back to top
34.5 C
Athens
Τετάρτη, 7 Αυγούστου, 2024

34.5 C
Athens
Τετάρτη, 7 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Τρεις σεισμικές δονήσεις με διαφορά λεπτών σημειώθηκαν στην Κρήτη, λίγο πριν από τις 11:30 το πρωί με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή νότια των Καλών Λιμένων του Δήμου Φαιστού στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο πρώτος σεισμός ήταν μεγέθους 4,1 Ρίχτερ, με επίκεντρο 21ένα χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Καλών Λιμένων και εστιακό βάθος δύο χιλιόμετρα. Ακολούθησε δεύτερος ο ισχυρότερος δύο λεπτά αργότερα, 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 11 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της ίδιας περιοχής και εστιακό βάθος επίσης δύο χιλιόμετρα. Περίπου 20 λεπτά αργότερα σημειώθηκε και τρίτη δόνηση 4,5 Ρίχτερ, 22 χιλιόμετρα μακριά από το ίδιο επίκεντρο και εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

Οι δονήσεις έγιναν αισθητές σε μεγάλο τμήμα στα νότια παράλια της Κρήτης, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Η περιοχή είναι σεισμογενής και μας ανησυχεί ότι ήταν διαδοχικές οι δονήσεις μέσα σε λίγο χρόνο” δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο Βασίλης Καραστάθης, αναπληρωτής διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Στις 23 Αυγούστου θα ληφθεί η τελική απόφαση για το μέλλον του Χρήστου Σπίρτζη στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η Επιτροπή Δεοντολογίας στην χθεσινή της συνεδρίαση αποφάσισε να του δώσει μια τελευταία ευκαιρία να παραστεί, καταλήγοντας ωστόσο και στην ποινή της επίπληξης, σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου. Η ποινή επεβλήθη γιατί αν και μέλος της Κ.Ε. δεν εμφανίζεται στα όργανα, ενώ όπως λένε οι ίδιες πηγές βρίσκει χρόνο για τηλεοπτικές εμφανίσεις.

Σε περίπτωση που δεν εμφανιστεί ούτε στην επόμενη συνεδρίαση τότε, η Επιτροπή Δεοντολογίας θα καταθέσει εισήγηση στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για βαρύτερη ποινή, πιθανότατα με το ερώτημα της διαγραφής του.

Το απόγευμα, περίπου στις 7.30 η απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Μίλτο Τεντόγλου, που γράφει ιστορία στον στίβο.

Με επίδοση 8 μέτρα και 48 εκατοστά στη δεύτερη προσπάθειά του, ο 25χρονος Ολυμπιονίκης από τα Γρεβενά είναι ο δεύτερος αθλητής που κατακτά διαδοχικά χρυσά μετάλλια στο άλμα εις μήκος, μετά τον θρυλικό Καρλ Λιούις.

Το απόγευμα, στις 7 και 15, η Κατερίνα Στεφανίδη θα αγωνιστεί στον τελικό του επί κοντώ γυναικών. Θα προηγηθεί στις 4 και μισή ο αγώνας της εθνικής μας ομάδα πόλο των ανδρών με τη Σερβία για μία θέση στην τετράδα του ολυμπιακού τουρνουά.

Στην κρίση στη Μέση Ανατολή, o Aμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, απαίτησε χθες -για πρώτη φορά δημόσια- από το Ιράν και το Ισραήλ να αποφύγουν κάθε «κλιμάκωση» που θα οδηγούσε σε ευρύτερη ένοπλη σύρραξη. Διαβιβάσαμε το μήνυμα απευθείας στο Ιράν και στο Ισραήλ, επέμεινε ο επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ.

Ο Γιαχία Σινουάρ είναι ο νέος ηγέτης της Χαμάς όπως ανακοίνωσε το ισλαμιστικό κίνημα που διαδέχεται τον Ισμαήλ Χανίγια που δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη στις 31 Ιουλίου. Η επιλογή του «επιβεβαιώνει ότι ο εχθρός δεν πέτυχε τους στόχους του», επεσήμανε η Χεζμπολάχ σε ανακοίνωσή της.

Χθες ο ηγέτης της, Χασάν Νασράλα, διεμήνυσε εκ νέου πως θα υπάρξει ανταπόδοση εναντίον του Ισραήλ, «όποιες κι αν είναι οι συνέπειες».

Σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής βρίσκεται η Αθήνα προκειμένου να αντιδράσει σε περίπτωση ανάφλεξης η οποία θα επηρεάσει τον Λίβανο . Ήδη ανοιχτά του Λιβάνου πλέει η φρεγάτα «Κουντουριώτης».

Ολοκληρωμένο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας, με την ονομασία “Ατσάλινος Θόλος” ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει η Τουρκία.

Στη Ρόδο ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο της πόλης.

“Μόνο μια Μεγάλη Παράταξη μπορεί να εγγυηθεί και να επιβάλλει την αποκατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με νέους και σύγχρονους όρους. Αυτό δεν μπορεί να γίνει από μικρομεσαία κόμματα που δεν απειλούν τον κ. Μητσοτάκη” τόνισε από τη Χίο ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης.

«Η Κρήτη αγωνίζεται, η κυβέρνηση αδιαφορεί», γράφει ο επίσης υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας, σε άρθρο του στην εφημερίδα Πατρίς, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη.

“Η κυβέρνηση απέχει από τον σχεδιασμό του μέλλοντος του νησιού, εξακολουθεί να συμπορεύεται με τους λίγους και τα συμφέροντά τους. Αυτό θέλουμε ν’ αλλάξουμε” τονίζει μεταξύ άλλων.

Νεκρός εντοπίστηκε χθες το βράδυ 32χρονος στο Κουρταλιώτικο Φαράγγι, στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για εργαζόμενο στο Τμήμα Πληροφορικής και Μηχανογράφησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου, ο οποίος ξεκίνησε αργά το μεσημέρι πεζοπορία στην περιοχή μαζί με μία φίλη του, η οποία έχασε τα ίχνη του.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι 24 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά, τραυματίστηκαν μετά τους βομβαρδισμούς στην περιοχή Κουρσκ, όπου η Μόσχα κατηγόρησε την Ουκρανία ότι εξαπέλυσε συνοριακή επίθεση μία ημέρα νωρίτερα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Δυνατότητα υποβολής ενστάσεων και συμπλήρωσης της αίτησης με επιπλέον δικαιολογητικά θα έχουν από σήμερα και την Παρασκευή 9 Αυγούστου οι γονείς που έχουν υποβάλει αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ της περιόδου 2024- 2025. Οι οριστικοί πίνακες των αποτελεσμάτων θα εκδοθούν στις 14 Αυγούστου.

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4, πρόσκαιρα στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. 34 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα