back to top
29.6 C
Athens
Πέμπτη, 8 Αυγούστου, 2024

29.6 C
Athens
Πέμπτη, 8 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Ανεξέλεγκτη σε τρία μέτωπα μαίνεται η φωτιά στην περιοχή Αγ. Παρασκευή στο νότιο Ρέθυμνο. Κάτοικοι και επισκέπτες κλήθηκαν με μήνυμα που έλαβαν από το 112 να μετακινηθούν προς Μάνδρες Αγίου Βασιλείου και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει σε δύσβατη χαράδρα και σε πλαγιά. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ενώπιον του ανακριτή θα οδηγηθεί αύριο, έπειτα από την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε, ο 66χρονος που συνελήφθη για εμπρησμό από πρόθεση 4 πυρκαγιών στις 8 και 9 του περασμένου Ιουνίου, στην περιοχή Χέρωμα στη Βάρη. Πρόκειται για 66χρονο άνδρα, διδάκτορα Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και καθηγητή στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι αρχές έχουν στα χέρια τους βιντεοληπτικό υλικό που δείχνει τον 66χρονο να κινείται και να βάζει φωτιά.

Την πρόσληψη 2.538 μόνιμων εκπαιδευτικών ανακοίνωσε το υπ. Παιδείας. Από αυτούς 816 διορίζονται εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Κορυφώνεται η ανησυχία για περιφερειακή σύρραξη στη Μέση Ανατολή, ενώ εντείνονται οι διπλωματικές διεργασίες και οι προτροπές προς όλα τα μέρη για αυτοσυγκράτηση. «Το Ιράν δεν θα παραμείνει ποτέ σιωπηλό απέναντι στην επιθετικότητα κατά των συμφερόντων και της ασφάλειάς του», δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν στον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, μια εβδομάδα μετά τη δολοφονία στην Τεχεράνη του πολιτικού αρχηγού της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε.

Νέες εντολές από τον ισραηλινό στρατό για εκκένωση περιοχών της βόρειας Γάζας, οι οποίες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από τους βομβαρδισμούς.

Στη Λωρίδα της Γάζας τουλάχιστον 39.677 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί -τουλάχιστον 24 το τελευταίο 24ωρο- και 91.645 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Στον Λίβανο, τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν από ισραηλινή επίθεση που είχε στόχο μια μοτοσικλέτα. Δεν έγινε ακόμη γνωστό αν επρόκειτο για μέλη της Χεζμπολάχ.

Στο άλλο μέτωπο, στην Ουκρανία, σε εξέλιξη είναι από χθες μία από τις μεγαλύτερες εφόδους του ουκρανικού στρατού σε ρωσικό έδαφος, από την έναρξη του πολέμου. Ο Ρώσος πρόεδρος έκανε λόγο για μεγάλη πρόκληση, επισημαίνοντας ότι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν «αδιακρίτως» πολιτικούς στόχους.

Στη Βρετανία, σε ύψιστη επιφυλακή παραμένουν οι αρχές εν μέσω φόβων για νέα βίαια ρατσιστικά επεισόδια. Σημειώνεται ότι οι σφοδρές ταραχές είναι σχεδόν καθημερινές και ξέσπασαν μετά τη δολοφονία τριών κοριτσιών στο Σάουθπορτ. Περίπου 400 συλλήψεις έχουν γίνει από την έναρξη των ταραχών και έχουν απαγγελθεί κατηγορίες κατά εκατό ατόμων, ενώ αντιμετωπίζεται το ενδεχόμενο διώξεων για τρομοκρατική δράση. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα 6.000 έφεδροι αστυνομικοί ειδικευμένοι στην διατήρηση της τάξης και ότι 567 θέσεις στις φυλακές είναι διαθέσιμες για τους καταδικασμένους ταραξίες.

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 83 ετών, ο σκηνοθέτης Αντώνης Αντύπας. Το 1974 ίδρυσε το Απλό Θέατρο μαζί με τον Χρήστο Πολίτη. Συνεργάστηκε με πολλούς μεγάλους θεατρικούς πρωταγωνιστές όπως τους: Δημήτρη Καταλειφό, Γιάννη Φέρτη, Ράνια Οικονομίδου, Μάνια Παπαδημητρίου και Μιχαήλ Μαρμαρινό. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η σύζυγός του Ελένη Καραΐνδρου, με ανάρτησή της στο Facebook.

Επεκτείνεται από αύριο η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων στο Ε9 σε περισσότερες περιπτώσεις δηλώσεων φόρου δωρεάς και γονικής παροχής ακινήτων, που υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής myPROPERTY.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, σε λίγη ώρα η Κατερίνα Στεφανίδη θα αγωνιστεί στον τελικό του επί κοντώ γυναικών. Προκρίθηκε στον τελικό του ακοντισμού η Ελίνα Τζένγκο με σπουδαία ρίψη στα 63 μέτρα και 22 εκατοστά. Λίγο μετά τις 7.30 η απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Μίλτο Τεντόγλου, που γράφει ιστορία στον στίβο μετά τη χθεσινή του επίδοση με 8 μέτρα και 48 εκατοστά και έγινε ο δεύτερος αθλητής που κατακτά διαδοχικά χρυσά μετάλλια στο άλμα εις μήκος, μετά τον θρυλικό Καρλ Λιούις. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Η εθνική μας ομάδα πόλο ανδρών ηττήθηκε από τη Σερβία με 11-12 σε έναν αγώνα θρίλερ και δεν κατάφερε να περάσει στους ημιτελικούς του ολυμπιακού τουρνουά.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος προβλέπεται αύριο στην Αττική Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου. – 33 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα