back to top
33.9 C
Athens
Τετάρτη, 7 Αυγούστου, 2024

33.9 C
Athens
Τετάρτη, 7 Αυγούστου, 2024

«Η γυναίκα στο λαϊκό και το ρεμπέτικο τραγούδι» στο Fougaro Artcenter

Διαβάστε επίσης

Το Fougaro Artcenter υποδέχεται το Σάββατο 17 Αυγούστου στις 9.30μμ, τον Κώστα Δουμουλιάκα και 5 ακόμη μουσικούς σε μια συναυλία αφιερωμένη στη γυναίκα με τίτλο «Η γυναίκα στο λαϊκό και το ρεμπέτικο τραγούδι».

Σε μέρες που η γυναίκα πρωταγωνιστεί όλο και πιο συχνά σε περιστατικά κακοποίησης και βίας, αξίζει να ανατρέχουμε στην πλούσια ιστορία του λαϊκού και του ρεμπέτικου τραγουδιού μέσα από την οποία η γυναίκα δεσπόζει και υμνείται όπως της αξίζει.

Τα επιλεγμένα τραγούδια αποδίδονται από την ιδιαίτερη και εκφραστική λαϊκή φωνή του Κώστα Δουμουλιάκα, αλλά και τις φωνές της Κατερίνας Τζιβιλόγλου και του Χρήστου Μανιφάβα, ενώ υποστηρίζονται από ένα πενταμελές οργανικό σχήμα.

συντελεστές
Κώστας Δουμουλιάκας | τραγούδι, μπουζούκι
Κατερίνα Τζιβιλόγλου | τραγούδι
Χρήστος Μανιφάβας | τραγούδι, κιθάρα
Νώε Ζαφειρίδης | τραγούδι, μπουζούκι
Γιώργος Βεντουρής | ακουστικό μπάσο
Βασίλης Ζιάκας | ακορντεόν

Η γυναίκα στο λαϊκό και το ρεμπέτικο τραγούδι
συναυλία στην Πλατεία του Φουγάρου
με το 6μελές σχήμα του Κώστα Δουμουλιάκα
Σάββατο 17 Αυγούστου 2024 | 9.30μμ
είσοδος ελεύθερη

Λίγα λόγια για τον Κώστα Δουμουλιάκα

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Σπουδαίος τραγουδιστής, ίσως ο σημαντικότερος από τη δεύτερη γενιά της «αναβίωσης» του παλιού λαϊκού και του ρεμπέτικου, αλλά και αισθαντικός μπουζουξής. Η φωνή του έχει το «άρωμα» από το μάγκικο τραγούδι και τη νοσταλγία της παρέας Τζουανάκου, Τατασόπουλου, Σπόρου, αλλά και του Ευγενικού και του Λαύκα. Αποδίδει όσο κανένας άλλος τα σκοτεινά τραγούδια της δεκαετίας του ’50, αλλά γράφει και δισκογραφεί και τα δικά του τραγούδια.Ο δίσκος του «Σωκράτους και Σατωβριάνδου» περιέχει λαϊκά τραγούδια, που επί δεκαετίες υπήρξαν ο άξονας και στήριξαν τα προγράμματα των νυχτερινών κέντρων στην Αθήνα και την επαρχία, ιδίως αργά τη νύχτα, όταν τα προσχήματα της «ποιότητας» και της γραφικότητας έχουν υποχωρήσει και αναδεικνύεται η ωμή αλήθεια και η ένταση που κρύβει το λαϊκό μας τραγούδι. Στην πορεία του έχει εμφανιστεί και συνεργαστεί δισκογραφικά με πολλούς καλλιτέχνες από διαφορετικά μουσικά είδη όπως Τάκη Μπίνη, Ρένα Στάμου, Άννα Χρυσάφη, Μπάμπη Γκολέ, Γιώργο Τζώρτζη, αλλά και με τους Ζώρζ Πιλαλί και Δημήτρη Πουλικάκο, από το Ελληνικό ροκ, τους μπλουζίστες Louisiana Red και Big Time Sara, τον ethnic μουσικό Bob Brozman και τους Ινδούς Debashish &Subhashish Bhatacharya, τον τζαζίστα Τάκη Μπαρμπέρη κ.α.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα