back to top
34.2 C
Athens
Δευτέρα, 5 Αυγούστου, 2024

34.2 C
Athens
Δευτέρα, 5 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Σε αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή καλεί η G7, υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο για πυροδότηση μιας ευρύτερης σύγκρουσης στην περιοχή, μετά την εξόντωση του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε στην Τεχεράνη και του στρατιωτικού ηγέτη της Χεζμπολάχ, Φουάντ Σουκρ στη Βηρυτό.

Η Ομάδα των επτά περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών ζητεί αυτοσυγκράτηση από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, καλώντας τα “να μην συνεχίσουν τον καταστροφικό κύκλο της βίας των αντιποίνων”.

Η Ουάσιγκτον εκτιμά πως μια επίθεση του Ιράν και της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ θα μπορούσε να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες 24 έως 48 ώρες, όπως φέρεται να δήλωσε στους ομολόγους του της G7 ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν. Αυτό αναφέρει ο ιστότοπος Axios, επικαλούμενος πηγές που ενημερώθηκαν για την επικοινωνία.

Σήμερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να συγκαλέσει την ομάδα εθνικής ασφάλειας για να συζητήσει τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν επαναβεβαίωσε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ, την «ακλόνητη υποστήριξη των ΗΠΑ» στην «ασφάλεια του Ισραήλ» και στην υπεράσπισή του σε περίπτωση επίθεσης του Ιράν.

“Εάν δεχθούμε επίθεση, μπορεί να ζητήσουμε πλοία από την Αθήνα και τη Λάρνακα” δήλωσε η υπουργός Μεταφορών του Ισραήλ Μίρι Ρέγεφ.

Ταξιδιωτικές οδηγίες από τη Δύση.

ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία και άλλες χώρες, όπως η Ιαπωνία και η Τουρκία, καλούν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τον Λίβανο. Ουρές στο αεροδρόμιο της Βηρυτού. Τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης για προξενική αρωγή σε Έλληνες πολίτες ενεργοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών.

Σε χαμηλό σχεδόν εξαμήνου υποχώρησαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στην έναρξη των συναλλαγών εν μέσω φόβων για ύφεση της αμερικανικής οικονομίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε βουτιά 3,1%.

Νωρίτερα, πτώση του Nikkei κατά 12,4% στο κλείσιμο, η μεγαλύτερη σε μονάδες στην ιστορία του δείκτη.

Σε χαμηλό 8μήνου κινούνται οι τιμές του πετρελαίου.

Ημέρα Μανώλη Καραλή σήμερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, με τον τελικό του άλματος επί κοντώ το βράδυ.

Τη “λύπη” του για ορισμένες σκηνές της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων εκφράζει το Βατικανό.

«Η Αγία Έδρα δεν μπορεί παρά να ενώσει την φωνή της με εκείνες που υψώθηκαν, τις περασμένες ημέρες, προς καταδίκη της προσβολής σε βάρος πολλών χριστιανών και πιστών άλλων θρησκειών. Η ελευθερία έκφρασης, η οποία ασφαλώς δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση, συναντά τα όριά της στον σεβασμό των άλλων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην Ιταλία, πολλοί σχολιαστές υπογραμμίζουν πάντως ότι η Αγία Έδρα επέλεξε να αναφερθεί στο όλο θέμα πολλές ημέρες μετά την τελετή και χωρίς απευθείας παρέμβαση του πάπα Φραγκίσκου.

Νέος δήμαρχος Χειμάρρας ο Βαγγέλης Τάβος. Σύμφωνα με πληροφορίες, συγκέντρωσε το 58,62% των ψήφων, έναντι του 41,38% του Πέτρου Γκικουρία.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, σε δήλωσή του πριν ακόμη κλείσουν οι κάλπες, ευχαρίστησε τους κατοίκους της περιοχής για την εμπιστοσύνη τους και υποσχέθηκε να οδηγήσει τη Χειμάρρα προς την ειρήνη και να αυξήσει τη συνεργασία μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας. Καταγγελίες της ελληνικής ομογένειας για παρατυπίες στη διαδικασία.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε δασική έκταση στο Τραχήλι Αλιβερίου Ευβοίας. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, πιθανόν προκλήθηκε από κεραυνό.

Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς κατηγορίας 3 σε 15 περιοχές της χώρας, ανάμεσά τους η Αττική και η Πελοπόννησος.

Γενικευμένη διακοπή της πρόσβασης στο διαδίκτυο στο Μπαγκλαντές, εν μέσω των αιματηρών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, κι ενώ θα απευθύνει διάγγελμα σήμερα ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Φοιτητές έχουν καλέσει σε πορεία σήμερα προς την πρωτεύουσα Ντάκα αψηφώντας την απαγόρευση της κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί σε εθνικό επίπεδο για να πιέσουν για την παραίτηση της πρωθυπουργού Σέιχ Χασίνα, μια ημέρα μετά τον θάνατο περίπου 100 ανθρώπων στις διαδηλώσεις.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο συνολικός απολογισμός ανέρχεται πλέον σε 300 νεκρούς.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική, με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες, οπότε και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 39 βαθμούς Κελσίου. 34 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα