back to top
32.2 C
Athens
Τρίτη, 6 Αυγούστου, 2024

32.2 C
Athens
Τρίτη, 6 Αυγούστου, 2024

Παπανικολάου: «Να μην αφήνουμε να περνάει άλλη μία αποτυχία»

Διαβάστε επίσης

Η Εθνική ομάδα γνώρισε την ήττα με 76-63 από τη Γερμανία και το ταξίδι της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού ολοκληρώθηκε στην προημιτελική φάση.

Ο αρχηγός της «γαλανόλευκης», Κώστας Παπανικολάου, ήταν απογοητευμένος από το αποτέλεσμα στη μικτή ζώνη, όμως τόνισε πως παρόλο που στην Ελλάδα έχουμε μία τάση να τα ισοπεδώνουμε όλα, κανείς δεν μπορεί να ψέξει για οποιονδήποτε λόγο τη συγκεκριμένη Εθνική.

Παράλληλα, απάντησε σχετικά με το αν στοχεύει να συνεχίσει την καριέρα του με το εθνόσημο.
Αναλυτικά όσα είπε:
Για το αν είναι σκυμμένα τα κεφάλια: «Σαφώς και είναι σκυμμένα. Είμαστε αθλητές που κάνουμε πρωταθλητισμό και παίζαμε ένα παιχνίδι για να πάμε στους 4 καλύτερους. Σαφώς υπάρχει απογοήτευση. Την υπερηφάνεια και την προσπάθεια δεν την καταλαβαίνεις 10 λεπτά αφότου έχει τελειώσει το παιχνίδι, είναι πάρα πολύ δύσκολο. Υπάρχει η απογοήτευση της ήττας και ότι δεν τα κατάφερες.

Αυτό κάτι δείχνει. Θα μου πεις, είναι αρκετό; Όχι, αλλά ας πάρουμε αυτό το καύσιμο να το χρησιμοποιούμε. Να μην αφήνουμε να περνάει άλλη μία αποτυχία. Που για εμάς δεν είναι αποτυχία.

Μου είπε κάτι πάρα πολύ σημαντικό χθες ο Λευτέρης (σ.σ Πετρούνιας) που μιλήσαμε. Μου λέει ‘το ξέρεις ότι είσαστε Ολυμπιονίκες. Έχετε περάσει στους τελικούς. Οποιοσδήποτε περνάει στην 8αδα θεωρείται Ολυμπιονίκης’. Ακόμα και αυτό δεν είναι λίγο πράγμα. Έχουμε μία τάση στην Ελλάδα να τα ισοπεδώνουμε όλα και να τα ευθειάζουμε όλα.

Αλλά εμείς πρέπει να κρατάμε ψηλά το κεφάλι γιατί είναι και αυτό που είπα πριν από λίγο: Όταν φοράς αυτή τη φανέλα, φοράς την ελληνική σημαία. Αντιπροσωπεύεις 10-11 εκατομμύρια Έλληνες. Πρέπει να την φοράς με υπερηφάνεια, να κρατάς το κεφάλι ψηλά και να παλεύεις κάθε ώρα και στιγμή. Και αυτή η ομάδα δύο μήνες τώρα το έχει κάνει με τον καλύτερο τρόπο.

Δεν μπορεί κανείς, μα κανείς, να της ψέξει έστω ένα μικρό λάθος σε θέμα όρεξης, διάθεσης, το να είναι εδώ και να προσπαθεί να κερδίσει. Κι εγώ για αυτό είμαι πολύ περήφανος για όλα τα παιδιά, το επιτελείο και όσους δουλεύουν γύρω από την ομάδα».

Για το αν είναι ο τελευταίος χορός για αυτόν: «Είναι κομμάτι της διαδρομής. Και ο κόουτς μου είπε ότι ο Πάτι Μιλς είναι 36 ετών και παίζει ακόμα στην Εθνική. Έχουμε μία τάση στην Ελλάδα να λέμε ότι κάποιος στα 34 γέρασε.

Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα να κρίνω. Υπάρχουν προπονητές. Όταν νιώσω ότι το κορμί μου δεν αντέχει άλλο και δεν μπορεί να έχει άλλο, θα είμαι ο πρώτος που θα το πω και δεν θα παίξω σε βάρος κανενός».

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα