back to top
29.6 C
Athens
Τετάρτη, 7 Αυγούστου, 2024

29.6 C
Athens
Τετάρτη, 7 Αυγούστου, 2024

Νεπάλ: Νεκροί και οι πέντε επιβαίνοντες ελικοπτέρου που συνετρίβη σε δάσος

Διαβάστε επίσης

Ελικόπτερο συνετρίβη σήμερα σε δάσος έξω από την πρωτεύουσα του Νεπάλ, Κατμαντού, λίγο μετά την απογείωσή του, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι πέντε άνθρωποι που επέβαιναν σε αυτό, δήλωσε ένας αξιωματούχος, στο πιο πρόσφατο από πάνω από δώδεκα αεροπορικά δυστυχήματα στην ορεινή περιοχή από το 2000.

Το ελικόπτερο, που είχε ναυλωθεί από την Dynasty Air, συνετρίβη σε δάσος των Ιμαλαΐων στο Εθνικό Πάρκο Σιβαπούρι στην περιοχή Νουουακότ, 57 χλμ. από την πρωτεύουσα, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της περιοχής Κρίσνα Πρασάντ.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Νταν Μπαχαντούρ Κάρκι επιβεβαίωσε πως και οι τέσσερις επιβάτες ήταν Κινέζοι υπήκοοι, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, ενώ ο πιλότος ήταν Νεπαλέζος.

Κάτοικοι είδαν φωτιά να υψώνεται από το δάσος και ειδοποίησαν τις αρχές, είπε.

Το ελικόπτερο, που κατευθυνόταν στην περιοχή Ρασούουα από το Κατμαντού, έχασε την επαφή με τον πύργο ελέγχου τρία λεπτά μετά την απογείωση τις πρώτες απογευματινές ώρες, ανέφερε σε μια ανακοίνωση η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Νεπάλ.

Περισσότεροι από 360 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε δυστυχήματα με αεροπλάνα ή ελικόπτερα στο Νεπάλ τα τελευταία 24 χρόνια.

Σφηνωμένο ανάμεσα στην Ινδία και στην Κίνα, το Νεπάλ φιλοξενεί οκτώ από τις 14 πιο ψηλές κορυφές στον κόσμο και τα αεροπλάνα του εξυπηρετούν συχνά μικρά αεροδρόμια που φωλιάζουν σε απομονωμένους λόφους ή κοντά σε κορυφές καλυμμένες από σύννεφα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα