back to top
33.9 C
Athens
Τετάρτη, 7 Αυγούστου, 2024

33.9 C
Athens
Τετάρτη, 7 Αυγούστου, 2024

Παρίσι 2024: Τεντόγλου από… χρυσάφι!

Διαβάστε επίσης

Μια ακόμα τεράστια επιτυχία για την Ελλάδα με το «χρυσό αγόρι» του παγκόσμιου στίβου τον Μίλτο Τεντόγλου να κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος με επίδοση 8.48μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Είναι το δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο φυσικά χρυσό για τον Τεντόγλου, που δείχνει πως παραμένει ένας αθλητής παγκόσμιας κλάσης.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης με το δεύτερό του άλμα είχε μπει από πολύ νωρίς μπροστά στην κούρσα για το μετάλλιο με το 8.48μ. στη δεύτερή του προσπάθεια και τους αντιπάλους του να προσπαθούν να τον πλησιάσουν.

Κανείς τους όμως δεν τα κατάφερε με του πρωταθλητή μας από τα Γρεβενά να ανεβαίνει στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Τζαμαϊκανός Πίνοκ με 8.36μ.  και το χάλκινο ο Ιταλός Φουρλάνι με 8.34μ.

Είναι το έβδομο μετάλλιο για την ελληνική αποστολή στη Γαλλία και φυσικά το πρώτο χρυσό με τον τεράστιο Μίλτο Τεντόγλου να δείχνει για μια ακόμα φορά την ασυναγώνιστη ποιότητά του ως αθλητής.

Ήδη η Ελλάδα έχει κατακτήσει δύο μετάλλια στην κωπηλασία, το χάλκινο των Παπακωνσταντίνου – Γκαϊδατζή και το χάλκινο των Κοντού – Φίτσιου καθώς επίσης το ασημένιο μετάλλιο του Χρήστου στην κολύμβηση (200μ. ύπτιο) και το χάλκινο του Τσελίδη στο τζούντο (κατηγορία των 90 κιλών), το χάλκινο του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους και το χάλκινο του Εμμανουήλ Καραλή στο άλμα επί κοντώ.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα