμερα όμως θα ήθελα να σας μιλήσω για μια καινούρια λέξη, που λανσαρίστηκε εσχάτως από κάποιο συστημικό Μέσο: την staycation.  Είναι εμφανές πως ο όρος προέρχεται πό το αγγλικό ρήμα «stay», δηλαδή παραμένω, και το «cation», από τη λέξη «vacation», που σημαίνει διακοπές. Όλος μαζί αυτός ο γελοίος νεολογισμός σημαίνει κάτι σαν «κάνε διακοπές στο σπίτι σου». 

Μ’ άλλα λόγια, εάν δεν σου περισσεύουν λεφτά για να ξεσκάσεις κάπου πιο όμορφα και πιο δροσερά από το ηλιοφρυγμένο σπίτι σου, μη σκας: μείνε σ’ αυτό, και προσποιήσου πως είσαι διακοπές. Κι αν είσαι τόσο κρετίνος ώστε να το πιστέψεις, λέω εγώ τώρα, τότε συγχαρητήρια, είσαι ένας υπερήφανος νεόπτωχος πολίτης, που έχει εσωτερικεύσει την πεμπτουσία της πειθήνιας υποταγής στο σύστημα που τον εξαπατά και τον ληστεύει: την τέχνη να κοροϊδέυεις τον εαυτό σου, και να γουστάρεις κιόλας.

Όμως η αλήθεια και η κοινή λογική εντέλει διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Όσες χαζοειδείς προπαγάνδες κι αν μας σερβίρουν τα μίντια, δεν προκύπτουν πάντα κουραμπιέδες από τα κακά, μ’ όση ζάχαρη άχνη και να τα πασπαλίσουμε.

Άντε μπράβο, μην κάνω κάνα σφηνάκι με το staybation, που, ναι, καλά το καταλάβατε, παράγεται από το stay και το masturbation, και σημαίνει την οικιακή αυτοεξυπηρέτηση, αντί των ερωτικών σχέσεων στις διακοπές. Όσα δεν φτάνει η αλεπού, που λέγαμε.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα