33.2 C
Athens
Τρίτη, 6 Αυγούστου, 2024

33.2 C
Athens
Τρίτη, 6 Αυγούστου, 2024

Παρίσι 2024: Ο ελληνικός απολογισμός της Δευτέρας

Διαβάστε επίσης

Πλούσια αγωνιστική δράση περιελάμβανε το πρόγραμμα της Δευτέρας για την ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, εκεί όπου είχαμε μεγάλες και λαμπρές στιγμές!

Η μεγαλύτερη όλων φυσικά ήταν εκείνη του Εμμανουήλ Καραλή! Ο «Μανόλο» έγραψε ιστορία στον τελικό του άλματος επί κοντώ, κατακτώντας το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας του!

Μετά την 4η θέση στο Τόκιο, ο Έλληνας πρωταθλητής μπήκε στη ζώνη των μεταλλίων μετά και την εκπληκτική του εμφάνιση στον τελικό, εκεί όπου «πέταξε» στα 5,90μ. και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, ξεσπώντας σε ξέφρενους πανηγυρισμούς!

Το μεσημέρι, διεξήχθησαν τα προκριματικά του άλματος επί κοντώ Γυναικών, εκεί όπου η χώρας μας είχε τρεις αθλήτριες! Ο λόγος για την Κατερίνα Στεφανίδη, Αριάδνη Αδαμοπούλου και Ελένη Πόλακ. Οι δύο πρώτες πήραν το εισιτήριο για τον τελικό του αγωνίσματος, με την Στεφανίδη να περνά με την πρώτη το 4,40μ. και με τη δεύτερη το 4,55μ., επίδοση που ήταν αρκετή για να βρεθεί στον τελικό.

Όσον αφορά την Αδαμοπούλου, πέρασε με την πρώτη τα 4,20μ. και τα 4,40μ., αλλά είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 4,55μ. Ωστόσο, το γεγονός πως δεν υπήρξαν 12 αθλήτριες να περάσουν το 4,55μ., η νεαρή Ελληνίδα πρωταθλήτρια πήρε το εισιτήριο για τον τελικό, εκεί όπου θα βρεθούν συνολικά 20 αθλήτριες! Η Ελένη Πόλακ από την πλευρά της, αν και πέρασε άνετα τα 4,20μ. δυσκολεύτηκε πολύ στα 4,40μ. ολοκληρώνοντας άδοξα την παρουσία της στο Παρίσι.

Σπουδαία μάχη στα 200μ. Γυναικών έδωσε η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου! Η νεαρή σπρίντερ συμμετείχε στα ρεπεσάζ του αγωνίσματος και χάρη σε μια εξαιρετική κούρσα με χρόνο 22:99, πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά του αγωνίσματος! Εκεί, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε την προσπάθειά της για μια καλή επίδοση, η οποία ωστόσο δεν ήρθε, τερματίζοντας στην 24η θέση της συνολικής κατάταξης με χρόνο 23:18.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Εθνική ομάδα Πόλο Ανδρών, η οποία και επικράτησε με 9-8 της Ιταλίας στην 4η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Έχοντας ως μεγάλο της «όπλο» την άμυνα, η Ελλάδα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στον όμιλο στον πρώτη θέση του γκρουπ (μετά και τη νίκη των ΗΠΑ επί της Κροατίας), με αποτέλεσμα την ερχόμενη Τετάρτη (07/08) στις 20:00, να παίζει την πρόκριση στη ζώνη των μεταλλίων κόντρα στη Σερβία!

Στην ιππασία, η Ιόλη Μυτιληναίου έμεινε εκτός του τελικού της υπερπήδησης εμποδίων ιππασίας. Στην παρθενική συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η Ελληνίδα ιππέας ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στην 47η θέση με 12 βαθμούς ποινής και συνολική βαθμολογία 72.32.

Στην ιστιοπλοΐα είχαμε μία συμμετοχή, καθώς, οι ιστιοδρομίες της Αριάδνης Σπανάκη και του Οδυσσέα Σπανάκη στην κατηγορία 470 αναβλήθηκαν. Στο kite ανδρών, ο Αλέξανδρος Κάμερον Μαραμενίδης, ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στην 5η ιστιοδρομία καταλαμβάνοντας την 8η θέση, ανεβαίνοντας έτσι στην 11η θέση της γενικής κατάταξης με 33 βαθμούς ποινής. Οι κούρσες 6, 7, και 8 που ήταν προγραμματισμένες για την Δευτέρα, αναβλήθηκαν και θα διεξαχθούν αύριο.

Στην σκοποβολή τέλος, Ο Μάκης Μίτας και η Εμμανουέλα Κατζουράκη δεν μπόρεσαν να προκριθούν στον τελικό του μεικτού ομαδικού στο σκιτ, με το ελληνικό δίδυμο να ολοκληρώνει την προσπάθειά του στα προκριματικά του αγωνίσματος με 139/150 βολές, τερματίζοντας στη 13η θέση της τελικής κατάταξης.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα