back to top
33.3 C
Athens
Τετάρτη, 7 Αυγούστου, 2024

33.3 C
Athens
Τετάρτη, 7 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Στραμμένα στη Μέση Ανατολή τα βλέμματα της Διεθνούς κοινότητας ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, απαίτησε χθες -για πρώτη φορά δημόσια- από το Ιράν και το Ισραήλ να αποφύγουν κάθε «κλιμάκωση» που θα οδηγούσε σε ευρύτερη ένοπλη σύρραξη. Την ίδια ώρα η Washington Post υποστηρίζει ότι οι διπλωματικές πιέσεις των Αμερικανών προς την Τεχεράνη για περιορισμένου εύρους αντίδραση έχουν αποτέλεσμα, καθώς το Ιράν το ξανασκέφτεται την επίθεση στο Ισραήλ. Ο Γιαχία Σινουάρ, ο νέος ηγέτης της Χαμάς που διαδέχεται τον Ισμαήλ Χανίγια που δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη . Η επιλογή του «επιβεβαιώνει ότι ο εχθρός δεν πέτυχε τους στόχους του», επεσήμανε η Χεζμπολάχ σε ανακοίνωσή της. Χθες ο ηγέτης της, Χασάν Νασράλα, διεμήνυσε εκ νέου πως θα υπάρξει ανταπόδοση εναντίον του Ισραήλ, «όποιες κι αν είναι οι συνέπειες».

Σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής η Αθήνα προκειμένου να αντιδράσει σε περίπτωση ανάφλεξης η οποία θα επηρεάσει τον Λίβανο. Ήδη ανοιχτά του Λιβάνου πλέει η φρεγάτα «Κουντουριώτης».

Η Lufthansa, ανακοίνωσε σήμερα ότι παρατείνει την αναστολή χρήσης του ιρανικού και του ιρακινού εναέριου χώρου έως και τις 13 Αυγούστου, αντί της 7ης εν μέσω ανησυχιών για ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.

Τρεις σεισμικές δονήσεις, η ισχυρότερη 4,8 Ρίχτερ με διαφορά λεπτών στην Κρήτη λίγο πριν από τις 11:30 το πρωί με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή νότια των Καλών Λιμένων του Δήμου Φαιστού στο Ηράκλειο. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Μας ανησυχεί ότι ήταν διαδοχικές οι δονήσεις μέσα σε λίγο χρόνο” δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο Βασίλης Καραστάθης, αναπληρωτής διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Το απόγευμα, λίγο μετά τις 7.30 η απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Μίλτο Τεντόγλου, που γράφει ιστορία στον στίβο μετά τη χθεσινή του επίδοση με 8 μέτρα και 48 εκατοστά στη δεύτερη προσπάθειά του. Ο 25χρονος Ολυμπιονίκης από τα Γρεβενά είναι ο δεύτερος αθλητής που κατακτά διαδοχικά χρυσά μετάλλια στο άλμα εις μήκος, μετά τον θρυλικό Καρλ Λιούις. Νωρίτερα στις 7 και 15, η Κατερίνα Στεφανίδη θα αγωνιστεί στον τελικό του επί κοντώ γυναικών. Θα προηγηθεί στις 4 και μισή ο αγώνας της εθνικής μας ομάδα πόλο των ανδρών με τη Σερβία για μία θέση στην τετράδα του ολυμπιακού τουρνουά. Πέρασε στον τελικό του ακοντισμού με σπουδαία ρίψη η Ελίνα Τζένγκο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση στον προκριματικό με ρίψη στα 63 μέτρα και 22 εκατοστά, πιάνοντας το όριο πρόκρισης.

Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά ο ΕΟΦ, για ένα μη γνωστοποιημένο συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο πιθανώς διακινείται και στην Ελλάδα και παρουσιάζεται ως αντίδοτο για τις παρενέργειες των εμβολίων του κορονοϊού και θεραπεία πολυάριθμων νόσων. Μάλιστα ο Οργανισμός προειδοποιεί ότι η κατανάλωσή του μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ναυτία, εμετό, διάρροια, αφυδάτωση και μειωμένη αρτηριακή πίεση.

Στις 23 Αυγούστου θα ληφθεί η τελική απόφαση για το μέλλον του Χρήστου Σπίρτζη στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η Επιτροπή Δεοντολογίας στην χθεσινή της συνεδρίαση αποφάσισε να του δώσει μια τελευταία ευκαιρία να παραστεί, καταλήγοντας ωστόσο και στην ποινή της επίπληξης, σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου. Σε περίπτωση που δεν εμφανιστεί ούτε στην επόμενη συνεδρίαση τότε, η Επιτροπή Δεοντολογίας θα καταθέσει εισήγηση στην ΚΕ για βαρύτερη ποινή, πιθανότατα με το ερώτημα της διαγραφής του.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει σε έναν φαύλο κύκλο εσωστρέφειας ο οποίος δεν ωφελεί και είναι μακριά από τα ζητούμενα της κοινωνίας. Πρόκειται για παθογένεια”, αυτό δήλωσε ο βουλευτής και τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Νίκο Καρούτζο.

Στη Γερμανία σε δύο ανέρχονται οι νεκροί μετά από κατάρρευση στέγης ξενοδοχείου στην Ρηνανία. Από τους 14 ανθρώπους που βρίσκονταν στο κτίριο πέντε απομακρύνθηκαν άμεσα και άλλοι έξι – ανάμεσά τους ένα παιδί- απεγκλωβίστηκαν τις τελευταίες ώρες, μαζί και ένας σκύλος. Οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται.

Σε ύψιστη επιφυλακή οι αρχές στη Βρετανία υπό το φόβο νέων ταραχών. Όπως ανακοινώθηκε θα υπάρξουν περίπου 6.000 αστυνομικοί επί ποδός. Περίπου 400ιες συλλήψεις έχουν γίνει από την έναρξη των ταραχών και έχουν απαγγελθεί κατηγορίες κατά εκατό ατόμων. Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται αντιμέτωπο με σκηνές σφοδρής ρατσιστικής βίας από την κυκλοφορία φημών που διαψεύσθηκαν για το προφίλ του δράστη της δολοφονίας τριών κοριτσιών στο Σάουθπορτ. Ο ύποπτος παρουσιάσθηκε ως αιτών άσυλο και μουσουλμάνος και στην πραγματικότητα έχει γεννηθεί στο Κάρντιφ και η οικογένειά του κατάγεται από την Ρουάντα.

Ο οικονομολόγος Μουχάμαντ Γιουνούς, ο οποίος θα ηγηθεί προσωρινής κυβέρνησης στο Μπανγκλαντές, το οποίο συγκλονίζεται εδώ και εβδομάδες από διαδηλώσεις, κάλεσε σήμερα τους κατοίκους να παραμείνουν ήρεμοι και να είναι έτοιμοι να ανοικοδομήσουν τη χώρα. Αν πάρουμε το δρόμο της βίας, όλα θα καταστραφούν τονίζει. Ο 84χρονος νομπελίστας της ειρήνης, ο οποίος βρίσκεται στην Ευρώπη, θα επιστρέψει στην Ντάκα αύριο.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Ανεμοι Βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου. 34 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα