back to top
29 C
Athens
Τετάρτη, 7 Αυγούστου, 2024

29 C
Athens
Τετάρτη, 7 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Είναι η «μεγαλύτερη τιμή στη ζωή μου» να συμμετάσχω ως υποψήφιος αντιπρόεδρος στην προεκλογική εκστρατεία της Κάμαλα Χάρις, δήλωσε ο κυβερνήτης της Μινεσότας Τιμ Γουόλς, αμέσως μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του. Χάρις και Γουόλς θα κάνουν την πρώτη δημόσια κοινή τους εμφάνιση ως συνυποψήφιοι σε προεκλογική συγκέντρωση στη Φιλαδέλφεια αργότερα σήμερα. Σχεδόν ένα χρόνο μετά την εκλογή του ως κυβερνήτης της Μινεσότας ο Τιμ Γουόλς κλήθηκε να αντιμετωπίσει δύο μεγάλες κρίσεις: την πανδημία της Covid-19 και την δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη βίαιη σύλληψή του από έναν λευκό αστυνομικό., όταν η Μινεάπολη, η μεγαλύτερη πόλη της Πολιτείας, έγινε η αφετηρία ενός τεράστιου κινήματος αντιρατσιστικών διαδηλώσεων που συγκλόνισε τις ΗΠΑ για μεγάλο διάστημα. Μια ημέρα μετά την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, ο Γουόλς ζήτησε δικαιοσύνη, χαρακτήρισε το βίντεο με τον αστυνομικό να πιέζει τον λαιμό του θύματος «ανησυχητικό» κι έκανε λόγο για «αποκαρδιωτική έλλειψη ανθρωπιάς». «Επικίνδυνο αριστεριστή και εξτρεμιστή» χαρακτήρισε τον Γουόλς ο Ντόναλντ Τραμπ.

Στη Μέση Ανατολή: Σε τροχιά ανάφλεξης η ευρύτερη περιοχή, καθώς όλοι αναμένουν την απάντηση του Ιράν και των συμμάχων του, στο Ισραήλ για τη δολοφονία του αρχηγού του πολιτικού γραφείου της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε. Ισραηλινά αεροσκάφη πέταξαν τρεις φορές σε χαμηλό ύψος μέσα σε 30 λεπτά πάνω από τη Βηρυτό, σπάζοντας σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το φράγμα του ήχου και σπέρνοντας πανικό στους κατοίκους της λιβανέζικης πρωτεύουσας, που έτρεξαν να βρουν καταφύγια. Οι υπερπτήσεις έγιναν λίγα λεπτά πριν από την προγραμματισμένη ομιλία του αρχηγού της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα στο μνημόσυνο για τον ανώτατο διοικητή της λιβανέζικης οργάνωσης Φουάντ Σουκρ. Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι πρόκειται για μια επίδειξη ισχύος από την πλευρά του Ισραήλ, ωστόσο δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο να πρόκειται για πρόβα του προληπτικού χτυπήματος που μελετά από χθες το Ισραήλ ως μέσου αποτροπής μια επίθεσης εναντίον του. Νωρίτερα η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε σειρά drones και πυραύλων στα νότια της Ναχαρίγια, όπου σύμφωνα με ιατρικές πηγές επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν. Το Ισραήλ έπληξε κατοικία στον νότιο Λίβανο, όπου σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι. Το Ιράν ζήτησε στρατιωτική βοήθεια από τη Ρωσία κατά την χθεσινή επίσκεψη του γγ του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ρωσίας Σεργκέι Σοιγκού στην Τεχεράνη αναφέρει δημοσίευμα των New York Times. Παράλληλα η Τεχεράνη ζητά έκτακτη συνεδρίαση αύριο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας όπως γράφει ο GUARDIAN. Οι ΗΠΑ στέλνουν μήνυμα στο Ιράν να μην προχωρήσει σε κλιμάκωση αυτή την «κρίσιμη στιγμή» στη Μέση Ανατολή. Σε ετοιμότητα βρίσκεται μεγάλη δύναμη του αμερικανικού πολεμικού στόλου που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή.

Ανέκαμψαν μετά την χθεσινή κατάρρευση οι διεθνείς αγορές. O Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε στις 1.367,78 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,98%.

Συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ για το αίτημα 70 μελών του κόμματος, που με επιστολή τους είχαν ζητήσει την διαγραφή του Χρήστου Σπίρτζη από το κόμμα, κατηγορώντας τον για προσωπική ατζέντα και για «αντικαταστατική και αντικομματική συμπεριφορά». Ο Χρήστος Σπίρτζης ξεκαθάρισε ότι δεν θα παραστεί στη συνεδρίαση, ενώ σε δηλώσεις του ανέφερε «δεν πιστεύω ότι θα διαγραφώ, δεν διαγράφεται κάποιος στα δημοκρατικά κόμματα επειδή λέει τη γνώμη του».

Ο πρώην υπ. Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής είναι ο νέος διοικητής του Αγίου Όρους μετά την παραίτηση του πρέσβη επί τιμή Αναστασίου Μητσιάλη.

Στη μάχη για το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στους ρίχνεται ο Μίλτος Τεντόγλου στις 9 και τέταρτο στον τελικό του άλματος εις μήκος, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Στις 8, ο αγώνας της εθνικής μας ομάδας πόλο γυναικών με την Αυστραλία.

Στο ποδόσφαιρο αυτήν την ώρα Νόα – ΑΕΚ και στις 8 Μάλμε – ΠΑΟΚ στους πρώτους αγώνες τους για τον 3ο προκριματικό γύρο στο Κόνφερνες και στο Τσάμπιονς Λιγκ αντίστοιχα.

Διαθέσιμα μέσω του Gov.gr Wallet είναι από σήμερα στοιχεία του Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς, του pet.gov.gr.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4, πρόσκαιρα στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. – 32 βαθμοί αυτή την ώρα εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα