back to top
22.1 C
Athens
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

22.1 C
Athens
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Η διεθνής κατάρρευση των αγορών έφερε το Γενικό δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών με απώλειες πάνω από το 6% εν μέσω φόβων για ύφεση στις ΗΠΑ. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 βουλιάζει στα χαμηλά 6μηνου ενώ νωρίτερα και ο ιαπωνικός Nikkei κατρακύλησε κατά 12%, στη χειρότερη συνεδρίαση από το 1987. Πτώση 700 μονάδων δείχνουν και τα προσυμβόλαια του Dow Jones στη Wall Street. Σε χαμηλό εξαμήνου και οι ευρωπαϊκές μετοχές.

Το χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων οκτώ μηνών καταγράφουν και οι τιμές πετρελαίου. Για τους διακανονισμούς του Οκτωβρίου, το Brent υποχώρησε κατά 0,98% και διαπραγματεύεται στα 76,14 δολάρια το βαρέλι.

Ενισχύονται τα σενάρια για γενικευμένη ανάφλεξη τα επόμενα 24ωρα στη Μέση Ανατολή. NOTAM εξέδωσε το Ιράν για το κέντρο, τα δυτικά και τα βορειοδυτικά της χώρας, συμβουλεύοντας τα αεροσκάφη να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους, σύμφωνα με την Jerusalem Post.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι βλέπει χτύπημα του Ιράν και της Χεζμπολάχ μέσα σε 48 ώρες. Σε πλήρη προετοιμασία το Τελ Αβίβ για το ενδεχόμενο η επίθεση από το Ιράν να εκδηλωθεί άμεσα. Θα τιμωρήσουμε το Ισραήλ αλλά δεν θέλουμε γενικευμένο πόλεμο τονίζει η Τεχεράνη.

Ο Λίβανος έλαβε σήμερα έκτακτες ιατρικές προμήθειες για να εξοπλίσει τα νοσοκομεία του για πιθανούς τραυματίες πολέμου.
Εντός της ημέρας, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να συγκαλέσει την ομάδα εθνικής ασφάλειας, για να συζητήσει τις εξελίξεις. Θα υπάρξει ιπικοινωνία με τον βασιλιά της Ιορδανίας.

Το θέμα υποκλοπές δεν έχει αρχειοθετηθεί σε πολιτικό επίπεδο», σχολίασε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά για την απόρριψη από τη ΝΔ του αιτήματος 5 κομμάτων της αντιπολίτευσης, για κλήση της ηγεσίας του Αρείου Πάγου στη Βουλή.

Δικογραφία για τα αδικήματα του βιασμού, της ενδοοικογενειακής βίας, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της παράνομης κατακράτησης σχηματίσθηκε κατά του 32χρονου που συνελήφθη το πρωί στο Διδυμότειχο, ύστερα από καταγγελία της συντρόφου του.

Ημέρα Μανώλη Καραλή σήμερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, με τον τελικό του άλματος επί κοντώ στις 8 το βράδυ. Σήμερα θα αγωνιστώ με την καρδιά μου και την ψυχή μου! έγραψε σε ανάρτησή του στο instagram. Νωρίτερα η Κατερίνα Στεφανίδη και η Αριάδνη Αδαμοπούλου πήραν την πρόκριση για τρίτη συνεχόμενη φορά σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων. Στο πόλο, η εθνική ομάδα ανδρών αντιμετωπίζει στις 4 και 10 την Ιταλία, για την 5η αγωνιστική του Α’ ομίλου.

Ο αρχηγός του στρατού του Μπανγκλαντές στρατηγός Γουάκερ-Ουζ-Σαμάν ανακοίνωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ότι «θα σχηματίσει προσωρινή κυβέρνηση» μετά την παραίτηση της πρωθυπουργού Σέιχ Χασίνα, η οποία εγκατέλειψε την χώρα. Το Γαλλικό πρακτορείο αναφέρει ότι έως τώρα στις ταραχές έχουν χάσει τη ζωή τους 300 άνθρωποι.

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 24 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. 35 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα