back to top
33.3 C
Athens
Τετάρτη, 7 Αυγούστου, 2024

33.3 C
Athens
Τετάρτη, 7 Αυγούστου, 2024

Ριαμπκόφ: Η Ουκρανία σχεδίαζε απόπειρα δολοφονίας των Πούτιν και Μπελούσοφ με drone καμικάζι στην Αγία Πετρούπολη

Διαβάστε επίσης

Δολοφονική απόπειρα εις βάρος του Βλαντίμιρ Πούτιν και του Ρώσου υπουργού Άμυνας Αντρέι Μπελούσοφ φέρεται να σχεδίαζε το Κίεβο, όπως υποστήριξε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριαμπκόφ.

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες φέρονται να ενημερώθηκαν για τα σχέδια δολοφονίας του Πούτιν με drone καμικάζι στη διάρκεια ναυτικής παρέλασης στην Αγία Πετρούπολη στις 28 Ιουλίου, με τον Ριαμπκόφ να τα χαρακτηρίζει «τρέλα» μιλώντας στο ρωσικό κρατικό δίκτυο Rossiya 1 και να προειδοποιεί ότι η εξόντωση του Ρώσου προέδρου θα πυροδοτούσε χάος και μια «ανεξέλεγκτη σύγκρουση» μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Μόσχα ισχυρίστηκε ότι ανακάλυψε πως δολοφόνοι σταλμένοι από την Ουκρανία θα επιχειρούσαν την απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν στη ναυτική παρέλαση, στη διάρκεια της οποίας ο Ρώσος πρόεδρος απείλησε ΗΠΑ και Ευρώπη ότι η χώρα του θα ξεκινήσει παραγωγή πυρηνικών όπλων μεσαίου βεληνεκούς.

Το τηλεφώνημα Μπελούσοφ στον Όστιν

Λεπτομέρειες των πληροφοριών που η Ρωσία ισχυρίζεται ότι έχει συλλέξει σε σχέση με το φερόμενο σχέδιο δολοφονίας δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί. Η προπαγανδίστρια του Πούτιν, Όλγκα Σκαμπάεβα, ισχυρίστηκε ότι ο Ρώσος υπουργός Άμυνας ενημέρωσε τον Αμερικανό ομόλογό του, Λόιντ Όστιν, για τις πληροφορίες αυτές λίγες εβδομάδες πριν από την παρέλαση, όταν του τηλεφώνησε για μια «σκληρή κουβέντα». Σύμφωνα με την ίδια ο Όστιν ταράχτηκε από τις πληροφορίες αυτές.

Ρωσικά ΜΜΕ υποστήριξαν ότι οι ΗΠΑ ίσως να γνώριζαν για τη συνωμοσία εις βάρος του Πούτιν, προτού θίξει το θέμα η Μόσχα στο Πεντάγωνο και πιθανώς η Ουάσιγκτον να φοβήθηκε μια άμεση εμπλοκή της, ισχυρισμό που διέψευσε το Πεντάγωνο.

Ο Ριαμπκόφ, ωστόσο, επέμεινε ότι η Ουάσιγκτον επικοινώνησε με το Κίεβο και διέταξε την ουκρανική ηγεσία να σταματήσει την όποια σχεδιαζόμενη επίθεση κατά του Πούτιν και του Μπελούσοφ. «Αποφύγαμε έναν νέο κύκλο κλιμάκωσης. Αλλά αυτό το συγκεκριμένο επεισόδιο είναι πολύ ανησυχητικό. Το σχεδίασαν [στην Ουκρανία] για να προκαλέσουν τη μέγιστη ζημιά και να καταφέρουν τη μεγαλύτερη δυνατή εντύπωση στα ΜΜΕ. Αποφύγαμε αυτό το επεισόδιο, δόξα των Θεώ, πράγμα που σημαίνει ότι το μήνυμα που έστειλε η στρατιωτική μας ηγεσία και ο υπουργός Άμυνας στον Αμερικανό ομόλογό του, προφανώς είχε αποτέλεσμα», δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών.

Newsroom

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα